Šta je novo?

Pametne uticnice za pracenje potrosnje

Ikea INSPELNING ili Xiaomi smart plug 2 ?
Koji je vaš izbor, oba utikača su na 16A i max 3.680W

Kao sto rekoh: DO 63A. Softverski promenljivo. U slučaju preopterećenja jačine struje (ne napona - 25A je ampera ne volti) pravi osigurač izbacuje.
Ovaj pametni meri napon, jačinu i snagu struje pa moze da se podesi kada da se isključi. Na primer ako napon padne ispod 180V ili pređe 250V. Ili ako jačina struje pređe 16A... bilo koja kombinacija. I sve vreme šalje izmerene vrednosti u Home Assistant, kao i potrošnju struje.
Ne menja osigurač! Standardni osigurač mora da postoji i on je prava zaštita.
faktični ti si ga povezao nakon standardnog osigurača? tj standardna pa u ovaj smart, pa onda ka potrošaču.

Tako se to radi. A pre toga FID sklopka. @component da li imaš poseban FID za TP ili ide preko glavne FID sklopke od 500mA?

Nema posebnu. TP mi je u pomoćnom objektu koji ima svoju FID sklopku za sve što se tamo nalazi.

Kupio kod kineza neku od 1000 din. Probao i sa smart i sa tuya ma kakvi samo vrti kruzic ne moze da nadje uredjaj. Registrovao sam se, dozvolio lokaciju i blutut i nece ~ ne nalazi uredjaj samo vrti kruzic. U svakom slucaju imam interni dogovor vracam sutra to.

Nego da li nesto ne radim kako treba?

Kupio kod kineza neku od 1000 din. Probao i sa smart i sa tuya ma kakvi samo vrti kruzic ne moze da nadje uredjaj. Registrovao sam se, dozvolio lokaciju i blutut i nece ~ ne nalazi uredjaj samo vrti kruzic. U svakom slucaju imam interni dogovor vracam sutra to.

Nego da li nesto ne radim kako treba?
Treba da ti bude na wifi 2.4ghz i telefon i uticnica.

^ Kako se to podesava?

Iskljucio sam 5g u modemu i dalje nista.

Poslednja izmena:
Trebalo bi da imas u gornjem desnom uglu plus, gde kliknes, odaberas dodaj uredjaj i onda ti se pojavi da odaberas da li ces bt ili bt+wifi...

Hvala ali vracam ovo smece. Mislio sam da probam WFU-08PM - 1.230,00 RSD ali necu ni to ✋

...mislim i BI ali taj lik ako ponovo ne bi radilo ne vraca pare.

scam obican.

Prilozi

• IMG_20260210_053240569.jpg
    IMG_20260210_053240569.jpg
    84.1 KB · Pregleda: 67
  • IMG_20260210_053305234.jpg
    IMG_20260210_053305234.jpg
    89.7 KB · Pregleda: 40
  • IMG_20260210_053416397.jpg
    IMG_20260210_053416397.jpg
    93.3 KB · Pregleda: 46
Poslednja izmena:
Mislim da takvu istu imam ja i radi extra evo vec 20 dana, uparena preko Tuya aplikacije😁 Mada sam je ja uzeo za probu, cisto da proverim koliko mi klima potrosi za mesec dana ...

A da li si utičnicu stavio u mod za uparivanja? Tako sto nekoliko sekundi držiš dugme dok ne počne da treperi svetlo.

Hvala ali vracam ovo smece. Mislio sam da probam WFU-08PM - 1.230,00 RSD ali necu ni to ✋

...mislim i BI ali taj lik ako ponovo ne bi radilo ne vraca pare.

scam obican.
Em skupo a vrlo moguce da nije Wifi povezivanje , ako nema bar kod za povezivanje na kutiju onda nije wifi
treba ti daljinac
uticnica.png

@component ima tri varijante da treperi brzo, sporije i da menja boje plavo ka roze ali niti u jednom slucaju ne moze da nadje uredjaj.

El ima bar kod na kutiju , na koju aplikaciju probas da se povezes

refund

Dobro je Mitsubishi odradila ovu sezonu
Najgore kada su bili najhladniji dani nisam bio u stanu da vidim kako radi.
Drugu turu isto nisam bio u stanu a klimu sam ostavio upaljenu na 20 stepeni
Mislim da je svako 90 min išla u defrost, tada je par dana trošila po 10 kw

Prilozi

• Screenshot_20260212_172235_Shelly Smart Control.jpg
    Screenshot_20260212_172235_Shelly Smart Control.jpg
    73.2 KB · Pregleda: 38
Pozdrav forumasi,
Povezao sam tuya uticnicu za merenje potrosnje i na nju ukljucio klimu.
Klima se ne koristi 24/7 za sad vec samo petak,subota i nedelja. Da li ostalim danima kada je klima ugasena da uticnicu ostavljam upaljenu ili da i nju gasim do vikenda? Ili je nebitno ?

Nazad
Vrh Dno