Šta je novo?

TWS slušalice

Opro sam engine 🙁. Leva izgleda kaput, desna kao ništa da se nije desilo.

13CD99 - nije više dostupan (first come, first serve)
KOLA5P20 - radi i sa njime cena ode na 50.98$.

Kada se ode na coins, piše da je popust 7.5%, ali kada se klikne "Buy Now" umanji za oko 40%.
Sa svim popustima izašle 43.98$ za tu cenu se morale uzeti 😂

13CD99 - nije više dostupan (first come, first serve)
KOLA5P20 - radi i sa njime cena ode na 50.98$.

Kada se ode na coins, piše da je popust 7.5%, ali kada se klikne "Buy Now" umanji za oko 40%.
AliExpress kupone morate da "claimujete" cim budu dostupni tako sto se na neki predmet primeni. Tako se rezervise na account

Drustvo treba mi pomoć oko odabira slušalica sa oznakom HTNO (ženi prestale da rade 🙂 )

Imala je neke s link iz yettela i sada gledam šta da joj uzmem a budžet nije preveliki. da li juriti neki sound peats sa kupujem prodajem ili ići pak na yettel rutu i dati malo vise para na nekoliko rada. Ono što sam video u yettelu je xiaomi redemi buds 6 ili honor choice x7i što je oko 6000 i to mi je ok da bude budžet za dati odma i na KP. Video sam i xiaomi buds 5 što bi se istrpelo sa par rata.

E sad da li ici na tu varijantu ili juriti KP a opet tamo ima mnogo modela sa slicnim cenama.
Po ranijim preporukama ovde jurio sam capsule 3 pro+ ali nisam naisao na popust koji bi me naterao da kupim na aliju. vidim da su na kp oko 9000 10.000 a te pare u ovom trenutku su mi stvarno puno...

Razimsljao sam i o airpods pošto koristi iphone 13 pro (ako je za preporuku bitan telefon) mada njoj nije bitno šta ima od sluški samo da radi.

Voleo bih da imaju ANC jer putuje do i sa posla po sat ipo dnevno (u jednom pravcu) pa bi joj to verujem značilo u prevozu. Baš zbog tog puta je meni i bitno da bude brzo kod nje u rukama jer kako ono kažu happy wife... 🙂

Poslednja izmena:
Update situacije... Žena otišla u Yettel i pozvala me i rekla reci šta da uzimam... honor choice x7i je izbor bio. Valjda nisam mnogo pogrešio u kupovini. Ona kaže super su to je valjda najvažnije

Danas stigle Bowers & Wilkins PI8. Sunce ti ***** da ti ***** da l’ je realno da imaju onako dobar zvuk… ima PX7 Carbon još od 2021. godine ali ovo… tako malo a tako moćno. Kapa dole.

Danas sam prvi put od promene telefona koristio Redmi Buds 3 Pro kao handsfree. Stavim samo jednu slušalicu, pa kada sahranim bateriju, stavim samo drugu.
Bude mi povezana na dva telefona i ranije je radilo odlično.

Sada imam problem da mi na tom novom telefonu (drugi je ostao nepromenjen) nakon što dobijem bilo kakvo obaveštenje (stigne poruka ili bude poziv, pa kada se isti završi), krene da mi svira Youtube Music, od mesta gde je poseldnji put radio kada sam ga slušao u kolima preko Android Auto.

Izguglah da možda ima veze sa In Ear detekcijom, pa sam istu isključio, ali opet se desilo. Kako ovo da rešim?

Mogu u YT Music da isključim "Allow external devices to start playback", ali onda ću da ubijem i vezu sa Andorid Auto.

9VPzmjnqvv3j3f3q9xtYSg-1200-80.jpg.webp

Ultimately, it's the Sony WF-1000XM6's greater sound quality and noise-cancelling abilities that win this battle. The AirPods Pro 3 are talented earbuds and it's a close-run thing, but the Sonys are a step ahead with more authentic, more precise and revealing sound quality.

@PJ nećeš, samo neće da krene muzika kako startuješ auto čim se poveže telefon.

• Like
Reagovanja: PJ
@PJ nećeš, samo neće da krene muzika kako startuješ auto čim se poveže telefon.
To mi je posebna opcija "Start mucis automatically - automatically start media when you start driving".
Ali probaću da isključim, pa ako Android Auto radi, a slušalice ne pokreću YT Music, ostavljam 🙂

Update: Aha, ovo prvo je u YT Music, a ovo drugo u Andorid Auto. Isključio sam.

Da li adapter radi skroz odvojeno od Windows BT sličice gde su uređaji, ili je zajedno? Ako je priča za sebe, to će možda i da šljaka.
Radi skroz odvojeno, bas sam i ja bio skeptican. Plug n play bukvalno.
Treba proveriti da li radi mikrofon preko FiiO... Za voice conferecing ne treba audiofilski adapter, već A2DP profil preko računara. Takođe, ukoliko slušalice ne podržavaju codec-e koje podržava FiiO AirLink neće ih videti - samo AptX ili LDAC.

Npr. ako je isključen LDAC, Sony XM5 ne može da se poveže dok se ne uključi, jer ne podržava AptX.

Pošto se spominju gamepad-ovi, audio konferencije - FiiO verovatno nije za to. FiiO gura veliki protok i može da bude latencije kada se gleda npr. video i sl.

Pogledajte prilog 530149
Kazi mi kako si zadovoljan sa jacinom zvuka? Na H3 jos je i ok a recimo na capsule 3 pro + sve pojacano na max i mozda daje realnih 20% jacine ne znam zasto je jako tiho.

Inace zvuk sa ovim je jos imersivniji pricam za pc win 11, na iphonu nemam usb c pa nisam probao, mada 90% vremena slusam na kompu. Ovo sam trebao kupiti isti dan kad i sluske.

Poslednja izmena:
Здраво да ли неко овде поседује, One Plus Buds 4 слушалице?
Занима ме лично искуство какав је звук.
Доста их хвале по интернету.
Како би их упоредили са SoundPeats H3?

Zezao se malo sa H3 i LDAC. Pre svega hteo da vidim da li je do telefona ili čega već što 990kbps štuca na Engine 4. Definitivno do slušalica, ne mogu da isprocesuiraju protok. 660 radi i bolje je od 330, solidno.

H3 radi sve, razlika između 330 i 660 je ogromna, a između 330 i 990 na Spotify Loseless, dupe i oko. AptX Loseless, koji im je native, verovatno najbolje rešenje uz multipoint. Nisam se udubljivao da detaljnije poredim LDAC na maksimumu i AptX Loseless jer neću nikad sigurno kupovati LDAC slušalicu, tako da mi to nije bilo naročito bitno.

Sa obe slušalice izgleda uvek pušta najniži protok, ako se ne ide u developer options i ručno namesti. Prodaju slušalice kao HiRes, a u realnosti imaš bednih 330 na Androidu, 256 na IOS.

Radi skroz odvojeno, bas sam i ja bio skeptican. Plug n play bukvalno.

Kazi mi kako si zadovoljan sa jacinom zvuka? Na H3 jos je i ok a recimo na capsule 3 pro + sve pojacano na max i mozda daje realnih 20% jacine ne znam zasto je jako tiho.

Inace zvuk sa ovim je jos imersivniji pricam za pc win 11, na iphonu nemam usb c pa nisam probao, mada 90% vremena slusam na kompu. Ovo sam trebao kupiti isti dan kad i sluske.

Moraš da pojačaš i na samim slušalicama. Npr. Sony WF-1000XM5 su isto bile tihe kada sam ih povezao, ali tap gesture za Volume Up na samim slušalicama je sredio stvar, iako su bile pojačane na max. na samom telefonu.

To je zbog toga što telefon ili računar FiiO Airlink vide kao USB-C slušalice i ne mogu da pošalju komande na Bluetooth. Fiio nije BT adapter, samo koristi izolovan BT za internu vezu sa slušalicama. Nešto kao Logitech Bolt.

Razne aplikacije za slušalice isto ne rade preko AirLink-a, tako da je za update ili inicijalna EQ podešavanja potrebno ih povezati na sam BT telefona.

Poslednja izmena:
Koje uzeti za 2500-5000 din?

Možda Anker A25i ili P20i/R50i ako pitaš za domaće radnje, ali vidim da je ankersrbija ispražnjen, imali su sad neku akciju, izgleda da su ćao-doviđenja.

Koje uzeti za 2500-5000 din?
Ja sam uzeo xioami buds 6 play za 1450 dinara i mogu da ti kazem da sam prezadovoljan za sad.
Dugo drze bateriju, tipa posle 5-6 sati slusanja padnu na 40% sto mi je sasvim ok.
Imaju aplikaciju gde mozes da podesavas efekte i dodatne stvari vezane za funkcionalnost slusalica tipa precice itd. kako ce funkcionisati putem pokreta/ gestura.

Moraš da pojačaš i na samim slušalicama. Npr. Sony WF-1000XM5 su isto bile tihe kada sam ih povezao, ali tap gesture za Volume Up na samim slušalicama je sredio stvar, iako su bile pojačane na max. na samom telefonu.

To je zbog toga što telefon ili računar FiiO Airlink vide kao USB-C slušalice i ne mogu da pošalju komande na Bluetooth. Fiio nije BT adapter, samo koristi izolovan BT za internu vezu sa slušalicama. Nešto kao Logitech Bolt.

Razne aplikacije za slušalice isto ne rade preko AirLink-a, tako da je za update ili inicijalna EQ podešavanja potrebno ih povezati na sam BT telefona.
Da u pravu si, ja sam sve opcije za touch iskljucio preko soundpeats app sem menjanja modova (normal, anc, transparent) jer slusam samo na kompu i tu podesavam zvuk preko win-a. Sad sviraju ko zmaj, hvala.

Izvinjavam se za off, jel mnogo para za Soundpeats H3 sa KP 12k din? I jel samo postoje u onoj "why are you gae" zlatnoj boji? Jel ima nesto slicnog kvaliteta (drugi model/brend) samo crne boje, +/- 20€?

Kod nas ni nemaš ništa približno za te pare sa tim kvalitetom reprodukcije. Ako ti se ne čeka neki popust, a potrebne su ti slušalice, to je u redu. Izbunari samo u mojim porukama onaj dorađeni EQ pa ga probaj.

Pitsi se ne pune u kutiji stalno. Kad ih kutija napuni to je to, dok ih ne izvadiš sledeći put lagano će da stagniraju, tako da ih čuva da se baterija brzo ne raspadne. Kako znam, Engine 4 desna se malo brže samoprazni posle veš mašine. Bude potpuno prazna posle nekoliko dana, a dovoljno je da je samo malo pomerim da na trenutak izgubi kontakt i da krene da se puni. U radu traju obe slično, ova je izgubila standby. Možda se oporavi, možda ne. I dalje mi je korisna slušalica jer jedina TWS kroz koju uopšte ne prolazi vetar, tako da je u tim uslovima bolja od ANC.

Nisam se jos odlučio, ali stvarno nema nista bolje u tom cenovnom rangu. Zapamtio sam taj post o EQ.

Nazad
Vrh Dno