Šta je novo?

Indukcione ploče za kuvanje

Primer modela trofazne indukcije a da se prodaje kod nas je Miele KM 7575, prikljucna snaga 11kW.

Nesto poput slike broj 2.
Ideja je da kad izvadim utikac trofazni iz trofazne uticnice, onda je celi "šporet" (ugradna induk. ploca i rerna) iskljucen.
Kad bi stavljao ono sto je na slici 1, onda bi "šporet" bio stalno pod naponom, ko bi ga i kako iskljucivao iz struje ako treba, a MOŽDA treba hitno...
Lopove za trofaznu struju ne bi nikako koristi.

Ako ti je ta trofazna utičnica iza kuhinjskog elementa, brže ti je da isključiš osigurače. Ako treba, lepo ih označih, i uputiš ukućane u "šta ako".
Pozdrav

Hansa fcixs69463

Electrolux lki64023ax

Gorenje geit6c60xpg

Koje su im mane, koje prednosti imaju u odnosu jedan na drugi a i na treći?
Kakve servise imaju...?
Kakve su ploče na njima, kvalitetne, srednje ili vise klase (kako vri voda (sarma, gulaš, supa), na prekide ili ravnomerno)?
Kakve su im rerne?
Šta bi još mogli kasti o ovim šporetima?
Jel mnogo para 75-85k din?
Boš nisam hteo da gledam jer ima piralizu a i košta baš mnoooog.
Linkove sam dao da bi se mogle videti specifikacije, sama prodavnica nije bitna, cena jeste bitna "pomalo"...

Zasto sporet, pa imam "dole" samo 1 trofaznu uticnicu, nemam uopste dvofaznih uticnica "dole" (iza kuhinjskih elemenata), da imam pravio bi element i ugradjivao sta hocu... 🙁
I, šta mislite koji od ova tri je bolji i zašto?
Koji ima najbolju ploču, koji ima bolju rernu?

Ako ti je ta trofazna utičnica iza kuhinjskog elementa, brže ti je da isključiš osigurače. Ako treba, lepo ih označih, i uputiš ukućane u "šta ako".
Pozdrav
Nema šanse, da ne objašnjavam zašto...

A ko to može znati? Ovde slabo generalno ima korisnika klasičnih šporeta, većina je prešla na ugradnu tehniku. Vidiš da i po ponudi situacija nije Bog zna kakva.

@Zeha

Samostojeći šporet sa indukcionom pločom je ređi danas nego slobodan termin kod keramičara (u sledećih 6 meseci)...
Teško će ti neko dati neko mišljenje za ta tri modela.

Imaj u vidu i da ovakav šporen nije kao stariji.
Indukcija je složena elektronika, i ako dođe do kvara i nema zamenkih delova, ide ceo šporet u reciklažu.
Za razliku ringli...

U slučaju kvara ugradnih elemeneta, menjaš samo taj elemenat.

Ako je iza kuhinjskih elemenata, uz trofaznu utičnicu možeš dograditi nadgradnu OG monofaznu utičnicu. Napajala bi se jednom fazom iz trofazne pored.

...ili preko rupe od stare 3f utičnice staviš jednu do druge jednu 3f i jednu 1f OG utičnicu.

Ugradnu ploču napajaš iz trofazne utičnice, trofaznim utikačem, gde jednu fazu jednostavno ne povežeš na ploču, a rernu napajaš iz preostale faze, preko monofazne utičnice.

Ovo svaki električar može kvalitetno i bezbedno da napravi za 10-60 minuta, zavisi samo koliko uredno želi da sve to izgleda.

Jedan od najčešćih sitnih poslova kućnih električara danas je pravljenje 3f + 1f kombinacije utičnica iza kuhinjskih elemenata. Ugradni elementi su postali popularni, a decenijama je kod nas standard bio, jedna trofazna na mestu šporeta.

Da li moze neko da me posavetuje.. Ukljucio sam reso, 4 puta.. zadnji put je radio oko 50 minuta, 3 serpe vode sam prokuvao. Ali plastika srmdi li smrdi. Kabl, i ispod gde je ventilator oseca se vise na naftu, znaci takav jaci miris. Razmisljam se da ga vratim, jer sumnjam da je losa plastika u pitanju. Vidim ljudi se ne zale, daju odlicne recenzije na Gigatronu, ne znam da li nesto do mene, mozda ce miris prestati posle 10 koriscenja? Da li neko imao iskustva?

prodaje se u tempu zadnjh par dana masovno, za 2400 dinara kao 40% akcija

Električna indukciona ploča Vorner

Nazad
Vrh Dno