Šta je novo?

Praćenje pošiljki (2026) - FAQ u prvoj poruci

Do sad je otkupnina na app1.carina uvek racunata kao suma pdv+260 pa sam se ponadao da treba da platim 500 dinara za 5 paketa, kad ono 1800. Banana drzava

Kako aplikacija TrackChecker može da prati UC...HU pošiljku, a kada istu ukucam na sajtu pošte piše da pošiljka nije pronađena?
Na Track Checker app vidim da je bila na carinjenju i sada piše da je zadužena za dostavu od rs_post. Da li postoji neki drugi broj za praćenje pošto vidim neki CNG?

I meni je danas stigla pošiljka LA******HU poručena 23.02 onda je došla u Srbiji po Kineskom praćenju stigla je 27.02 kod nas, i nije je bilo više na praćenju sve do 13.03.
[td]
13.03.2026 15:47:48​
[/td][td]
10250 ПОШТА ЦАРИЊЕЊА​
[/td][td]
Отпремa​
[/td]​
Danas mi je konačno uručena posle 20 dana. U pitanju je ekran za tablet od 11 inča tako da je paket bio 25x25cm znači malo veći i plaćen je na Aliexpressu 3100 dinara.
Carina je obračunala vrednost najverovatnije po onome što je kinez napisao na paketu 8,49 euro što je na digitalnom izveštaju iznelo 199 dinara PDV. Međutim kad je poštar danas uručio on je naplatio 500 dnara ukupno. Kome i zašto svašta se šuška i niko nema konkretan odgovor pa ni poštar on je bio u fazonu oćeš nećeš ćao....
Ovaj paket sam preuzeo zato što mi je zaista bio potreban ekran koji inače nema u Srbiji da se kupi, da je imao i da je bio skuplji duplo vratio bih paket i kupio bih ovde ako će više da košta.Bezobrazluk na visokom nivou, živa pljačka. Postaje suludo poručivati sitnice sa Aliexpressa jer koštaju na kraju ko da ste ih kupili kod naših derikoža.
Šta ostaje realno samo taj Temu ali on nema 90% stvari koje mogu da se nađu na aliju posebno elektronika....

Danas sam bas gledao u posti kad je stampala uplatnicu, 20din a meni naplaceno i onih 260din. Konektor neki za auto placen 0.86eur

a tog statusa nema na Postinom pracenju?

Kako aplikacija TrackChecker može da prati UC...HU pošiljku, a kada istu ukucam na sajtu pošte piše da pošiljka nije pronađena?
Na Track Checker app vidim da je bila na carinjenju i sada piše da je zadužena za dostavu od rs_post. Da li postoji neki drugi broj za praćenje pošto vidim neki CNG?
Stigao istog dana kada je TrackChecker napisao da je na isporuci. Nije naplaćeno ništa, iako je uredno carinjen (na carini piše 20 din PDV).
Tako da su UC>CN>LA. 😀

LA085xxxx76HU

Poručen sa AliExpress-a 15. februara, stigao juče 16.3. na adresu.

U sistemu Pošte bio od 3. marta bez podataka, ali se pomerio tek 13.3. sa pošte carinjenja.

Iako je na paketu pisala veća vrednost, manju su uneli za iznos fakture, pa je povoljno prošao trošak PDV-a od svega 199 dinara, ali zato 260 dinara za dodatne troškove pošte što je ukupno izašlo na 459 dinara. Nažalost, moji su preuzimali paket pa nisu uzeli za nikakav papir sa carine ako je postojao, dakle samo ovaj što sam generisao sa portala carine koji ste naveli.

Prilozi

• 1773708476197.png
    1773708476197.png
    488.5 KB · Pregleda: 48
I meni je danas stigla pošiljka LA******HU poručena 23.02 onda je došla u Srbiji po Kineskom praćenju stigla je 27.02 kod nas, i nije je bilo više na praćenju sve do 13.03.
+1, kutija za baterije poručena 23.02. praćenje uredno na Postal Ninja/17Track za CNGxxxxxx do 03.03.2026 kada se na Pošti pojavljuje prvi put kao LAxxxxxxxHU i od tad tišina za CNG, a ovaj LA....HU nisam ni pratio... 😀
Samo se juče pojavio poštar na vratima, 280 dinara, carina obračunala PDV 20 RSD na 330HUF/0,85€, datum obračuna 10.03.2026.

1773725966453.png
Edit. Da dodam i drugu LA....HU koja je poručena 03.03.2026, to joj je jedini tracking broj od Kine, kanda će stići danas/sutra.

1773726587204.png

Poslednja izmena:
Meni je juce stigao neki sat sa aliexpresa placen 23 eura.LA posiljka u pitanju.Kinez stavio cenu od 5 dolara na posiljci.To su prihvatili kao cenu i tu su uzeli 100 dinara plus ono otvaranje paketa od 260 dinara koji naravno nije otvaran,Sve ukupno 360 dinara.Stigla poruka na viber da je otkup posiljke 360 plus me kasnije zvao postar da kaze koja je cena otkupa.Nikakvih papira nije bilo koje bih ja dobio.Samo je na posiljci hemijskom neko napisao 360 dinara i to je to.

@bojke1 jel me zezaš da je upisao olovkom? Pa, mogao je da ti upiše i crvenu, pa da mu to platiš? Strašno, ovo je krivično delo i mogao bi neko da se pozabavi sa advokatom da se tuži poštar za početak, a osnov na osnovu čega se upisuje cena i da se to traži na uvid. Ljudi, za ovo se odgovara ozbiljno, jer ako se dokaže da je tako, znaš koliko ljudi je tu prevareno na isti način. Jadni ovi penzioneri koje cepaju, a oni i ne znaju da ih cepaju po džepu.

Ma to je poštar verovatno napisao, da zna za svaki paket koliko treba da pokupi para...

@bojke1 jel me zezaš da je upisao olovkom? Pa, mogao je da ti upiše i crvenu, pa da mu to platiš? Strašno, ovo je krivično delo i mogao bi neko da se pozabavi sa advokatom da se tuži poštar za početak, a osnov na osnovu čega se upisuje cena i da se to traži na uvid. Ljudi, za ovo se odgovara ozbiljno, jer ako se dokaže da je tako, znaš koliko ljudi je tu prevareno na isti način. Jadni ovi penzioneri koje cepaju, a oni i ne znaju da ih cepaju po džepu.
Imaš ovde https://app1.carina.rs/info/portal/posta da preuzmeš nekadašnji papirni izveštaj od carine šta i kako su obračunali + dodaš sam 200+60 za 'uslugu' i proviziju i to ti je to.
Jeste da bi bilo bolje da poštar ima mali terminal koji će da ti odštampa fiskalni/priznanicu sa stavkama i prihvati plaćanje karticom, ali da ne cepidlačimo previše. 😀
Red je da ih negde i pohvalimo, ovo sa PDFovima je mnogo bolje od onih poluiscepanih-poluizlepljenih obračuna carine koje često ni ne možeš da odvojiš od paketa jer ga zaheftaju za kutiju onom žutom trakom za sve pare. 😀

SAd vidim na TracjChecker programcicu da su mi dve posiljke sa sitnicama od par dolara ulljucujuci i nesto njihove postarine promenile broj na CNG pa onda 15-ak cifara koji vidim da se pominje u porukama iznad. Da li ove mogu da se prate kad udju u PTT sistem i kako ide naplata na njih, tj da li klepaju 260 kinti?

Da li se nekom desilo da na pracenju pise da je paket Arrived in transit country/region po drugi put?
U pitanju je LR**NL, posiljka je uz kine krenula 10.3 na posti srbije pise prijem 15.03 a na postal ninja mi stoji da je stigla u transit country po drugi put.IMG_2139.png

Prilozi

• IMG_2140.jpeg
    IMG_2140.jpeg
    109 KB · Pregleda: 17
  • IMG_2138.jpeg
    IMG_2138.jpeg
    139.3 KB · Pregleda: 15
Ma verovatno je to postar napisao da zna koliko da naplati.Meni je od poste stigla poruka koliki je otkup posiljke i tu je pisalo 360 dinara.
Plus me je i postar zvao pre dolaska da mi kaze da od sada imaju novo pravilo da se posiljke naplacuju.Reko znam informisan sam samo svrati i ponesi posiljku.

Sad sam proverio preko poštine app i od nekoliko UC koje je ostavio poštar danas, samo se jedna vidi da je isporučena, dakle potpun status. Ostale imaju status prijem.

Nazad
Vrh Dno