Šta je novo?

Prijava kazni koje nikada ne isticu + revizija prava na Male Oglase

sledeći slučaj, molim

p.s. dobro pročitajte mala pravila koja su navedena u prvoj poruci

Mogli bi da uvedemo jedan oglas u dva meseca besplatno, dva oglasa 1000, tri oglasa 2000 i tako dalje.

Moramo i mi moderatori od necega da zivimo 😀

/s

Vidim da ne vidim oglase, juče sam okačio oglas posle sto godina dakle nije da koristim forum za prodajne ili komercijalne svrhe. Nisam dobio obaveštenje šta sam *****ao, pa sam okačio ponovo.

Nije ni da se trudim da zaobilazim pravila pa me zanima šta sam toliko strašno zgrešio u oglasu u kome prodajem slušalice od 2500 dinara. Pravila sam pročitao i ne vidim da sam kršio bilo koje.

Pročitao sam ponovo pravila i dodatno objašnjenje Duka Landera kako bih bio siguran da nisam ništa uradio pogrešno. Jedino što mi pada na pamet je da ste "analizom" došli do toga da se bavim "komercijalnom" prodajom što nema veze sa istinom. Držim igraonicu, i imam više slušalica da prodam jer sam u procesu obnove. Sumnjam da se prodaja 6, 7 polovnih, ispravnih slušalica koje se prodaju sa radnom garancijom može nazvati komercijalnom prodajom, ako je to uopšte problem? Zar nije dobro za članove foruma da dobiju dobre slušle za male pare? Već mi je 2, 3 pisalo, tako da bih rekao da jeste.

Ja sam stvarno čovek koji poštuje pravila i disciplinu, 19 godina sam ovde manje ili više, dajte malo fleksibilnosti i razumevanja.

Poslednja izmena:
Ako si pokusao da prodas 6-7 slusalica, onda si zakacio ovo:

1. Oglas ne može da sadrži više od 5 jedinstvenih artikala, do 5 komada od svakog. Ukoliko prodajete 3 SATA kabla, to je jedan artikal, ali ako pokušate da prodate 20 SATA kablova, to se smatra kršenjem pravila.

Napisao sam da ima više komada, dakle to nije pisalo u oglasu tj onaj koji ga je obrisao ne zna da li ih ima 2 ili 6.

Msm da se prodaja lično mojih polovnih stvari teško može nazvati "komercijalnom prodajom", nisam preprodavac niti je poenta prodaje ne znam kakav profit pogotovu ne komercijalni, već samo da sebi malo amortizujem trošak za nove slušalice, na čemu članovi foruma mogu samo da profitiraju jer će dobiti sasvim ok sluške za male pare 🙂

Jedino što mi pada na pamet je da ste "analizom" došli do toga da se bavim "komercijalnom" prodajom što nema veze sa istinom.
Nema veze sa komercijalom vec manipulacijom: uvek je pocetak oglasa jednina gde si samo u zadnjem oglasu u daljem tekstu naveo da imas vise ali nikad koliko.
U ostalim oglasima si to naveo tek pri osvezavanju/spustanju cene, npr:

16.11.2025 - Prodajem monitor iz naslova, u potpunosti ispravan bez bilo kakvih mana.
26.12.2025 - korekcija cene sa komentarom "Ostalo još 2 komada."

Držim igraonicu, i imam više slušalica da prodam jer sam u procesu obnove.
Msm da se prodaja lično mojih polovnih stvari teško može nazvati "komercijalnom prodajom"
Super da si naveo u najnovijim i prethodnim oglasima da su sluske iz igraonice. To je velika razlika od licnog koriscenja.
Mozda si menjao jastucice ali da li si menjao i nadglavne sundjere/padove i dezinfekcija rama posle ko zna koliko ljudi?
Znas li da postoje ne mali procenat ljudi sa izrazito osetljivom kozom glave/usiju/vrata gde mogu da reaguju sa ekstremnim ekcem upalama?

Zabrana ostaje do daljnjeg.

Zar nije dobro za članove foruma da dobiju dobre stvari za male pare?
Zanimljivo je da je ovo agenda svih prodavaca koji prodaju dosta stvari. Svi su velikodusni i prodaju ispod cene da bi Bench zajednica imala dobiti.

Nema veze sa komercijalom vec manipulacijom: uvek je pocetak oglasa jednina gde si samo u zadnjem oglasu u daljem tekstu naveo da imas vise ali nikad koliko.
U ostalim oglasima si to naveo tek pri osvezavanju/spustanju cene, npr:

16.11.2025 - Prodajem monitor iz naslova, u potpunosti ispravan bez bilo kakvih mana.
26.12.2025 - korekcija cene sa komentarom "Ostalo još 2 komada."

Super da si naveo u najnovijim i prethodnim oglasima da su sluske iz igraonice. To je velika razlika od licnog koriscenja.
Mozda si menjao jastucice ali da li si menjao i nadglavne sundjere/padove i dezinfekcija rama posle ko zna koliko ljudi?
Znas li da postoje ne mali procenat ljudi sa izrazito osetljivom kozom glave/usiju/vrata gde mogu da reaguju sa ekstremnim ekcem upalama?

Zabrana ostaje do daljnje

Ja kapiram da usled godina moderisanja i suočavanja sa koječim ljudima to izazove određenu paranoju, ali da li misliš da sam hteo da manipulišem, da to nisam mogao da uradim u potpunosto u skladu sa pravilima i da ne može niko ništa da mi prigovori?

Zaista ne ulažem toliki napor u kačenje oglasa na NEKI FORUM.

Polazim od toga da ne radim ništa protiv pravila. Stvari koje sam prodavao jesu moje, kao i ti monitori koje sam takođe prodavao ne zbog komercijalnog profita već amortizacije budućih troškova i da se uštedi neki dinar. Ne znam jel ima razlike ako koristim kući 5 monitora ili su iz igraonice što sam Btw napominjao ljudima koji su ih kupovali jer mi je uvek transparentnost na prvom mestu, neki sa ovog foruma su u igraonici po te monitore i dolazili. Ako ima razlike, napomenite to u pravilima.

U svakom slučaju čestitam, sprečili ste jedna neviđena nepravda da se desi, i da prođe eto manipulacija, jer kako izmanipulisati pravila na internet forumu oko kačenja oglasa jednom u sto godina - to je sve što me zanima u životu..

@Djilkosh_Ns Ne znam da li si na mene mislio, i mogu da govorim samo u moje ime. Ja da prodajem mnogo ne bi kačio jedan oglas na sto godina. Ne bavim se time, ne prodajem ništa za profit (osim u retkim slučajevima ako mi nešto dopadne štaka što je ekstremno retko).

Troje mi je ljudi od juče pisalo, dvoje slušalica sam upravo poslao biće da ljudima odgovara povoljna cena.

Ko može da koristi oglase?
Pristup (čitanje) oglasa je dozvoljeno svim registrovanim članovima, ali postavljanje oglasa je omogućeno samo onima koji ispunjavaju neophodne kriterijume za status (ne uključujujući Zaposlenje). Neophodan status se automatski dodeljuje nakon postavljenih 250 postova i godinu dana staža.

Evo hteo da okacim monitor I hoces, a drug clan sam 15godina.

Ima logike da je potrebno minimum godinu dana staza, ali to sa 250 poruka je nebuloza

Није небулоза. Да није тога, онда би сви качили огласе, и настао би хаос. Овако је то нека врста провере, ако си учествовао на форуму, можеш да качиш огласе. Можда није најсрећније решење, али боље икакво него никакво.

jel moze meni neko objasnjenje za obrisan oglas i nemogucnost pristupa oglasima?

Da, stvarno. Možda nekom ćaciju ne treba ali meni treba.

Ne znam cemu spominjanje pogrdnih naziva kojima nije mesto na ovom forumu niti imaju veze sa objasnjenjem koje je:
Sredinom 2018 si napisao zadnji post gde si se decembra 2025 reaktivirao samo sa oglasima koji sadrze artikle koji su iz servisa ciji si vlasnik ili radnik.

Na osnovu toga ti je ukinuto pravo na oglase.

Mislis da je pisanje zadnjeg posta ovde bilo presudno?
Da li je pravilnikom oglasa regulisano to ponašanje vezano za to kad je napravljen zadnji post i gde? Da li sam ja prekršio neko pravilo i kako glasi to pravilo propisano za ostavljanje oglasa?
Da li vi svaki oglas koji se postavi proverite autora oglasa kad je i gde pisao po forumu? Da li ja imam dvocifren broj postova, trocifren….?

Naravno da se gleda aktivnost clanova, tu nema sta da se objasnjava, ali nije presudno.
Naglasavanje zadnjeg posta je bio ocigledno neuspeli podsetnik za tebe (i koji je u ovom slucaju nebitan), gde si zaboravio da si dva puta postavio oglase koji su krsili pravila i samo je obrisano, bez ikakvih kazni i restrikcija.
Treci put je bio uspesan gde je bila ocigledna komercijala i opet nije reagovano.
Zadnji je bio toliko providan da nije bilo smisla ne reagovati.
A pravilo je jasno:

Članovi koji oglase koriste u komercijalne svrhe ili koji konstantno krše pravila biće prebačeni u takozvanu "No Marketplace" grupu kojom permanentno, bez mogućnosti promene, gube pravo pristupa oglasima.

I tu se sva diskusija zavrsava.

bitno da ste vi odlucili da je komercijala.. mogu vam reci da ste jako ali jako nesupesni detektivi... ni blizu ali ni blizu komercijale... imam toliko toga da prodam od raznih gedgeta koji mi ne trebaju i visak su ali mi je muka od kupoprodaje, cenkanja isl stvari pa ih ni ne oglasavam... da, prekrsio sam prosli put pravila oko broja stvari u oglasu ili broja slika u oglasu, ali vam mogu reci, to ne da nisu razlozi za ovo vase bahato ponasanje nego nisu ni blizu. Ja sam moderator i administratort na nekom drugom forumu, znam kako sta ide u bekendu i mogu vam reci da kod nas ako nije prekrsdeno neko pravilo koje je napismeno dato, niko nije sankcionisan. Koje pravilo oglasa iz vasih pravila oglasavanja istaknutih sam prekrsio sad? Mozda je lakse da me prebacite u grupu banovanih korisnika nego da se objasnjavate... da mogu, najradije bih obrisao svoj nalog sa ovog foruma, ne odise onim cime je nekad odisao...

bitno da ste vi odlucili da je komercijala.. mogu vam reci da ste jako ali jako nesupesni detektivi... ni blizu ali ni blizu komercijale...
Da...

SS iz tvog oglasa:
Screenshot 2026-04-14 101454.png

SS sa sajta servisa telefona:

Screenshot 2026-04-14 101726.png

O nazivu firme da ne pricamo...

imam toliko toga da prodam od raznih gedgeta koji mi ne trebaju i visak su
Cak si nudio i modifikacije telefona u zadnjem obrisanom oglasu, sto svaki prosecan korisnik telefona nudi kada prodaje visak uredjaja jelte...

I opet - da nije bilo spominjanog posta i da nije koriscen identican br telefona, zaredjao si seriju toliko providnih oglasa da treba imati iq manji od broja cipelica deteta predskolskog uzrasta da ne se ne primeti.

Tako da uzalud negodovanje, potcenjivanje i degradiranje administracije, stvar je jasna i krajnja sto se nas tice.

Možda bi trebalo više ograničiti broj predmeta u jednom oglasu, možda samo 1 ili 2 ? Većina ima samo toliko viška za prodaju.

Nazad
Vrh Dno