Ne znam koliko je ovo manipulativni marketinški podatak, ali eto.
To sam i ja juče merio i3 Rex, prvi put.Jedan snepšot iz prakse sa Seal-om:
93% baterije jutros kad sam seo u auto, 350 km sve otvoren put 60-80 kmh ili autoput 105-110 kmh - ostade 25% na kraju dana.
Vidim sad, baš jaka cena.Pa postoji, Kia EV3 long range, 4,3 metra duzine, 605km wltp domet.. Problem je sto za tu velicinu auta moraju se koristiti NMC baterije vece gustine, ne moze LFP, a to dize cenu vozila dosta.
Veci otpor vazduha i veca masa cine svoje. Generalno ako ti je bas bitno da izvuces maksimum iz dometa, nemoj preko 110kmh da vozis.Ma svi ti električni SUV imaju dobar domet samo po gradu, nikako otvoren put.
Koliko su trajala punjenja?
Ne menja. Videćeš i3 🙂.Veci otpor vazduha i veca masa cine svoje. Generalno ako ti je bas bitno da izvuces maksimum iz dometa, nemoj preko 110kmh da vozis.
Mada novi iX3 tu menja pravila igre, 500km domet na autoputu, isti put bi prosao samo sa jednom kratkom dopunom.
Možda da, možda ne, niko ih nije terao early adopteri nek plate školu ako ispadne loše.
+1BMW i3, kako ruzan auto postao
Samo što vozilo nije telefon koji se koristi sa klikom, a kad se pokvari - baci i kupi nov.Telefon, koji držite, dok "šarate" po ovom ili nekom drugom forumu, napravili su Kinezi.
Više od 90% elektronskih delova u sadašnjim automobilima, napravili su Kinezi. Bela tehnika i drugi kućni, električni aparati, većinom su napravili Kinezi...itd.
Sad su na red došli automobili.
Kome smeta, nek' kupuje "švabe", samo će taj "made in" platiti 50% više.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari