Šta je novo?

Best buy SSD - preporuka [nije opšta tema o SSD-ovima i nije za pitanja šta/koji da kupim]

Da je oko 30€ isplatilo bi se, pošto je oko 40, uz realnu mogućnost naplate i PDV-a, više se isplati uzeti kod nas neki sličan. Ima ih za oko 6,5 - 7k din, bar je bilo kad sam gledao pre desetak dana. Validnu garanciju da ni ne spominjem.

Strasne su cene, ja sam uzeo prosle godine nv3 1tb za 6500 a sada je 500gb 9400.

Ovo postaje sve gore čoveče...šta će tek kod nas da bude kad je u usa ovakvo ludilo. Žao mi sad što nisam desetak uzeo kad je bio 260$

Prilozi

• Screenshot_20260121_141344_Best Buy.jpg
    Screenshot_20260121_141344_Best Buy.jpg
    91.2 KB · Pregleda: 202
da...

gledam danas b2b portal, paklene cene za novo sto stize 30.01.

Naručio KC3000 1TB u A*** za 20100. Nigde nisam našao jeftinije a i čovek mi reče da uskoro sve ide gore 30-40%.

Ja sam uzeo 990 Evo Plus 2TB 27K, dok sam dosao iz radnje do kuce I pogledam za taj isti model na njihovom sajtu vec nova cena, 38K. A u drugoj radnji sam bio narucio 2 komada istog modela, javili su mi da samo jedan mogu da uzmem po staroj ceni 26K za drugi je vec nova cena 45K.

Pre se cekalo da prodje par meseci da se cene normalizuju, sad ako nisi kupio danas sutra mozda nece ni biti ili ce biti duplo ili vise skuplje.

Strašno, to nisu poskupljenja od 15-20%.
Bukvalno se ide na 50-100%

Moze da se nadje 1TB nvme za 100 evra ali sa krsina kontrolerom i brzinama , slaba vajda od toga , sa dobrim kontolerom 15000 treba a letos za 50-60 evra je moglo da se nadje.

Jesenas sam uzeo KC3000 2TB, čim sam video da cene kreću na gore, našao ga tada za 17000 dinara. Juče gledam cene 34000, doslovno duplo.

Možda je mislio na naručivanje sa Alija...

Što jeste rizično.
Ako je poznata marka, možda je fejk.
Ako je neki lokalni, možda radi ok, možda nikako a možda radi ok ali samo nekoliko meseci...a garanciju nemaš.

Nije fejk, bila je ogromna tura KC3000, cak sam i firmware updateovao na mom od 1TB, platio sam ga 30$ 11.11 ili za BF u vreme kad su kuponi bili stvarno dobri

I dan danas radi najnormalnije u PS5, no nebitno. I da prevaziđeš taj hehe kungfu mentalitet nema vajde, 2TB je 390$ na AE i nema kupona pa se više ne isplati.

Pojavio se neki po prodavnicama kinez Kston NVME 4.0 1TB brizne od 6000mb do 7000mb cena oko 12800 dinara , s obzirom kakve su cene bolje i ovo nego neki sa 1500mb.

Mada nesto nisam siguran za prodavnicu na aliexpress-u gde ih ima, mozda jos treba vremena da se pojave na vise mesta

S0e03b2339827441ba06ed49e630730c2T.jpg
Sf039de8c7e544efba3eebdfd2fd1f9caV.jpg

Meni je Samsung 500GB 980 PRO odličan i ne bih ga menjao. Videh sada da verzije koje imaju da se kupe 990 PRO samo od 1TB i 2TB, a cenu da ne pominjem. Da li neko ima predstavu, koliko je pouzdano uzeti 980 PRO preko Alija, a da budeš siguran da ti neće stići nešto deseto sa nalepnicom od 980 PRO? Pitam, jer samo ga tamo mogu naći i na ebay. Za ove kineske marke nisam baš siguran kada mogu da izdaju, a posle je kasno povratiti podatke. Išao bih na proverenu varijantu. Cimao sam par oglasa na KP i kao svi vrte istu priču, a to je da je nestašica memorije, pa kao nemaju na stanju i nude neke druge i skuplje.

Pouzdano nije ako neko nije baš odatle uzimao a i to ti ne garantuje da neće da bude fejk. O novom haraču na carini znaš sve tako da se to po meni zbog garancije ne isplati.

Meni je Samsung 500GB 980 PRO odličan i ne bih ga menjao. Videh sada da verzije koje imaju da se kupe 990 PRO samo od 1TB i 2TB, a cenu da ne pominjem. Da li neko ima predstavu, koliko je pouzdano uzeti 980 PRO preko Alija, a da budeš siguran da ti neće stići nešto deseto sa nalepnicom od 980 PRO? Pitam, jer samo ga tamo mogu naći i na ebay. Za ove kineske marke nisam baš siguran kada mogu da izdaju, a posle je kasno povratiti podatke. Išao bih na proverenu varijantu. Cimao sam par oglasa na KP i kao svi vrte istu priču, a to je da je nestašica memorije, pa kao nemaju na stanju i nude neke druge i skuplje.
Vrlo rizicno, jednostavno ako hoces ssd moras platiti, losi kostaju puno a dobri jos vise. Imas na KP likove koji imaju neke 990 Evo i KC3000 i cini mi se NV3 da sam video.

Nazad
Vrh Dno