Šta je novo?

Praćenje pošiljki (2026) - FAQ u prvoj poruci

@puzgolac kod mene isto od 26.02. stoji i ne mrda za tri paketa. Možda čekaju da se sakupi pun kombi za određeni deo grada, pa da onda proslede po regionima. Ne verujem da rade paket po pkaet, jer ih to mnogo više košta.

Ma, samo da stignu ova poslednja tri i više ne uzimam na Aliju. Ako već moram da plaćam carinu i pdv, onda se vraćam na Ebay sa koga sam uzimao mnogo kvalitetnije stvari, a najviše retro stvarčice kojih i nema na Aliju. Nema svrhe kupovati jeftinu plastiku, a plaćati je kao da je skuplja kada dodaš carinu i pdv.

Stigle na red posiljke Prijem 26.02..
Ova je imala i status nemoguca dostava na Aliju i onom global trackingu, ali evo ipak stize. Videćemo kolko ce da bude PDV.

Prilozi

• Screenshot_2026-03-12-13-21-25-497_rs.assecosee.pttandroidapp-edit.jpg
    Screenshot_2026-03-12-13-21-25-497_rs.assecosee.pttandroidapp-edit.jpg
    54.4 KB · Pregleda: 97
Ma, samo da stignu ova poslednja tri i više ne uzimam na Aliju. Ako već moram da plaćam carinu i pdv, onda se vraćam na Ebay sa koga sam uzimao mnogo kvalitetnije stvari, a najviše retro stvarčice kojih i nema na Aliju. Nema svrhe kupovati jeftinu plastiku, a plaćati je kao da je skuplja kada dodaš carinu i pdv.
I za ebay ćeš platiti globu

@dedamrsoje znam, znam ali barem imam bolji izbor i znam da nisu suvi kinezi koji ne vrede ni paru, kada prodaju stvari po 1 cent i slično... Svi se oni ugrade dok stigne do nas običnih smrtnika. Na ebay sam nalazio neke stvari koje nikad neću naći na aliju, a kada već moram da platim, bolje sa ebay. Jedino što su sada carine otišle gore, pa je malo skuplje nego pre godinu dana kada sam poručivao neki zidni sat koji je napravljen još 1996 godine, a na aliju takvih retro stvari nema, samo suva kineska plastika. 😀

Stigle na red posiljke Prijem 26.02..
Ova je imala i status nemoguca dostava na Aliju i onom global trackingu, ali evo ipak stize. Videćemo kolko ce da bude PDV.
Pa možeš odmah da vidiš koliko će biti i + 260 din.

Na sajtu https://www.armorkingcase.com/ poručio neku masku za fon i danas dobijem mejl da je poslata i kod za praćenje. Kod je LZ....CN ali kad proverim piše mi HU-HU1005 od 5.marta. Jel to neki lažni kod ili će se ispraviti ti statusi za koji dan?

Pa jer su danas poslali a piše neki status od 5.marta (poručeno 8.marta).

Dal' je moguće da ovaj CityExpeess može da bude toliko bezobrazna firma?
Naručio sam klincu još prošli petak iz Lego Stora Optimusa. Na sajtu LS pisalo je isporuka za dva radna dana, poučen praćenjem ovog foruma, još sam ih pozvao i pitao da li će stići do sledećeg petka (sutra) jer mi treba za poklon u nedelju mu je rodjendan. Rekli su bulvalno "Uuuuuu do petka stiže sigurno". Gledam danas ceo dan praćenje ne mrda se iz Beograda nikako. Zovem Lego Store, obrazlažem situaciju još sam im rekao ljudi pa zvao sam vas i pitao jel će stići daj ubrzajte ih vi. Ma kakvi. Predlažem opciju daj doćiću lično po drugog, za ovog pišite da Vam ga vrate. LS još bezobrazniji kaže može, ali morate opet da platite drugog, pa da odbijete paket, pišete žalbu pa vam tek onda vraćate novac.
U svakom slučaju ako ne stigne sutra moraću da idem i opet platim drugog pa da proživljavam Odiseju zvanu CityExpeess dok im oni vrate paket i pokrene se refund sredstva. Računam da će za jedno mesec dana da mi vrate novac koliko je CityExpeess ekspeditivan.

Meni jedna LA posiljka dobila status otprema ali u pogresnu postu.Pise 11185 a treba 11186.
Sad da li cu morati da idem po nju u zemun polje nisam siguran.
Na adresi stoji da je posta 11186.
Ne znam ni da li cu platiti nesto pdv plus ono famozno otvaranje paketa od 260 dinara?
Za sada mi nista ne pise na pracenju posiljke.

Danas postar Doneo posiljku napokon.

Platio sam 440 dinara naknade iskreno posle sve halabuke na temi dobro sam i prosao. I ranije sam npr Bexu placao slicne pare kad sam podizao Jedne druge sluske (doduse ne sa Alia ) .

Posiljka je bila 55 dolara snizeno i uz neke kodove. Realna vrednost 70-80 dolara msrp. A kinez naravno napisao 8 dolara vrednost.

Prilozi

• IMG20260312134910.jpg
    IMG20260312134910.jpg
    84.9 KB · Pregleda: 53
  • IMG20260312134918.jpg
    IMG20260312134918.jpg
    97.9 KB · Pregleda: 48
  • IMG20260312141540.jpg
    IMG20260312141540.jpg
    84.2 KB · Pregleda: 46
  • IMG20260312152002.jpg
    IMG20260312152002.jpg
    126.9 KB · Pregleda: 52
  • Screenshot_2026-03-13-00-21-23-46_0ce57feeccaa51fb7deed04b4dbda235.jpg
    Screenshot_2026-03-13-00-21-23-46_0ce57feeccaa51fb7deed04b4dbda235.jpg
    72.4 KB · Pregleda: 69
Sta je sa ovim, za svaku sitnicu pocili su da naplacuju dostavu, pa ovo se ne isplati ni kupovati vise. Godinama porucijem i u najgorem slicaju bih platio otvaranje paketa 100 i nesto dinara, no sada nalupe neku otkupnu cenu koja nema veze sa životom. Sta se to magicno promenilo?

Isto i kod mene, dve led trake po 4 evra plaćene jedna 350 troškovi druga 450 troškovi to je zapravo 100% u odnosu na cenu 😂

Hehehehe, ovo sa obaveznom naplatom PDVa će izgleda da poprimi gadne razmere i neke nepredviđene momente... poručio od FS kratke patch kablove iz Nemačke, šalju DHLom, OK, 17 kablića 34 eur + 14eur shipping, taman da budem ispod 50€ kako ne bi DHL ovde carinio paket i naplatio i svoju uslugu carinjenja od koliko već beše, 3500-4000 rsd...

Evo sad šalju mail da će stići link tokom dana da im dostavim podatke za carinjenje, čekam odgovor kakvo carinjenje kada je paket ispod 50e vrednosti, biće interesantno ako i pod naplatu PDVa budu podvodili svoju uslugu carinjenja, bukvalno ne vredi naručiti ništa preko njih više osim nekih skupljih stvari gde tih 30tak eura nije neki značajan trošak.

Manje više, OK, imajući u vidu cenu njihovih usluga, svakako nisu za neke drangulije od 2-3-5 eur, ali svejedno bezvezna praksa u najavi...

Nisam duže vreme naručivao sa Alija, sad imam jednu manju pošiljku sa ovim HU treking brojem ne kraju i piše da je prijem kod nas bio 10.03, od tada stoji u tom statusu.
Da li je uobičajeno da se čeka neki duži period, pre nego što krene ka lokalnoj pošti ?

Danas stize pošiljka, vrednost je oko 10000 din, trebalo bi da bude PDV ne manje od 2000 din. Poruka iz pošte 679 din. Znači lupetaju vrednosti. Nekome stakla koja kostaju 400 din naplate isto kao i ovo sto kosta 10000. Niđe veze i logike.

Prilozi

• IMG_20260313_102723.jpg
    IMG_20260313_102723.jpg
    85.4 KB · Pregleda: 40
Meni su sa alija stigla 2 paketa (LAxxxxxxx) ove nedelje pa je naplaćen pdv veoma čudno (4 evra plaćen proizvod - 3 evra porez, 13 evra plaćen proizvod - 5 evra porez), na paketima bio pravi iznos u dolarima, paketi nisu otvarani?

Ne lupaju vrednosti nego kinez moze da napise drugu vrednost a oni da je uvaze ili ne.

To je princip kako je radilo godinama.

Kod tebe su uvazili.

Preteraste ga stvarno...
Tačno, napisao 20 usd sad videh, svaka mu čast. U glavnom napišu 1 usd ili giftić, ali ovaj Kinez je dao neku vrednost koja moze da prodje, sa manje sumnje.

@puzgolac stigla danas sva tri paketa i naplaćena carina 620 dinara. Iznos sva tri paketa je bio 3.27+4.47+7.75e

I meni je danas stigao paket. Plaćen 6,08 dolara (tako je i pisalo na paketu), 380 dinara mi je naplatio poštar.
Tebi, onda, nisu naplatili tih famoznih 260 dinara za svaki paket, nego samo jednom.

Moje iskustvo: poručen Rapoo miš koji košta 4000 dinara na Aliju, plaćeno pošti 800 dinara.
Bedž koji košta 400 dinara i case za mobilni koji je 200 dinara su spojeni u jedan paket i naplaćeno 480 dinara za njih.

meni stigao sonoff dongle MG24 u vrednosti od 4000 i kusur (prava cena bila oko 8000) i naplacena carina oko 500 dinara., Pre 2 dana stigla tri kabla ukupne vrednosti oko 4000 dinara i nije naplaceno nista od dazbina.. Sve sa alija. Svi kablici stigli pojedinacno, a preuzelo se u paketu

Ali posiljke narucene 5 i 8 marta(cetvrtak,nedelja) dobile CN broj na izlazu iz Kine.

Nazad
Vrh Dno