Šta je novo?

Resident Evil 9 Requiem

Znači 2 pa 4 pa može komforno na 9 ? Ja za sada sam prešao samo 3, Survivor i Code Veronica
Otprilike si najgore igrao 🙂 ...ja bih išao na 1, 2, 4 i onda 9 ...ili bar 2 (+4) pre devetke. Nešto me svrbi da kupim i igram pošto imam vikend pred sobom ali sam siguran da ću uz neki naredni laptop dobiti kod pa mi žao 70$ da "bacim"!

EDIT: Kupljeno, skida se...bolest ne bira!

Poslednja izmena:
Probao i ja nesto malo za sad radi i izgleda odlicno, ali mora nastavak tek veceras, mrkli mrak, sluske, oled i udri 😀

znaci, ako nije na OLED, onda to nije RE? 😀

tom logikom možeš da igraš i na crt ekranu i da ti bude zabavno, nikakav problem, samo ful užitak bez kompromisa zahteva bolji ekran. A da je neophodno - naravno da nije

Steta, pored astronomske cene za ovo cudo, izgleda da koristi i denuvo koga bojkotujem iz principa.
Ceka se 2 godine dok istekne. moracu da se zadovoljim 4im delom za sada.

ja sam ostavio da igram dead space remake iskljucivo dok ne predjem na oled.
vredelo je svakog evra.
snimio gameplay i pustao posle na mom ips tv-u.
kao da gledas nesto isto samo sto ovog puta imas tezak glaukom na ocima. sve je sivo, mutnije i kontrast manji.

Uf Dead Space remake ima sjajnu paletu boja ili kako se vec kaže
Fenomenalno izgleda igra
RE engine na konzolama bar izgleda uvek malo isprano i sivo, na PC nikad nisam ni probao video jer je moj kršina 16g star

Hvala svima na odgovorima, večeras cu krenuti dvojku rimejk pa ćemo videti kako ide.

Znači ovako izgledaju boje na PC?
Konzolitis prevara, ovo na običnom PS5 mora da je neki low, boje su uglavnom nikakve.

36530.jpg

Nema ni PC, 5090 na 2k daje 45-50fps, 4k 25fps 😀
Ako se koristi path tracing, mora 4k na performance, sto je upscale-ovan 1080p.

Izgleda fenomenalno na oled-u, osim sto je HDR djubre kao po obicaju sa Capcom-om, pa mora u SDR da se igra...ceka se RenoDX mod, da sredi ispranu sliku.
Takodje, mislim da ljudi koji igraju sa stereo zvukom(sto je danas velika vecina, za razliku od pre 10-15 godina), takodje gube dosta atmosfere, zvuk je bas dobar 🙂

Znači ovako izgledaju boje na PC?
Konzolitis prevara, ovo na običnom PS5 mora da je neki low, boje su uglavnom nikakve.

Pogledajte prilog 530036
Mislim da je color grading samo u pitanju.
Te kompanije tipa sony i njima slični vole da vrse istrazivanja i onda dodju nekako do saznanja da su ili boje na TV ionako prezasicene, ili da recimo konzolasi vecinom vole taj stari RE/horror look.

Nema ni PC, 5090 na 2k daje 45-50fps, 4k 25fps 😀
Ako se koristi path tracing, mora 4k na performance, sto je upscale-ovan 1080p.

Izgleda fenomenalno na oled-u, osim sto je HDR djubre kao po obicaju sa Capcom-om, pa mora u SDR da se igra...ceka se RenoDX mod, da sredi ispranu sliku.
Takodje, mislim da ljudi koji igraju sa stereo zvukom(sto je danas velika vecina, za razliku od pre 10-15 godina), takodje gube dosta atmosfere, zvuk je bas dobar 🙂
Šta bolja je slika boje u SDR modu?
Zašto HDR postoji kad bukvalno nijedna igra sem Clair Obscur expedition 33 ne zna da ga koristi? Mozda i GoW 2018, 2022

Mislim da je color grading samo u pitanju.
Te kompanije tipa sony i njima slični vole da vrse istrazivanja i onda dodju nekako do saznanja da su ili boje na TV ionako prezasicene, ili da recimo konzolasi vecinom vole taj stari RE/horror look.
Niko ne voli sivilo iako je horor igra u pitanju
Znaš i samo kako lepo boje izgledaju u Dead Space remake
Silent Hill 2 remake isto izgleda previše sivo.

Malo je žešće smešno što toliko hvale grafiku u RE9, Clair Obscur je 10 klasa iznad

Zato PS5 Pro sija, a košta kao ram i ssd iz 5090 konfiguracije neophodne za path tracing 😍
Expedition 33 nema HDR podršku, samo SDR.

Zato PS5 Pro sija, a košta kao ram i ssd iz 5090 konfiguracije neophodne za path tracing 😍
Expedition 33 nema HDR podršku, samo SDR.
Ne vidim ja ama baš nikakvu razliku na PS5 pro gledao sam onaj Digital foundry video
Nisam ni znao sa je PS5 pro 750 evra pa to je ludilo, za te pare verovatno ima dosta jači polovan PC uz sva poskupljenja.
Sony i M$ su rešili da sami sebe unište i tržište konzola.
Sony igre je sve iste Uncharted wannabe, woke gluposti, nije ni čudo što su ljudi željni normalnih igara za odrasle kao što je Resident Evil 9
Inače ovo sa Grace me malo ubija u pojam koliko je spora, a ni Leon nije puno bolji.
Videćemo kako ide priča za sad je ovo daleko iza Resident Evil 2 & 4 remake

Sony i Xbox na aparatima 👀

Ja da sam na mestu Capcom izbacivao bi svakih 2,3,4 godine Resident igru sa Leon, Chris, Clair, Jill neko novo ostrvo, grad kao animirani filmovi, gameplay iz RE4 remake, razbili bi se od prodaje i para.
Evo ja kao RE1 OG veteran mogu da im smislim radnju za 5 igara za jedno popodne

Prilozi

• FB_IMG_1772274925211.jpg
    FB_IMG_1772274925211.jpg
    186.9 KB · Pregleda: 53
  • Screenshot_20260228_113539_Facebook.jpg
    Screenshot_20260228_113539_Facebook.jpg
    197.9 KB · Pregleda: 56
Ovo dosta bolje radi na 5070ti nego sto sam ocekivao. Bez problema moze da izgura PT uz upscale. FG implementacija mi se ne svidja, previse artifakta kada se pomera kamera.
Dobro je sto igra kao i vecina prethodnih ima 3d audio.

Dajte vi meni dobri stari HBAO+ i da igra ima pure Art kakav zamisle developeri. Dobru priču, gameplay i muziku. Za RT PT i ostale trejsinge ćemo lako.
E kako mi nešto nedostaje era PS4/XBO. Ja i dalje tvrdim da se mogu napraviti vrhunske igre na tim starim konzolama a zamislite tek ovim.

Path Tracing nije realan kao nativna opcija, to ni na Cyberpunk-u od pre 5 godina ne daje igrive performanse.

Elem, ipak.moze da radi na 2k native, samo je pocetni deo zeznut, ostalo daje fine performanse za sada.

Primetio sam i bug. Svaki put kada izadjem i udjem u igru, dlss se resetuje na performance, umesto na quality.

@marko_ns

Evo ti sdr i hdr sa identicnim podesavanjem kamere(fix pro mode), uzivo je jos veca razlika.
Svetlije je HDR.

Resenje za hdr je rtx hdr, koji ovde radi super i daje crnu boju.

Prilozi

• 20260228_125737.jpg
    20260228_125737.jpg
    54.2 KB · Pregleda: 36
  • 20260228_125758.jpg
    20260228_125758.jpg
    43.6 KB · Pregleda: 21
  • 20260228_130331.jpg
    20260228_130331.jpg
    36.7 KB · Pregleda: 21
  • 20260228_130258.jpg
    20260228_130258.jpg
    24.6 KB · Pregleda: 22
Poslednja izmena:
Ovo dosta bolje radi na 5070ti nego sto sam ocekivao. Bez problema moze da izgura PT uz upscale. FG implementacija mi se ne svidja, previse artifakta kada se pomera kamera.
Dobro je sto igra kao i vecina prethodnih ima 3d audio.
Meni je do sada na dva mesta zabo toliko da je sa 100+ frejmova otišao ispod 10 i postao neigriv...doduše ja igram na laptopu gde je 5070ti sa 12gb

Resident 7 i 8 nisu resident evil igre po bukvalno ničemu osim nazivu I sto su u RE8 ubacili Chrisa zbog bolje prodaje.
Uglavnom RE7 je stvarno spasio Resident Evil serijal I hvala im za to ali ja ga igrati neću.
Jednostavno Resident Evil i prvo lice ne idu u mojoj glavi vetarana serijala...

Samo izometrija i animacija otvaranja vrata su resident evil igre u mojoj glavi resident evil vetrrana.

Hvala im na RE 4 sa kojim su uništili nekada dobar serijal....

Snimih malo kako meni radi, isprobao DLAA+FGx2-x4, Quality, QUality+FGx2 i od 22:10 je sve na max, DLSS Quality bez FG i tako defitnitivno radi, osim u pocetnoj ulici, gde je sve definitivno ozbiljnije odradjeno, verovatno da ostavi inicijalni vau utisak.
Da ne bi gubili vreme, na 1 sat i 03:30 minuta, Leon je isto na kisnoj ulici, pa se vidi da radi dosta bolje od inicijalne ulice, maltene nikada ne pada ispod 60fps-a, retko padne par fps, dok je pocetna radila na 40-55fps.
Nego, jesam li ja glup ili u igri nema sensitivity za misa da se podesava?

Poslednja izmena:
Kako je loš antialiasing na PS5 Pro kao i sami prikaz "4K" slike. Ishvališe PSSR ovi iz Digital Foundry, ali nije ni blizu DLSS i FSRa upscalea sa 1080p što PSSR ovdje i radi.
Mora da je legao dobar ček 😂

PS5 Pro čak ne koristi maksimalni kvalitet tekstura. Interesatno bi bilo uporediti i kvalitet RTa. Vidjeću kasnije negdje da iskopam.
Evo par komparacija, screenshotovi su iz skoro loseless 4K videa:

Poslednja izmena:
nije ni isto poredjenje jer je ukljucen chromatic aberration na ps5

Pa da je i isključen ne bi pomogao mnogo.

Nazad
Vrh Dno