Šta je novo?

Banka Poštanska Štedionica (bivša MTS Banka) (2024 / 2025 / 2026)

Nisam danas stigao radim po ceo dan a moram sam nesto od ranije da zavrsim zato cu ici sutra rade i subotom. Problem sa BPŠ je sto retko kad zavrsim nesto iz prvog puta vec kazu da koleginica koja je zaduzena za to ne radi bas kad ja dodjem tamo.😂 Idem sutra pa sta me snadje.

@arandjele U poslednjih godinu dana 3 puta sam pisala reklamacije i nijednom nisam dobila odgovor. Međutim, svaka reklamacija je rešena u roku od 2-3 dana tako da, što se mene tiče, ne moraju ni da odgovaraju samo neka rešavaju probleme.

Što bi odbio? Ako kupuješ preko Alija ili nekog drugog sajta u USD koji prima UnionPay to je nabolja opcija zbog srednjeg kursa USD koji računa.
Kada sam otvorio 360 racun, konverzija RSD/EUR se vrsila prema srednjem kursu i za placanje MasterCard-om, sto vise nije slucaj. Uglavnom kupujem muziku (Juno, Bandcamp, Beatsource itd) ili porucujem sa Amazon-a i eBay-a (robu ispod 50 EUR naravno), tako da je bilo koja DinaCard tu i dan danas beskorisna, ali razumem da ima dosta vise ljudi koji koriste nove kartice za online kupovinu na AE i Temu.

Nadam se da neko iz banke cita ove poruke i da ce omoguciti klijentima da biraju hoce li da zadrze Discover ili predju na UnionPay. Svakako je veliki promasaj sto DinaCard Discover karticama nikada nije omoguceno placanje putem PayPal-a kao i na brojnim drugim mestima gde je istaknut logo ove mreze.

Ovako se stice utisak da je osnovna namena novih kartica, upravo kupovina putem online platformi u Kini. A kada jos i Posta Srbije (nekadasnji vlasnik/osnivac Postanske stedionice) najavi da uvodi robote kako bi ubrzali carinjenje robe sa Temu-a i AE-a, dok Amazon jedva spominju u tekstu, sve je jasno kao dan...

@iriedreadlock2 Uvek imaj devize na računu i skidaće ti devize, a ne dinare. A što se tiče Dine Discover, to je produkt bivše mtsBanke, i takva kartica se više ne izdaje. kada joj istekne rok to je to. BPŠ izdaje Dina UnionPay.

Ovako se stice utisak da je osnovna namena novih kartica, upravo kupovina putem online platformi u Kini. A kada jos i Posta Srbije (nekadasnji vlasnik/osnivac Postanske stedionice) najavi da uvodi robote kako bi ubrzali carinjenje robe sa Temu-a i AE-a, dok Amazon jedva spominju u tekstu, sve je jasno kao dan...

Pa na Amazonu uglavnom ista roba kao sa Aliexpressa, samo skuplja. Barem ono što ja naručujem. Na Aliju isto možeš Visom i MC da platiš, tako da niko te ne tera da uzmeš UPI.
Kada sam otvorio 360 racun, konverzija RSD/EUR se vrsila prema srednjem kursu i za placanje MasterCard-om, sto vise nije slucaj.

Inicijalna autokonverzija se vršila po srednjem kursu RSD/EUR, ali nakon par dana, posle knjiženja, to se menjalo u prodajni kurs iz menjačnice, koji je bio dosta blizu srednjeg.

Neko je pojeo nulu. Za transakciju od 30$ rezervisano 300 RSD. 😎

Screenshot_20260301_105415_Messages.jpgScreenshot_20260301_105448_BP mBank.jpg

Nešto im sistem štuca očigledno. Imam i dupliranu refundaciju na čekanju. Kontam da će sve ispraviti kad se bude knjižilo.

promenio telefon i sad nece Google wallet da prihvati master karticu, u ranijem tlf radilo bez problema, poruka kontaktirajte banku, bio u banci sad navodno mora zahtev na mejl hb@ xxxx, prošao ceo dan i ništa još uvek ne može

Zar ne moze da se rijesi pozivom, kao u nekim drugim bankama (Intesa, AIK, vjerovano i mnoge druge)...

Zar ne moze da se rijesi pozivom, kao u nekim drugim bankama (Intesa, AIK, vjerovano i mnoge druge)...
Uobicajeni kanal za telefonsku komunikaciju im je verovatno najgori od svih banaka na trzistu. Zoves ih u radno vreme, stave te na cekanje. Dobijes informaciju da je recimo 2-3 minuta do javljanja, a onda te govorni automat obavesti da je ipak 10 minuta, i tako sve dok se ne prekine veza. Bas pre neki dan zvao da vidim gde se preselio samostalni salter Sumice, ali je izgleda e-mail jedini pouzdan nacin da se dobije odgovor, pa cak i ako treba sacekati nekoliko dana. S druge strane, neke banke imaju 24/7 korisnicki servis koji je moguce pozvati telefonom u bilo koje vreme. Imao sam prilike da zovem i u 3 ujutru i operater se javlja svaki put. U Postanskoj stedionici je to nemoguca misija.

Uobicajeni kanal za telefonsku komunikaciju im je verovatno najgori od svih banaka na trzistu. Zoves ih u radno vreme, stave te na cekanje. Dobijes informaciju da je recimo 2-3 minuta do javljanja, a onda te govorni automat obavesti da je ipak 10 minuta, i tako sve dok se ne prekine veza. Bas pre neki dan zvao da vidim gde se preselio samostalni salter Sumice, ali je izgleda e-mail jedini pouzdan nacin da se dobije odgovor, pa cak i ako treba sacekati nekoliko dana. S druge strane, neke banke imaju 24/7 korisnicki servis koji je moguce pozvati telefonom u bilo koje vreme. Imao sam prilike da zovem i u 3 ujutru i operater se javlja svaki put. U Postanskoj stedionici je to nemoguca misija.
Bitno da im ide plamen, plamen ljubavi u Poštanskoj štedionici 🤣 naučih napamet

Sta najmanje finansijski "boli", hoću sve evre sa računa da prebacim u dolare? Da prebacim direktno iz Eur u Usd ne dozvoljava. Prebaciti u dinare pa kupiti usd unutar app, ili da podignem evre pa u pravu menjacnicu da kupim usd, i da ih vratim na račun?

Pa proveri šta je povoljnije ako ti je toliko bitno, ja lično se ne bih smarao sa menjačnicama i šalterima.

Zavisi od kolicine evra koje menjas da li se isplati cimanje.
Ako u BPS prodas evre i kupis dolare izgubices 1.39 dinara po evru u odnosu na to da podignes evre u BPS i odes u npr. TrangeFrange menjacnicu da kupis dolare (po njihovom zvanicnom kursu, na vece cifre verivatno daju jos bolje uslove).

Dakle, ako menjas 100 evra, gubis 139 dinara. Ako menjas 1000 evra gubis 1390 dinara. Ako menjas 10 000 evra gubis 13900 dinara.
Pa sam odluci gde ti je granica vrednja cimanja.

Edit - kursevi u menjacnicama danas:

ProMonet
EUR 117.00 118.00
RUB 1.20 1.28
USD 100.00 101.50

Dok
EUR 117.30 117.70
USD 99.70 102.20

Funta
EUR 117.30 117.70
RUB 1.20 1.28
USD 100.30 101.80

MenjacnicaDunav
EUR 117.00 118.00
USD 99.70 102.70

Panter
EUR 116.50 118.80
RUB 1.16 1.34
USD 98.90 102.80

Paris
EUR 117.00 118.50
USD 99.50 102.50

RoyalGold
EUR 116.50 118.50
USD 96.50 104.00

TrangeFrange
EUR 117.20 117.80
RUB 1.19 1.29
USD 100.00 101.80

Vip
EUR 116.5 118.5
USD 99 103.9

NS - Gaga
EUR 117.30 118.10
USD 99.00 102.30

NS - Tačka
EUR 117.00 118.00
USD 99.60 102.54

Deluje da menjacnica Funta trenutno ima najbolje zvanicne uslove za tebe.

Poslednja izmena:
Hvala druže, tako sam i mislio. Najbolje podići pa kupiti pa uplatiti ponovo.

Jel i vama već deset dana ne proknjižavaju transakcije? Imam transakcije od 27.02 i 01.03. "na čekanju".

Kod mene su očigledno napravili neku zbrku. Imam refundaciju sa aliexpressa koje je na čekanju od 27.02, a onda sam naručio sa aliexpressa 01.03. drugi artikal koji je oko 30usd, ali je za to rezervisano samo 305 din. Verovatno je rezervisan iznos samo koliko je preko refundacije, ali je u isto vreme refundacija na čekanju duplirana. Deluje kao da su nepotrebno zakomplikovali stvar, koju ne uspevaju da reše danima.

1000027450.jpg

Imam račun plus, ali mi više nije primarni račun.
U mratu mi ističe Mastercard kartica, i skinuto mi je 100RSD kao naknada za reizdavanje kartice.
Da li će mi zbog ovoga biti naplaćeno održavanje računa? I gde je definisana ova naknada od 100RSD za reizdavanje kartice koja ističe?
Nisam uspeo da je pronađem u njihovom tarifniku za račun plus.

U cenovniku svih usluga imas kategoriju platne kartice pa onda pod-kategorija “master card debitna za racun plus”, elem, izdavanje 350,00 a reizdavanje 100,00. Da znas da je i odrzavanje za racun plus poskupelo na 340,00.

Poslednja izmena:
Došlo vreme da se rastanemo.. Medju prvima sam otvorio račun u mts banci ali prosto yettel me je ponovo dobio nazad sa bank max.

U sredu sam otišao da zatvorim multivalutni + devizni štedni +amss... U 12 sam otišao u 14h izašao iz banke. Kakav je to javašluk, kakve su to procedure, neverovatno da u 21.veku onako posluju. Gospođa na šalteru je okrenula 20ak brojeva jer nije umela da ugasi devizni jer je falilo 0.30 centi za održavanje a prethodno je isplatila sve sa svih računa...Potpisao sam nekih 5-10 papira, nisam poneo 2 dine iako su mi 1 sami ugasili, sada su je tražili nazad, pa su opet zvali 10ak pita da urgiraju da se kartice blokiraju da bi mogli da ih ugase (jer ih nisam doneo). Na kraju su zadržali master koju sam imao kod sebe i predamnom je isekli makazama (kao valjda neki dokaz ili šta već). Pošto nisu za 2 sata uspeli da odrade sve rekoše zvaće me od ponedeljka da dođem opet, na šta sam rekao da ne želim a oni neka slobodno pozovu.

Sada sam im poklonio 2 sata i mislim da ću ubuduće zaobilaziti i ulicu u kojoj je banka... Ne daj bože da sam otišao za kredit.

Došlo vreme da se rastanemo.. Medju prvima sam otvorio račun u mts banci ali prosto yettel me je ponovo dobio nazad sa bank max.

U sredu sam otišao da zatvorim multivalutni + devizni štedni +amss... U 12 sam otišao u 14h izašao iz banke. Kakav je to javašluk, kakve su to procedure, neverovatno da u 21.veku onako posluju. Gospođa na šalteru je okrenula 20ak brojeva jer nije umela da ugasi devizni jer je falilo 0.30 centi za održavanje a prethodno je isplatila sve sa svih računa...Potpisao sam nekih 5-10 papira, nisam poneo 2 dine iako su mi 1 sami ugasili, sada su je tražili nazad, pa su opet zvali 10ak pita da urgiraju da se kartice blokiraju da bi mogli da ih ugase (jer ih nisam doneo). Na kraju su zadržali master koju sam imao kod sebe i predamnom je isekli makazama (kao valjda neki dokaz ili šta već). Pošto nisu za 2 sata uspeli da odrade sve rekoše zvaće me od ponedeljka da dođem opet, na šta sam rekao da ne želim a oni neka slobodno pozovu.

Sada sam im poklonio 2 sata i mislim da ću ubuduće zaobilaziti i ulicu u kojoj je banka... Ne daj bože da sam otišao za kredit.
Meni uradili kredit z a 30 min tako da verovatno zavisi na koga naletiš

Nazad
Vrh Dno