Šta je novo?

Veš mašine

Taj motor kod LG što ide na bubanj bez remenika i ne treba posmatrati kao neku prednost. Naravno, nije ni mana.
Niti su mašine mirnije sa tim motorem, niti tiše.

Evoluirao sam na Gorenje

WNEI94BS ili Samsung​

WW80CGC0EDAELE? Obe su 38 000.​

Posto mi slim ves masina (LG bez kaisa) malo malo pa migrira nekih 10-ak cm @1200rpm,
da li bi mi pomogli nekakvi gumeni amortizeri koje bih stavio izmedju plocica i njenih nogica?
(slao mi je kolega prosle godine slike istih, ali zaboravih kako se zovu).

Do 1K rpm ne pravi problem, samo na 1100-1200rpm, podloga je ravna, a masina (nogicama) nivelisana.
Proveri amortizere, opruge i tegove na bubnju. Iz licnog iskustva DD inverter je tisi i mirniji u radu nego klasicna na remen.

Posto mi slim ves masina (LG bez kaisa) malo malo pa migrira nekih 10-ak cm @1200rpm,
da li bi mi pomogli nekakvi gumeni amortizeri koje bih stavio izmedju plocica i njenih nogica?
(slao mi je kolega prosle godine slike istih, ali zaboravih kako se zovu).

Do 1K rpm ne pravi problem, samo na 1100-1200rpm, podloga je ravna, a masina (nogicama) nivelisana.
DA, vrlo verovatno da bi pomogli.
Idi na Temu i ukucaj "gumice za veš mašinu protiv klizanja", iskocice nesto od ovih gumica...

Da li mozda ima neka preporuka za masinu za ves sa gornjim punjenjem?Drugaru je ogranicen prostor u kupatilu i moze samo masina sa gornjim punjenjem da stane.
Sta bi bila neka preporuka da masina dobro pere i da nije bucna?
Ima neka haier ali ne znam kakva je?
Ili mozda ima preporuka za neki drugi model?

Kupljena ova LG i šljaka za sve pare...odlična spravčica slim model a 6,5 kg veša stane......nadam se da će me služiti 14 godina kao i njen LG prethodnik...

Mada.tek kad je stigla ja provalio da ima one digitalne komande (za razliku od analognog prethodnika),to mi se baš ne svidja,nekako mi više poverenja ulivaju oni pravi dugmići...ali ajde,valjda neće biti problema sa tim
Zdravo, zanima me da li si i dalje zadovoljan sa ovom masinom? Mozgam koju da kupim pa da vidim kakva su ti iskustva

Zdravo, zanima me da li si i dalje zadovoljan sa ovom masinom? Mozgam koju da kupim pa da vidim kakva su ti iskustva
Odlicno se pokazala....da je ne ureknem 😄

Inace ovo mi je druga LG ves masina....prva je iz 2010 godine i radi i dan danas sasvim OK

Naciljao WPNEI74SA1SWIFI i porucio pre dve nedelje. Danas me zovu da je stigla ostecena i nemaju zamensku.
Imate li preporuku za neki slican model, ako je moguce da je slim kao ova?

Poslednja izmena:
da li je kupovina Gorenje WPNA14A3PWIFI za 48 000 tj. 49500 sa transportom do kućnog praga dobra kupovina?

prvo sam naručio WPNEI 94 za 39 000, sa besplatnim transportom ali smo otkazali narudžbini jer bi tek za 2 nedelje stigla. zatim sam naručio WNEI 94 za 38 000, sa transportom 40000 ali nema ko da doveze u provinciju, tj. neće kurirske službe da prihvate.

Na kraju sam rešio da dodam blizu 10K i da naručim WPNA14A3PWIFI. Jeste skuplja ali je sa metalnim delovima tipa remenica i slično, ima bubanj od 64 L, 10kg, inverter motor, do ra servisna mreža. Da živim u velikom gradu uzeo bi LG ili Samsunga za te pare ali...

Naciljao WPNEI74SA1SWIFI i porucio pre dve nedelje. Danas me zovu da je stigla ostecena i nemaju zamensku.
Imate li preporuku za neki slican model, ako je moguce da je slim kao ova?
Pogledaj Gorenje WNEI 94 za 38 000 možda će tebi hteti da isporuče. 😀 Nije loša mašina, svuda ne preporučuju kao odličnu za taj novac. Nema wifi, ali je dobra i ima metalni remenik tj. nema mnogo plastike. Nije baš ulazni model nego dobra srednja klasa.

ima li neko iskustva ili više informacija o ovim Asko mašinama?

ne mogu da nađem da li ih neko prodaje u SRB ili HUN
po rezultatima pretrage i njihovom site-u izgleda da ih ima samo u CRO i SLO, pa ako neko zna nekog KP prodavca da donosi to odande, javite na PM
deluje mi kvalitetno po ovim testovima na YT, a za tako nešto bih i izdvojio nešto više para

inače, gledam da zamenim Indesit XWE 91483 kojoj je otišao lager (još radi al' se baš čuje, pogotovo pri centrifugiranju) koja nam se sasvim lepo pokazala u ovih 10 godina (kupljena u novembru 2015) jer je lepo prala, nije čupala veš, za to celo vreme je imala dve zamene grejača koji je prvi put crkao a da nismo ni primetili nego je počelo da se skuplja neko blato, alge, šta li je, pa nam je majstor otkrio tajnu kad sam pitao kako to da očistim - posle nekoliko ciklusa na 90°C kad je popravljen grejač to je nestalo i nije bilo ni čudnih mirisa, mada se trudim da držim vrata odškrinuta i fioku izvađenu i stavljenu u bubanj dok se mašina ne koristi

otprilike u mesecu kupovine prošle godine je i počeo taj lager da se čuje pa bih da je zamenim nečim sličnim ili malo boljim, eventualno sa većim kapacitetom bubnja (ova je od 9kg)
ova stara me pre 10 godina koštala nešto ispod 40k, kontam da je to sad oko 60-ak hiljada pa ne bih išao puno više
lomim se da li da gledam opet Indesit, mada vidim da je sada popularan Bosch.. ne znam samo da li to važi jer se tako kotira kod majstora, ili jer dobro pere 🤓

Koji će ti đavo mašina za koju je upitno da li ćeš moći da je servisiraš? Ili ideš na to nek traje, dok traje.

Cekaj, imaju srpski jezik na masini... To znaci da ima da se kupi i kod nas. Ili da bi bar trebalo da je bude...

Ne prodaje se Asko kod nas.Frizideri im se prave u Valjevu,ali to je namenjeno za izvoz.

Oni su deo Gorenje tj Hisense-a...
Ali zasto imaju Srpski jezik u izboru opcija kad se ne prodaju kod nas? Taj deo mi nije jasan... Mozda planiraju da ga prodaju?

Oni su deo Gorenje tj Hisense-a...
Ali zasto imaju Srpski jezik u izboru opcija kad se ne prodaju kod nas? Taj deo mi nije jasan... Mozda planiraju da ga prodaju?
Švedska praktičnost

Čak je i IKEA imala uputstva na srpskom, godinama pre nego što je došla u Srbiju

Taj motor kod LG što ide na bubanj bez remenika i ne treba posmatrati kao neku prednost. Naravno, nije ni mana.
Niti su mašine mirnije sa tim motorem, niti tiše.
Ne bih se složio, Imamo kombinovanu ali radi kao sat. Mirna, tiha a posebno što mogućnosti pranja su unapredjene jer ovi motori mogu po pola kruga da rade, bacaju veš kao naše babe na potoku.

Koji će ti đavo mašina za koju je upitno da li ćeš moći da je servisiraš? Ili ideš na to nek traje, dok traje.
upravo tako
i ova Indesit nije nikakav problem imala u garanciji, a posle je samo dva puta crkao grejač i to je zamenio "lokalni majstor drugar"
a očigledno nisu u istom rangu

ništa, videću još šta ima od utisaka za Indesit opet, ili ako se odlučim da dam više para onda neka LG

Onaj britanac na YT gleda samo da li je bubanj zavaren ili ne, da li ima pristup lageru za zamenu. Sa njegove strane servisera to i jeste najbitnije. Sa strane kupca je bitno da to traje, ne da se stalno popravlja.

Ne bih se složio, Imamo kombinovanu ali radi kao sat. Mirna, tiha a posebno što mogućnosti pranja su unapredjene jer ovi motori mogu po pola kruga da rade, bacaju veš kao naše babe na potoku.
Naravno, ima modela koji rade i ne skaču, ali naći ćeš na ovom istom forumu ljude koji pišu da mašina skače i šeta. Isti slučaj kao i standardnim motorima. Nit je prednost niti mana, niti je sve do motora.

Poslednja izmena:
Nema kaiš, manje delova za balansiranje i omogućava okretanje koje mašine sa kaišem ne mogu da obave bez posledica (pa su programirane tako da to i ne rade).

Onaj britanac na YT gleda samo da li je bubanj zavaren ili ne, da li ima pristup lageru za zamenu. Sa njegove strane servisera to i jeste najbitnije. Sa strane kupca je bitno da to traje, ne da se stalno popravlja.
Проблем и јесте у томе што ем не траје, ем не може да се поправи.

Preporuka za mašinu oko 50.000?
Pristojno, dugotrajno... Ako ima.
Hvala unapred!

Ne prodaje se Asko kod nas.Frizideri im se prave u Valjevu,ali to je namenjeno za izvoz.
šteta
mislim da bi mogla da bude uporediva sa Miele-tom
evo, neka kolege koje su više u materiji sa njim pogledaju i ove njihove demoe što je ovaj lik uslikao na nekoj njihovoj prezentaciji u Nemačkoj, pa ako mogu da ih uporede po klasama

Nazad
Vrh Dno