Šta je novo?

Skoro savršeno kućište.... [nije tema za preporuke za kupovinu]

Uslikaj i iznutra 🙂
Hoću,svakako sad za vikend krećem sa pakovanjem komponenti,pa ću okačiti fotke unutrašnjosti.
Generalno ovako na prvu,jako mi se sviđa dizajn,full minimalizam,prostora unutra koliko hoćeš,odlično provetren. Izrada je precizna,jedino bi mooozda limovi mogli biti za nijansu deblji,ali kapiram da bi onda kućiste bilo preteško.

Poslednja izmena:
Uzeo sam ja Antec Flux malo da se igram. Fabrički ventilatori imaju neki bag, prednji sva tri proizvode zvuk kao mini hilti, ostale nisam testirao detaljno.
Sad kad čitam vidim da se žale na to za sve verzije Flux (Pro, SE), očigledno kontrola kvaliteta ne postoji više.
Što se Antec RMA tiče, ranije sve lagano rešavao, sada mi kažu da više ne šalju za Srbiju.
Uzeo sam ga da zamenim Antec P182, Flux moderan i 3 stepenika niže u kvalitetu 🙂

Uzeo sam ja Antec Flux malo da se igram. Fabrički ventilatori imaju neki bag, prednji sva tri proizvode zvuk kao mini hilti, ostale nisam testirao detaljno.
Sad kad čitam vidim da se žale na to za sve verzije Flux (Pro, SE), očigledno kontrola kvaliteta ne postoji više.
Što se Antec RMA tiče, ranije sve lagano rešavao, sada mi kažu da više ne šalju za Srbiju.
Uzeo sam ga da zamenim Antec P182, Flux moderan i 3 stepenika niže u kvalitetu 🙂
Kakvo je samo kućište? Ventilatori mogu da se zamene...ti Antecovi nisu nešto osim na skupljim modelima.

Ok da nisu nesto po performansama, ili da su bučniji, ali ovo je mehanički zvuk, ne treba ni da se proizvode ovakvi bez obzira na cenu.
Kućište sem što je prijatnog izgleda, kvalitet onako, ništa posebno. Dobar je protok vazduha jer ima samo donji filter i uzeo sam ga zato što se aktivno hlade i diskovi.
9060XT ide do 60c, hotspot do 70c u full loadu sa fabričkim ventilatorima podešenim na 20%.
Kućište izrade kao Antec p182 bi sada verovatno koštalo 300eur. 🙂

Bruka, vaistinu.
Praktično jedini razlog što mi je Meshify 3 bio u opticaju za kupovinu je što dolazi sa top ventovima. Ali njih mogu da kupim i zasebno...

ti Antecovi nisu nešto osim na skupljim modelima.
Ne znam za nove LCP ali Flux Pro se nisu najbolje kotirali na Kineskom Fan Bench testu,
Dobar je protok vazduha
Veoma anemican u poredjenju sa fenomenalnim Lian Li, Asus i novim Havn ventilatorima, pogotovo Havn H18 koji kida

Screenshot 2026-02-16 070347 - Copy.pngScreenshot 2026-02-16 070525 - Copy.png
isti problem je bio kod kolege na antec flux pro kucistu, bruka za kuciste od 250 eur.
Antec stock ventilatori su odma za menjanje, novi Arctic Pro kidaju na hwcooling testovima, pogotovo reverse, najveci reverse protok ikad, pariraju ako ne bolji i od Lian Li, doduse imaju cudnu buku malo, al koliko su jeftiniji od Lian Li UNI Fan TL sta da se radi

Poslednja izmena:
Mislio sam na protok vazduha nezavisno od ventilatora, čak i sa ovim buđavim ventovima je OK, klasika za ovaj dizajn.
Ja sam hteo 011 Air mini , al mi se nije svidelo što su diskovi u komori iza ploče skroz bez aktivnog hlađenja, a i dalje imam 1 HDD + 3 SSDa.

Možda svi Antec ventovi imaju ovaj problem, primetio sam da se p12 reverse lepi za kućište, znači ima magnet.

Mislio sam na protok vazduha nezavisno od ventilatora, čak i sa ovim buđavim ventovima je OK, klasika za ovaj dizajn
A, na to, da def, sam dizajn kucista i kuciste su super, Antec pokidao tu, nego kubure sa ventilatorima jos uvek, valjda su ovi novi LCP dobri

al hvala bogu, Antec su jeftini, i van malo tih frekvetnih zavijanja, su nenormalno dobri, pa nije toliko strasno zameniti stock ventilatore nekog kucista za njih, i staviti reverse kao intake na radijator sa strane kao kod vecine akvarijum da lepo izgleda xD

LD0006291738.jpg
LD0006291738.jpg

1820.jpg

Poslednja izmena:
Uklonili mrežu sa strane koja je fino hladila grafiku da bi tu stavili staklo i onda ostave mesto da fan na dnu napred koji će biti beskoristan. I verovatno ima isti onaj lim koji se savija pogledom...
Stvarno se pitam da li cela industrija pohađa neki kurs za zaglupljivanje ili samo puše lošu vutru...

Mašite poentu ovog kućišta, njemu nije cilj da bude savršeno nego posebno putem ove dve karakteristike 😀
  • Chromatic paint that shifts color with viewing angle and lighting
  • Aluminum badge with limited edition etching, only 1337 of each color made

Onda da isprskam kantu sprejom i pljesnem značku koju sam sam sklepao i biće posebnije od ovog - samo 1 primerak na svetu, plus handmade...poenta potrefljena.

Tkanje je sad u modi izgleda...

Imaju li oni prašine u kući?

"Reinvents PC cooling FOREVER"...
Ovakvi mamlazi su dobar deo razloga što je industrija takva kakva je. Služe samo da hajpuju šta im uvale i plate...

Bukvalno to mi pade na pamet kad videh tekstil, na ovo bi se svaka zverka nakačila da oštri kandže, razvaljeno za mesec dana max... hmmm, mada, moooožda i nije toliko loša ideja, samo uz pravi materijal. 😆
Kod mene je majstor otkrio da sa gornje strane kućišta baš lepo toplo pirka (izduv od AIO) i to mu je novo omiljeno mesto da zasedne...

Ne znam za nove LCP ali Flux Pro se nisu najbolje kotirali na Kineskom Fan Bench testu,

Veoma anemican u poredjenju sa fenomenalnim Lian Li, Asus i novim Havn ventilatorima, pogotovo Havn H18 koji kida

Pogledajte prilog 528381Pogledajte prilog 528382

Antec stock ventilatori su odma za menjanje, novi Arctic Pro kidaju na hwcooling testovima, pogotovo reverse, najveci reverse protok ikad, pariraju ako ne bolji i od Lian Li, doduse imaju cudnu buku malo, al koliko su jeftiniji od Lian Li UNI Fan TL sta da se radi
Sad sam bacio pogled na tabele...
Očekivao sam da 200-ice na PA602 duvaju dobro ali nisam očekivao za 160-ice na PA401. Zeznuli su i Lian Li-jeve...pritom PA401 važi za tiho kućište, dok Lian Li ventovi iznad 140mm umeju da budu bučni.

Očekivao sam i da 140-ice na GT302 i Meshify 3 duvaju bolje. Nije da su loši (a Momentumi su i tihi), ali sam očekivao više. Mada, u klasi su drugih 140-ica...

U zadnje vreme sam baš merkao Asusova PA kućišta. 401 je baš kratak ali je knap za hardver koji imam. Problem bi nastao kad bih uzeo veću grafičku ali to neće skoro...ne sviđa mi kako su odradili filter napred, takođe.
602 mi se dopada ali je mrcina i ne volim što si ograničen na 200mm ventove napred. Njihova ponuda je jako slaba i 200mm Noctue su po 5000 din.

Na KP sam video 2 oglasa za PA602, videću...
Cenio bih feedback, sećam se da ga neko sa foruma ima.

Okončao sam agoniju oko kupovine kućišta i pazario Asus PA602 na KP, novo za 170€..

Mrcina od kućišta, veliko i teško...srećom, ručice/žljebovi sa strane i točkići dole su od velike pomoći. Uzeću mu set točkića za nameštaj da učinim stvari još lakšim.

Sve je kvalitetno i čvrsto, čak i plastika. Možda najbolji sistem za otvaranje stranica, svi filteri su lako dostupni i lako se skidaju i vraćaju. Izrada i dizajn na nivou. Videćemo samo kako se ponašaju ventilatori...

Što neće skoro, moram prvo da reorganizujem sobu pa onda da preselim sistem, heh. Taman da mu napravim mesta...

Na KP sam video 2 oglasa za PA602, videću...
Cenio bih feedback, sećam se da ga neko sa foruma ima.
Imam ga ja - wood edition, kupio ga pre godinu dana, ali je još uvek u kutiji.
Tako da, kad sklopiš makinu ti meni možeš dati feedback, da znam šta da očekujem.😁

retko ovako ruzno kuciste da bude.
nije tema za lepa kućišta 😁
Uzeću mu set točkića za nameštaj da učinim stvari još lakšim.
bolje uzmi ovako nešto

Nazad
Vrh Dno