Šta je novo?

Dodaci ishrani: vitamini, suplementi, sportski preparati (iHerb, Myprotein..)

iHerb oduvek šara sa poštarinama.

Ja se i dalje potajno nadam da će vratiti onaj UPS standard shipping, koji je često prolazio i bez plaćanje PDVa kod nas...

Da. Ali sada je ovo "international priority" i dostava je koštala i više nego duplo u odnosu na prethodne isporuke koje nisu imale taj "priority". Ništa, pratiću dalje pa ću javiti ovde. Za sada, tokom vikenda, pošiljka nije mrdnula dalje od Fedexovog aerodromskog punkta u Parizu.
Evo da potvrdim. Iherb paket je stigao danas, rano popodne Fedex-ovom novom i skupljom varijantom, "international priority". Zaista za 3 radna dana (umetnuo se vikend) .Poručeno u četvrtak, stiglo u ponedeljak. Ali po više nego duploj ceni dostave u odnosu na pre mesec dana.

Taj novi fedex je od pre mozda 7-10 dana...jer sam porudzbinu pre 11 dana odradio klasicnim fedexom.

Da li je neko kontaktirao iHerb ili FedEx što se tiče ove izmene u poštarini?

Ako ovako ostane isplati mi se da naručim godišnju zalihu i platim carinu nego da cepkam ovako do 50e.

Evo da potvrdim. Iherb paket je stigao danas, rano popodne Fedex-ovom novom i skupljom varijantom, "international priority". Zaista za 3 radna dana (umetnuo se vikend) .Poručeno u četvrtak, stiglo u ponedeljak. Ali po više nego duploj ceni dostave u odnosu na pre mesec dana.
Posle Pariza odmah u Beograd? 😉

Vidim da ste vec pricali o Fedex-u. Zadnja pordzbina mi je bila pocetkom novembra, nekoliko paketa ispod 50e. Shipping: 9.12e, 5.66e, 3.15e,.... Poprilicno jeftino. Sada ubacim jedan suplement i shipping je vec preko 20e, ubacim jos 2 (laksa) i vec je 30e. Ovo nema smisla porucivati. Brzinski sam pogledao Vitacost, tamo sam samo jednom porucio. Ubacim 3 random suplementa shipping Fedex je 12e. Ali mi deluje da ni blizu nema izbor kao Iherb. Koji su izbori i mogucnosti? Ovako ce uvek sada biti na iherbu?

Poručio sam u subotu sa iHerba, u ponedeljak poslali, danas (četvrtak) BEX uručio s obzirom da živim u unutrašnjosti gde Fedex ne donosi pakete. Platio samo PDV na iznos bez poštarine, kao po starom. Artikli + poštarina su bili preko 50e.

Nema carine, špedicije, popunjavanja izjave, samo keš na ruke kuriru.

Situacija sa shippingom se progresivno pogoršava. Ukinuli su slanje preko pošte, UPS, jeftin fedex. Sada samo postoje skupe ekspresne opcije, kao da su prestali da ciljaju "sirotinju" i traže klijente sa većom kupovnom moći.

Pa ako tako ciljaju, neka ukinu i Fedex, pa da ostane samo DHL sa skupljom poštarinom od vrednosti sadržaja paketa.

Da mi ne zameri niko,ali ne bih rekao da je ova tema namenjena rasprava o postarinama. Mnogo od teme otpada na te nebitne rasprave.
Toliko je koliko je, stavis u korpu i vidis postarinu i carinu koliko ce biti; ako odgovara narucis ako ne ne i to je to

Tako je, ovo je tema za preporuke i savete.
Dalja diskusija o poštarini molim da bude u odgovarajućoj temi.

Vidim da ste vec pricali o Fedex-u. Zadnja pordzbina mi je bila pocetkom novembra, nekoliko paketa ispod 50e. Shipping: 9.12e, 5.66e, 3.15e,.... Poprilicno jeftino. Sada ubacim jedan suplement i shipping je vec preko 20e, ubacim jos 2 (laksa) i vec je 30e. Ovo nema smisla porucivati. Brzinski sam pogledao Vitacost, tamo sam samo jednom porucio. Ubacim 3 random suplementa shipping Fedex je 12e. Ali mi deluje da ni blizu nema izbor kao Iherb. Koji su izbori i mogucnosti? Ovako ce uvek sada biti na iherbu?
Posto sam odma kontaktirao iHerb samo jos ovo da vas obavestim pa nastavite sa temom

We understand your concern regarding the increase in shipping fees. Shipping costs are determined by several factors, including the delivery location, package weight, the specific shipping method selected, and broader economic factors.

Previously, you were able to use Passport Shipping, which offered a free delivery option to your destination. Unfortunately, that free service is no longer available for your region.

For your previous order, the FedEx shipping cost was 9.12 €. We have checked and can confirm that currently, those same products via FedEx cost 19.20 €.

This increase is due to internal FedEx policies and fluctuating global logistics rates. While we routinely negotiate to keep costs as low as possible, we cannot directly influence the base rates set by private carriers like FedEx.

We value your loyalty and understand that these extra costs add up. As a courtesy, we have added $5 to your iHerb Rewards account to help offset some of the shipping fees on your next purchase.

Da ne bude da pisemo samo o dostavi.
Nisam godinama koristio neku suplementaciju za zglobove, redovno treniram 30+ godina bez nekih vecih problema pa sam mislio preventivno da pijem nesto. Pre par godina sam koristio neki Labradin elasti joint sta znam činio mi se ok.
Jel se pojavilo nesto pametnije u poslednje vreme malo bih sacuvao kolena ramena koliko je to moguce. Hvala

Pametnije bi bilo uzimati kvalitetniji whey protein za tu namenu, ništa više od toga nije potrebno.
Ono što možeš da uradiš je da pretreseš svoje rutine, koliko se dobro zagreješ pre treninga, koliko se istežeš.
To će ti više doprineti nego bilo šta što može da se popije.

Whey protein je tek prica za sebe. Poreklo sirovine niko ne zna a ono sto pise na kutiji i cena je jedino sto ga definise.
Trenutno koristim izolat i koncetrat svaki ima svoju svrhu. Inace uvek sam bio misljenja da je jeftiniji whey bolji za zglobove zato sto ga verovatno spajkuju sa delovima kolagena.
Slazem se da su suplementi max 5% ukupnog procesa

Glukozamin sulfat za zglobove, najobicniji, od renomiranog proizvodjaca, i solidne doze

Nisam godinama koristio neku suplementaciju za zglobove, redovno treniram 30+ godina bez nekih vecih problema pa sam mislio preventivno da pijem nesto. Pre par godina sam koristio neki Labradin elasti joint sta znam činio mi se ok.
Jel se pojavilo nesto pametnije u poslednje vreme malo bih sacuvao kolena ramena koliko je to moguce. Hvala
1772727429987.png

BLADE Collagen prah za pripremu napitka je nova, bogata formula koja podržava zdravlje i dobro funkcionisanje vaših kostiju, mišića, zglobova, krvnih sudova, desni, kože, kose, noktiju...

Sta znaci "cinilo mi se ok"?
Placebo efekat ili nisi video razliku ovih godina bez njega?

U tom trenutku pre desetak godina sam imao neki bol cini mi se rame pa sam popio 2 kutije Labrade. Povreda je izlecena,sad da li je on pomogao ili je proslo od sebe ko bi ga znao. Kasnije nisam nista koristio od slicnih preparata

Vitacost ukinuo slanje van teritorija usa i canade, samo iherb. Da li je neko poručivao malo veću količinu preko dhl i kako je prošao? Kapiram da nema smisla više onda uopšte kupovati osim ako nije nešto sitno do 5k dinara.

Posto sam odma kontaktirao iHerb samo jos ovo da vas obavestim pa nastavite sa temom
Tako kada su ukinuli UPS žalio sam se i častili su me 5$ kao da sam klošar.

Narode postoje li alternative Vitacostu/Iherb-u ?
Sve što sam gledao ne šalju kod nas (luckyvitamin, bodybuilding, eVitamins, vitamins-supplements.eu, vitamins-supplements.eu)

Poručio sam veliku teglu od 180 komada Alive ! Max3 potency by Nature's way. Izašlo me je 7000rsd sa poštarinom, sada ćemo videti koliko će me odrati na isporuci, javljam svakako.

Iz nekog cudnog razloga MyVitamins je za neke stvari mnogo jeftiniji a za neke mnogo skuplji od MyProtein 🤷‍♂️
I to ozbiljno.

Sve mi je nešto čudno na tom sajtu myvitamins, sve je njihov brend, nisam navikao. Šta preporučujete/poručujete sa sajta myvitamins ?

Više se isplati kupovati sa NootropicsDepot-a, sto se tiče poštarine (12$)
Em jeftinije, em kvalitetnije nego većine suplemenata kod nas i šire.
Samim tim što pružaju korisniku mogućnost uvida u laboratorijsku analizu proizvoda je ogromna povoljnost.

Više se isplati kupovati sa NootropicsDepot-a, sto se tiče poštarine (12$)
Em jeftinije, em kvalitetnije nego većine suplemenata kod nas i šire.
Samim tim što pružaju korisniku mogućnost uvida u laboratorijsku analizu proizvoda je ogromna povoljnost.

Od njih sam isto porucivao. Samo nisam preporucio jer imaju malo specificne suplemente. Dok masa ljudi sto je porucivalo sa iherba nece nista skoro nista od toga nalaziti na ND.

Ko odluci da porucuje sa ND imate 10% popusta sa kodom: REDDITS ili NDSUBREDDIT

Inace nemaju akcija i tome slicno kao na iherbu pa 20-30% jeftinije, eventualno black friday i slicno ali nisam ni odatle dugo porucivao.

Uzeh iso100 od dymatize-a. Ok je, ne muči stomak, čini mi se da pomaže posle oporavka od poprilično jakog ui grubog fudbala. Mišići, tetive... E sad, ovo je skupo, pijem svaki dan 30g mericu. Dakle 30 dana, pakovanje od 930g i 6200din sam platio. Imam dva pitanja:

Jel ima nesto jeftinije sa istom količinom bcaa (5-6g), da se lako rastvara u vodi?

Udjoh u iherb da vidim koliko je iso100 tamo, iznenadih se poprilično skuplji nego kod nas. U čemu je fora, falsh roba kod nas?

I bonus pitanje, odakle poručiti iz inostranstva neki protein, sa kojeg sajta, sta je trenutno najpopularnije? Carina,poštarina? Videh par postova iznad predlog za neki sajt.

Nemoj gledati cenu za Dymatize na iherb, evo ti nemački Amazon.

Nazad
Vrh Dno