Šta je novo?

AliExpress - ŠTA DA KUPIM? (i komentari - iskustva u vezi predloženih proizvoda)

Koja je fora u zadnje vreme piše mi neki procenat popusta a onda kad uđem u sam proizvod da kupim nudi manje. Za ovaj konkretan slučaj 15%. Čini mi se da nije bilo tako ranije. 1000025947.jpg

Bilo je to i ranije, u pravu je dedamrsoje, možda ima veze sa keširanjem same aplikacije ili time kako ista vuče sa sajta, pa vrlo lako moguće da vidiš cenu to jest procenat koji je bio važeći do pre nekog momenta pa je sad evidentno niži, uglavnom tako bude.

Manje više sve online trgovine se slično ponašaju, najbolje popuste i ponude imaju novi korisnici a stare ko šiša.

Prilozi

• 1000034288.jpg
    1000034288.jpg
    36.4 KB · Pregleda: 86
  • 1000034289.jpg
    1000034289.jpg
    57.6 KB · Pregleda: 79
Da li je neko uzimao neku 360 kamericu, poput insta360 samo jedno 5 puta jeftiniju? 🙂
Ili neku od onik "body cam" kamerica što se zakače na odeću, pogodne za kurire, dostavne službe isl.?
Tipa do 80$ me interesuje.

I ja sam gledao po Aliju, tražio, birao, na kraju sam odlučio da kupim polovnu GoPro za oko 100-120€. Ima ih baš dosta.

Uzeo bih 3 zigbee plug uredjaja, ali zasebne kupovine, pa da mi prodavac posalje sve zajedno. Jer kad stavim 3 komada, pokazuje mi dooosta vecu cenu.
Imam pitanje, prvi cu platiti 3.74$ nakon upotrebe uslikanih kupona i coinsa. A da li cu moci i za drugi i treci da iskoristim kupone, ili ne? Koliko ce me kostati drugi i treci komad? Da vidim da li ima racunice.

Prilozi

• Screenshot_20260325-093315.png
    Screenshot_20260325-093315.png
    102 KB · Pregleda: 65
  • Screenshot_20260325-093310.png
    Screenshot_20260325-093310.png
    90.5 KB · Pregleda: 34
  • Screenshot_20260325-093155.png
    Screenshot_20260325-093155.png
    131.5 KB · Pregleda: 44
Jel ovi zigbee bejahu ne rade bez svog rutera tj. ne rade samo s telefonom?

Uzeo bih 3 zigbee plug uredjaja, ali zasebne kupovine, pa da mi prodavac posalje sve zajedno. Jer kad stavim 3 komada, pokazuje mi dooosta vecu cenu.
Imam pitanje, prvi cu platiti 3.74$ nakon upotrebe uslikanih kupona i coinsa. A da li cu moci i za drugi i treci da iskoristim kupone, ili ne? Koliko ce me kostati drugi i treci komad? Da vidim da li ima racunice.
Ja mislim da ne, da je moguće iskoristiti samo jednom pojedinačne kupone.

Ponovo su pustili odredjene kupone za Anniversary sale, onaj 3 na 15$ koji smo verovatno svi ispucali, uzmite ga opet

Poslednja izmena:
Prvi 3.74, drugi 5.74, treci verovatno isto, ako im pises mozda i spoje u jedan paket. Meni nisu jer sam zaboravio da trazim

Ispade mi 15pm i krcnu nilkin zastitno staklo 😭😭😭
Kod nas u radnjama je oko 2000, a na aliju 10€ plus ovaj dodatak sto nas sisaju
Isplativosti vise nema

@Lanikor , mozes li preporuciti 2.5' 3.5' enclosure, ima ih dosta ali ne znam koji valjaju, maticna mi nova ima citava 2 sata porta, sve drugo usb
A ne znam ni kakvi su sata na usb adapteri, verovatno mi je to jedino resenje za BD drive da nakacim

@Rade09 , bolje kupi sata na pcie (eventualno sata na m.2) karticu. BD i boot disk nakači na ploču, a ostale diskove na karticu.

Nemam konkretnu preporuku, ali potražiš "sata expansion card".

Poslednja izmena:
Poslat kumi gw6 sat

Broj za pracenje je AP

Jel to neka nova oznaka za pracenje ili ce se promeniti?

Kako ti paketi prolaze preko carine Niš, obavezno 20% + 260din globa?
Добио поруку на Вибер
221 дин, БГ.
Број за праћење промењен на ПЈ***РС.
А била је ЦН па само бројеви, без словне ознаке на крају, не види се на поштином сајту.
Једино не знам да ли ће донети поштар или....

Poslednja izmena:
  • Like
Reagovanja: s5p
@Lanikor , mozes li preporuciti 2.5' 3.5' enclosure, ima ih dosta ali ne znam koji valjaju, maticna mi nova ima citava 2 sata porta, sve drugo usb
A ne znam ni kakvi su sata na usb adapteri, verovatno mi je to jedino resenje za BD drive da nakacim
Pre je Orico bio ok, sad ne znam, usb na sata adapter preporucujem i ja ako imas 3.5 BD drive, zavrsice ti za oba.

Samo moras da uzmes sa 12V adapterom

ORICO je dobar brend. Imam od njih SATA USB 3.0 kućišta (providne). U vreme dok su SSD-ovi bili jeftini stavio sam unutra WD od 1TB. Nikakvih iskakanja, diskonektovanja i slično, što inače zna da pravi problem sa jeftinijim kućištima na USB-u.

Sada na Mac-u imam isto ORICO NVMe USB 4.0 sa Crucial 1TB SSD-om. Super protok za USB 4 (oko 3800mb/s), stabilno radi. Sa njega vučem lokalne AI modele i butujem virtuelne mašina.

Добио поруку на Вибер
221 дин, БГ.
Број за праћење промењен на ПЈ***РС.
А била је ЦН па само бројеви, без словне ознаке на крају, не види се на поштином сајту.
Једино не знам да ли ће донети поштар или....

Isto i kod mene za Kuwi... CN i broj za praćenje PJ..... koji je dodelila pošta.
Doplata za PDV 231 RSD...

Jedno Orico kuciste ,imalo neki nonslip premaz ,posle nekog vremena izgleda bas musavo a taj premaz ne mogu da skinem alkoholom.

Orico, a i drugi, imaju najjeftinije modele bazirane na JMicron JMS576 ili JMS578 čipsetu, koji nisu u stanju da propuste UART i TRIM. Ovo nije problem ako je HDD u fiocu, ali jeste u slučaju 2.5" SATA SSD. Kad vidite 2.5/3.5" case za male pare (jednocifren broj $/€), znajte da je takav. I još, verovatno malo važno većini, ali maksimum pokržanog kapaciteta je 6TB.

Nešto skuplja (npr $10-$12+), ali bolja varijanta za SSD je da se kupi fioka koji koristi ASMedia, Realtek ili noviji JMicron (mada ima probleme sa kompatibilnošću, pročitah) čipset: ASM1153E, ASM225CM, RTL9210, JMS581+.

@Rade09, I dalje preporučujem da kupiš internu karticu sa SATA portovima. Ne znam koji BD imaš, ali to je 5.25" uredjaj, zar ne? Te fioke su skupe.

Neće Kumi gw6 da sinhronizuje datum i vreme.
Uparen sa telefonom i instalirana app.
I jel ima neke skinove?

^^ meni stigao danas paket narucen 15.03, za 12 dana, CN tracking.
Za $20 naplacen harac jos $4

Nazad
Vrh Dno