Šta je novo?

Yettel.bank ex Mobi Banka (2024 / 2025 / 2026)

Problem sa neispravnom kamatom na oročenu štednju na izvodu su rešili. Više nema oročene štednje na izvodu...

Još neko?

Jesi li išta oročio u februaru? Izvod prikazuje samo promene po računima u toku meseca, tako da ne treba da na februarskom očekuješ nešto u vezi sa januarskim oročenjima.

Evo, i meni da se desi ono što je više puta pominjano, a to je da instant nalozi ne prolaze, tj. prvo budu poslati kao na kliring, uz poruku da će biti izvršeni u toku dana, a onda bez ikakvog obaveštenja budu skroz otkazani, tj. sredstva su mi opet na računu, mogu bez problema da ih vratim na štednju po viđenju, a od neuspelih naloga ni traga, ni glasa.

Pritom nije ništa sumnjivo, ne menjam podatke platioca, šaljem novac na račune na koje sam ranije slao sto puta, u isto ovo vreme, i to čak naloge popunjavam kroz sačuvane primaoce. Ručno otkazivanje transakcije, pritom, nije moguće, javlja grešku kad to pokušam, mada to i nije problem, kad se uzme u obzir da se brzo same otkažu.

Srećom nije hitno, a kasno je da na neki drugi način proverim da li je do mene ili do banke uopšteno. Problem se, inače, odnosi samo na eksterna plaćanja. Unutar banke prolaze bez problema. Tako da možda pre ima smisla da je do njih, jer bi mi valjda blokirali inače i interne prenose, ako zbog bilo čega hoće da me "zaštite", ali nikad se ne zna.

Sinoć platim struju preko IPS pokaži i kao izbacilo da je plaćeno ali se nigde ne vidi i malopre vidim da nisu skinute pare (2 druga računa plaćena i prošla (račun na klik). Malopre opet probam da platim i piše plaćeno ali mi prikazuje na vrhu za tekući kao da je skinuto, a ispod gde je taj račun piše cifra kao da je uplaćeno toliko na račun. Znači. Jedna cifra umanjena npr za 15k a na drugom mestu povećana za 15k i stoji mi razlika od 30k za isti račun... Jel imao neko taj problem?

Imaju "izazov" sa instant plaćanjem. Evo sad i meni, plaćanje na (moj) račun u drugoj banci nije išlo instant iako je tako uvek bilo, već sve redovno, kao kliring. Rezervisana sredstva, ide i obaveštenje da će biti realizovano u toku dana.

Dešava im se to sporadično, a nekada i ne bude moguće. Ako mi je hitno odradim transakciju preko Rajf.

Hm, meni je hitno da prebacim pare na Raif. Ovo postaje previše neozbiljno, pa ne igramo monopol. Instant plaćanje se zove tako s razlogom.

Imaju "izazov" sa instant plaćanjem. Evo sad i meni, plaćanje na (moj) račun u drugoj banci nije išlo instant iako je tako uvek bilo, već sve redovno, kao kliring. Rezervisana sredstva, ide i obaveštenje da će biti realizovano u toku dana.

Trenutno i kod nekih drugih banaka ne radi instant plaćanje.

Ovo je nešto do NBS-a, u OTP-u mi ne radi Prenesi

U UniCredit takođe nisu radila instant plaćanja ali rade standardni nalozi, probajte tako.

Novi nalozi idu odmah, a onaj od jutros je i dalje na čekanju.

Pošto usluga IPS skeniraj juče nije radila, račune sam plaćao iz Web aplikacije preko Nacrta. Naloge sam video preko Mobilne aplikacije u Transakcijama i sve sam ih sačuvao u PDF-u. Na pojedinim nalozima piše Potvrda o prijemu naloga za prenos (ne Potvrda o izvršenom nalogu za prenos) i ovih naloga nema više u transakcijama, a nisu ni realizovane. Stanje na računu, recimo da, odgovara stanju kao da nalozi nisu realizovani 🙂. Pisao podršci da proverim koja je "sudbina" tih naloga.

3 IPS naloga od juče, koji su bili označeni kao izvršeni su danas nestali.
Morao sam ih ponovo danas uplatiti.

Da li i vama svakih nedelju dana stizu poruke, notifikacije, popup i mailovi od yettel banke gde pokusvaju da vam uvale neki tip kredita?

Otvorim aplikaciju banke iskoci popup odobren vam je kredit kliknite da prihvatite... sutradan poruka ukoliko ste zainteresovani kliknite na link da prihvatite ponudu, onda email aktivirajte kredit odobren samo za vas najbolja ponuda, zatim notifikacija akcija akcija kredit samo danas... parafraziram ali stvarno su poceli da smaraju i da koriste klikbejt fore da uvale kredit.

Ja sam im preko četa tražio da mi to blokiraju, rekli su da ne može. 🤯

Može čini mi se u aplikaciji da se skine saglasnost za obradu podataka i kreiranje personalizovanih ponuda, to bi trebalo da isključi te izazove samopromocije kredita i dozvoljenog prekoracenja…

Da li ima neka fora da se kao ranije preuzme generisana uplatnica?
Uplatila kevi preko euprave za pasoš, trebalo bi da je prošlo i da je u sistemu, ali da joj za svaki slučaj šutnem na telefon/odštampam i nešto što će moći da pokaže teti šalteruši a da nije screenshot iz aplikacije 😛

Kada odabereš tekući račun izlistaju se sve transakcije, odabereš tu transakciju, onda u gornjem desnom uglu imaš tri tačkice (kao dodatne opcije) i tu postoji "Preuzmite potvrdu o plaćanju" opcija.

Kada odabereš tekući račun izlistaju se sve transakcije, odabereš tu transakciju, onda u gornjem desnom uglu imaš tri tačkice (kao dodatne opcije) i tu postoji "Preuzmite potvrdu o plaćanju" opcija.

Ma jok, samo "podeli detalje plaćanja" gde mi bukvalno generiše screenshot bez ikakvih bitnih podataka koji bi teti šalteruši najtransparentnije moguće pokazali šta je plaćeno, na koji poziv na broj i ostale relevantne informacije a da joj ne treba šifrarnik 😛

Ugl, iscimala chat i kažu da iz nekog razloga (ladno na jedno uvo ušlo na drugo izašlo zašto tačno) kod onlajn plaćanja ne postoji više ta opcija. Mogu da mi u nekom trenutku na zahtev generišu besplatan izvod sa tom transakcijom, ali *** lakše/brže ne može.

Na svu sreću u međuvremenu mi na mejl stigla potvrda o izvršenom plaćanju od euprave tako da je to to. Nego čisto ako nekom zatreba format opšte uplatnice, da zna da nema 😛

Ma jok, samo "podeli detalje plaćanja" gde mi bukvalno generiše screenshot bez ikakvih bitnih podataka koji bi teti šalteruši najtransparentnije moguće pokazali šta je plaćeno, na koji poziv na broj i ostale relevantne informacije a da joj ne treba šifrarnik 😛

Ugl, iscimala chat i kažu da iz nekog razloga (ladno na jedno uvo ušlo na drugo izašlo zašto tačno) kod onlajn plaćanja ne postoji više ta opcija. Mogu da mi u nekom trenutku na zahtev generišu besplatan izvod sa tom transakcijom, ali *** lakše/brže ne može.

Na svu sreću u međuvremenu mi na mejl stigla potvrda o izvršenom plaćanju od euprave tako da je to to. Nego čisto ako nekom zatreba format opšte uplatnice, da zna da nema 😛
Ako je u pitanju transakcija karticom, da, nema. Samo izvrseni nalozi u aplikaciji ili web-u se mogu preuzeti kao uplatnica. To je moje iskustvo.

Pozdrav, da li je neko imao slican problem? Naime na google play sam imao neku pretplatu koju sam zaboravio da otkazem. Kada mi je novac skinut sa racuna podneo sam zahtev za refundaciju i google mi je refundirao. Imao sam uplatu od njih i novac mi je bio na racunu, ali nakon nekih sat vremena nema ni novca na racunu, ni te uplate u transakcijama (bilo je pre toga i jedno i drugo). Originalna naplata mi jos uvek nije izvresna (na cekanju). Korisnicku podrsku ne mogu da dobijem pa se zato konsultujem sa vama. Hvala unapred.

Bilo je više takvih iskustava na temi. Refundacije u Yettelu prosto tako funkcionišu: odmah se pojave, pa onda nestanu do knjiženja. Doći će sve na svoje mesto za neki dan.

Hvala. Ja nisam uspeo da pronadjem, mada nisam znao ni sta da kucam.

Uh. Ovo moze da bude problem neki put. Dok se oni smiluju da generisu izvod...

Nazad
Vrh Dno