Šta je novo?

Prijava kazni koje nikada ne isticu + revizija prava na Male Oglase

Izgleda da jeste, za nove članove. Ali je zanimljiva ideja.

Samo sam lepo pitao, jel to zabranjeno?
Nije zabranjeno. Moraš da budeš malo duže na forumu da bi shvatio zašto su neke stvari odradjene i zašto postoje neka pravila. Zato kažem, još si "mlad".

Moram da pitam... o cemu se radi? Nestadose mi dve poruke bez ikakvog obrazlozenja. Aktivni su administratori, moderatori.. zar niko nije mogao nesto da napise, vec je samo onako... obrisao poruke?

Здраво, имам питање:
Зашто не могу да постујем у малим огласима?
Члан сам одавно, не пишем много али пратим редовно.
Мислим да сам једном добио неку опомену - баш одавно па се не сећам ни око чега је била...
Да ли може да се направи ревизија или да ми се бар објасни откуд забрана?
Хвала.

Prvo pročitaj pravila za male oglase.

Prvo pročitaj pravila za male oglase.
Ок схватио, 250 постова је лимит који нисам испунио (као што рекох ретко пишем, више читам)
Нисам у фазону да улазим расправе и набијам постове на силу...

Али друго питање да не будем офтопик:
Сад сам проверио и имам две опомене од по 4 поена још из 2017 и 2019.
Да ли то може да се обрише након оволико времена без прекршаја?

opomene se ne brišu a poeni su istekli

Zdravo, da li možete da mi proverite zašto imam zabranu postavke malih oglasa. I do kada traje zabrana.

I da mi pojasnite upozorenja i kazne koja sam video na profilu za 22.07.2025. Kada odem na taj post ne vidim oznaku upozorenja. Da li je to neki kazneni poen kojim se zabranjuje pisanje malih oglasa?

Pozdrav

Ko može da koristi oglase?
Pristup (čitanje) oglasa je dozvoljeno svim registrovanim članovima, ali postavljanje oglasa je omogućeno samo onima koji ispunjavaju neophodne kriterijume za status (ne uključujujući Zaposlenje). Neophodan status se automatski dodeljuje nakon postavljenih 250 postova i godinu dana staža.

Trajni poeni

on je napisao da ima trajne poene koje treba skloniti. dato je objašnjenje u prvoj poruci u ovoj temi.
što se tiče tvoje muke sa postavljanjem oglasa, dat ti je link za odgovarajuća pravila i tu ćeš naći odgovor na pitanje

Ćao ljudi, blokiran mi je pristup oglasima jer očigledno nisam razumeo pravila da samo jedan aktivan oglas može za bilo šta da postoji, pa verovatno zbog ostavljanja poruke u starom oglasu i postavljanja novog oglasa sam to prekršio.
Hteo bih da znam jel to permanentni ban ili privremen jer nisam nikakvu poruku dobio? Hvala vam.

U poslednje dve i po godine, imao si jedan post koji nije oglas. Mislim da je to razlog, a ne više oglasa istovremeno.

Šta? Ne sme da se ostavljaju samo oglasi i ne doprinosi forumu?

/s

Ja evo i dalje gledam pravila, i gledam tudje oglase, i ne kapiram sto je meni ukinuto pravo na oglase. Takodje ne kapiram sto je tesko obavestiti me sta je problem.

Takodje bio bih zahvalan da mi ažužirate oglas za 3d štampač, da je srećno prodat kolegi forumašu. Ja bih prijavio oglas, ali jelte ne vidim oglase.

^^
pretpostaviću zašto je tako: bam 3 konfiguracije, prođe par meseci, bam 3 konfiguracije, prođe par meseci...
ne znači da sam u pravu...

Ja evo i dalje gledam pravila, i gledam tudje oglase, i ne kapiram sto je meni ukinuto pravo na oglase. Takodje ne kapiram sto je tesko obavestiti me sta je problem.

Takodje bio bih zahvalan da mi ažužirate oglas za 3d štampač, da je srećno prodat kolegi forumašu. Ja bih prijavio oglas, ali jelte ne vidim oglase.
Ja sam takodje blokiran za slanje oglasa. Ne znam sta sam lose napravio.

Hvala na pojašnjenju. Pozdrav.

^^
pretpostaviću zašto je tako: bam 3 konfiguracije, prođe par meseci, bam 3 konfiguracije, prođe par meseci...
ne znači da sam u pravu...

Pa vidi, ja sam pretpostavio, ali to sto se drogiram IT svetom ne znaci da preprodajem ili da zaradjujem na tome ili da je bilo sta slicno komercijalne prirode. Cak je o vecini stvari koje zavrse na oglasima, bilo i pisano zasto sam sklapao i kako su zavrsile na oglasima.

Deo gde neko sebi da za pravo da pretpostavi tako nesto, mi je, ajde da kazemo, iole logican, ali da ne pita, ili ne proveri dalje i pukne mi ban na oglase, mi vec vredja inteligenciju.

Npr sada konkretno hocu da prodam svoj telefon, svoj glavni desktop, imam dva laptopa na oglasima koja mi se vuku po kuci vec 6 meseci jer i dalje ne mogu da odlucim koji hocu da zadrzim, punu fioku ssd, hdd i ostalih gluposti, i to znaci da sam preprodavac.

A uz to da ne pricamo da stavim ovde bar 20% nizu cenu nego na KP iako sve ima domacu garanciju, ili neke stvari i ne stavim na KP koje smatram da treba da ostanu u IT entuzijasticnom svetu.

Takodje deo gde odredjeni clanovi kupe nesto od mene na moljakanje pa posle to isto vidim na KP za 20-30% vecu cenu, a ja hteo da ispostujem ovu zajednicu cenom.

Iskren da budem to je razlog sto sam uvredjen, i sto admin smatra da je ok da prica sa mnom kao na buvljaku, a onda da ne mogu da dobijem odgovor na poruku.

Vrlo razocaravajuce....

i sto admin smatra da je ok da prica sa mnom kao na buvljaku
To znaci da na buvljacima komuniciraju direktno i koncizno? I to je problem?
Da ne treba mozda svakom diplomatsku depesu da saljemo gde detaljno obrazlazemo sve nase postupke iako se moze roman napisati sa ovim podforumom samo na temu Oglasi?
Nego ako cemo po buvljaski kako vec nazivas, ne vredja ti inteligenciju da broj postova van Oglasi sekcije od momenta od kada su ti ukinuti oglasi je isti kao ukupan broj postova van Oglasa u zadnje dve godine? O broju postova u Oglasi sekciji necemo...
To je razlog zasto su ti ukinuti oglasi.
Takodje je bila debata da ti se vrati pravo na konto stare aktivnosti (da, gledamo ukupnu aktivnost clanova u ovakvim slucajevima) pogotovo iz Fotografija teme iako si vec bio jos 2023 spomenut za ukidanje oglasa.
Ali od toga sada nema nista i tu se zavrsava sva diskusija.

U medjuvremenu mi drugi stari clan preko maila trazi brisanje naloga jer su mu ukinuti oglasi jer kako kaze, bez objasnjenja oduzimamo prava i on ne zeli da bude na takvom mestu.

Nema prava, samo privilegije. Jedna od bozijih zapovesti od boga zvanog Peca. Takodje jos jedna zapovest je stroga kontrola oglasa.
I tu nema nista dodatno da se objasnjava a da vec nije navedeno na ovom podforumu - tacka, ende, kraj price.

Niko ne ocekuje da gradite kule i gradove zarad prava na Oglase na forumu niti da spamujete forum zarad istih.
Budi samo normalan ucesnik kao i hiljade clanova na ovom forumu, nista vise.

Odavno si tu pa ti dosadilo, smorilo te, nemas volje da piskaras?
Nije problem i to niko nikada nije zamerio ali ne mozes godinama da udaras samo po oglasima, nismo balavci...

Ovo je tvoj prvi direktan odgovor meni, gde kažeš korektno šta je problem, mada i dalje na diskutabilno neprimeren način, iako si kreator teme o načinu obraćanja i pisanja na forumu. Sve ostalo je "jasno se vidi, sam ćeš shvatiti, itd"

Nemam nameru da se pravdam za ne pisanje, iako ne mogu da kažem da sam ga primetio baš toliko. Za to postoji mnogo razloga, a sigurno nisu "smorilo me".

U svakom slučaju, deo mog posta stoji, oglasi koje stavljam ovde su 50% onoga što kupim/prodam, onih zanimljivih 50% bas da ne bih spamovao i opterecivao oglase glupostima.

Takodje pozabaviti se ljudima na forumu koji bukvalno mole za spuštanje cene jer je za zenu/cerku/komšiju i onda bam 2 meseca kasnije ista ta stvar na oglasu za duplo veću cenu.

Ali ako su moji oglasi problem a ne benefit, ok, tu su KP i berza na fejsu. Vaše pravo a očito moja izgubljena privilegija.

Ono što bih najljubaznije tražio nazad je pravo (il kako vec) da vidim oglase, jer koliko prodam, sigurno vise kupim od kolega forumaša. A malo je glupo da posle ovoliko godina idem u incognito mod da bih uopšte video oglase.

Ovo je tvoj prvi direktan odgovor meni, gde kažeš korektno šta je problem
Nije. I opet, da si malo pratio forum ni za tim prvim ne bi bilo potrebe

Takodje pozabaviti se ljudima na forumu koji bukvalno mole za spuštanje cene
Ne pada nam na pamet, oglasi nas uopste ne zanimaju, sto je takodje x puta navedeno

Ono što bih najljubaznije tražio nazad je pravo (il kako vec) da vidim oglase, jer koliko prodam, sigurno vise kupim od kolega forumaša. A malo je glupo da posle ovoliko godina idem u incognito mod da bih uopšte video oglase
I opet, da si pratio, znao bi da je to nemoguce jer je ogranicenje platforme a ne nasa volja

Nazad
Vrh Dno