Šta je novo?

Dodaci ishrani: vitamini, suplementi, sportski preparati (iHerb, Myprotein..)

Ako si ispod 50€ za vrednost robe onda je računica cena proizvoda + 20% PDV + poštarina, s tim što PDV platiš na kraju prilikom preuzimanja.

Jel ima neko da je ozbiljnije citao o omega 3 masnim kiselinama. Svakako cu ja malo vise istraziti ali me konkretno intresuje da li su Zinzino balance oil ili ova neka Nordic ulja stvarno toliko superiorna u odnosu na druge omega 3 proizvode, tipa NOW koja vecina nas koristi. Hvala

Ranije sam se toliko zagrejao za zinzino ali je toliko skupo bilo da sam odustao, uvrstio u ishranu ribu skusu, losos, sardine i uzeo NOW pa napravim mesec dana pauzu od kapsula

Gledao sam neke rezultate kod aktivnih sportista, koji vecinski imaju vece inflamacije nego rekreativci, skoro svi su bil u crvenoj zoni a imaju korektnu ishranu sa dosta ribe. Definitivno je resenje uraditi nalaze za D3

Kod omega 3 masnih kiselina, jedino što je "dokazano" do sad:
Aktivni sastojak su EPA i DHA.
Vitamini A i D i ostale stvari su sekundarne i dostupne široko u ostalim suplementima.

Kvalitetno riblje ulje po onome što do sad znamo je sledeće:
Prvo i najvažnije je da ne bude užeglo.
Drugo je da ima što više aktivne supstance (epa/dha) i što manje filera i drugih masnih kiselina
Treće je da nema teških metala i žive i ostalih kontaminanata u njima.

Omega 3 ultra Now ili Omega 3 800 California Gold su otprilike najbolja ulja koja možemo da poručimo sa preko 750mg epa/dha u 1000mg kapsuli, enteric coated ili kd-pur standardom. Možda je i bitno u kojem su obliku (trigliceridi ili etil ester) ali po meni je to manje važno pogotovu ako konzumirate riblje ulje uz obrok sa drugim mastima, što bi svakako trebali.

Primetio sam da oporavak misicne mase I tetiva posl 35. godine ide veoma sporo I tesko 🙂 Bivsi sam prof. sportista I suplementafija mi nije strana, ali me buni sledece:

Koji protein (izolat) najmanje iritira zelidac I digestativni trakt uopste? Ja sam ranije koristio Dymatize iso100 I nisam imao problema. Jel su smisli li nesto bolje? Protein bih koristio sa vodom, zbog stomak a, u cilju sto brzeg opopravka posle aktivnosti. Konkretno fudbal, bajs i teretana u zavisnosti od godisnjeg doba. Kupovina kod nas. Ranije sam kupovao u radnji na P.

Primetio sam da oporavak misicne mase I tetiva posl 35. godine ide veoma sporo I tesko 🙂 Bivsi sam prof. sportista I suplementafija mi nije strana, ali me buni sledece:

Koji protein (izolat) najmanje iritira zelidac I digestativni trakt uopste? Ja sam ranije koristio Dymatize iso100 I nisam imao problema. Jel su smisli li nesto bolje? Protein bih koristio sa vodom, zbog stomak a, u cilju sto brzeg opopravka posle aktivnosti. Konkretno fudbal, bajs i teretana u zavisnosti od godisnjeg doba. Kupovina kod nas. Ranije sam kupovao u radnji na P.

To zavisi od tebe... Meni ne smeta nijedan, ali ne pijem one šodere tipa Battery i sl.
Uglavnom Ultimate Nutrition, Dymatize i QNT.

Dymatize se reklamira da je hidrolizovan, pa ko ima osetljiv želudac, teorijski, to je dobar izbor.
Svi izolati sami po sebi su visoko procesirana hrana, pa i to treba imati u vidu.

Pa znam, rekoh mozda ima nekog sa "osetljivim" stomakom. A i to bih pio max 3x nedeljno, ne svaki dan.

To bih bio ja i upravo Dymatize iso100 koristim. Sa vodom i ne svaki dan kao što i ti planiraš. Više ne pravim eksperimente, jeste skup ali mi traje i znam da neću baciti.

Pa to, plasim se da ne bacim pare, uzeo sam uzorak pre neki dan, probao uvece, sve proslo ok, bez reakcije stomaka. Dok neki gainer mi je unistio noc, oka nisam sklopio. Nista, narucujem. Hvala na odgovorima.

Gainer sadrzi dosta ugljenih hidrata (dekstroza, fruktoza, maltodekstrin...), protein je uglavnom neki whey slabijeg kvaluteta. Cak iako nemas problema sa laktozom, previse UH uvece moze biti bas problematicno. Nekim ljudima sama dekstroza moze da izazove sracku.

Previše UH i to onih "najbržih"... Fruktoza, beli šećer (dextro+fruktoza), maltodekstrin to je sve smrt... Dekstroza, kao čista glukoza zapravo, je OK, ali treba imati jak trening da se to iskoristi. Nepotrebno za većinu vežbača, a samo može da izazove probleme sa probavom i sl.

Izolat je potpuno drugačiji suplement od Gainera koji je jedna nepotrebna stvar za bilo koga.

Hydrowhey (ON). Nebo i zemlja naspram bilo cega za stomak ali bas razlika.
Jeste i ISO100 odlican, bolji od drugih sto sam probao (nisam obican ON Whey) ali Hydrowhey je pitak kao pravi vocni sokovi.
Sada koristim MyProtein i iskreno.. ono kao da grebe stomak naspram 😉
HYdrowhey sam u Koreji i tokom treninga pio i lepo je isao, cak lakse od intraworkout mesavina (i komercijalnih i licno smucenih)! To ne bi ISO100 mogao.

Mada ja ne treniran ozbiljno... 5x5 strength. Meni licno glutamin znaci vise nego bilo sta drugo - ne znam zasto.

Hydrowhey (ON). Nebo i zemlja naspram bilo cega za stomak ali bas razlika.
Jeste i ISO100 odlican, bolji od drugih sto sam probao (nisam obican ON Whey) ali Hydrowhey je pitak kao pravi vocni sokovi.
Sada koristim MyProtein i iskreno.. ono kao da grebe stomak naspram 😉
HYdrowhey sam u Koreji i tokom treninga pio i lepo je isao, cak lakse od intraworkout mesavina (i komercijalnih i licno smucenih)! To ne bi ISO100 mogao.

Mada ja ne treniran ozbiljno... 5x5 strength. Meni licno glutamin znaci vise nego bilo sta drugo - ne znam zasto.
Ovo nema kod nas?

Jesu li nešto menjali na sajtu iHerb ili haluciniram? Od fedexa moguće je samo slanje sa Priority i to košta 20,61 €

Pre 10 dana sam naručivao sa onim Fedex international connect plus i poštarina bila 8,91 € sa kodom za popust

Da. I ja sam primetoo da je Fedex baš jako poskupeo. I taj Priority, koji valjda nije ni bio opcija ranije. Ne znam šta im to znači, a da se razlikuje od dosadasnjeg, osim po većoj ceni.

Nema ga nigde. A i porucio sam vec iso100. Videcu kada potrosim ovo da uzmem hydro, mozda se pojavi na stanju. Dobar predlog u svakom slucaju, ima bas dobre recenzije proizvod 👌🏾

Nema ga nigde. A i porucio sam vec iso100. Videcu kada potrosim ovo da uzmem hydro, mozda se pojavi na stanju. Dobar predlog u svakom slucaju, ima bas dobre recenzije proizvod 👌🏾

🤣🤣🤣 - kako mrzim ove dropshipping ili sta god da su..

Ovo treba da se zabrani 😉

Naravno da je logicno preporuciti nesto sa domaceg legalnog trzista, sa etiketom uvoznika i iz regilarnih prodavnica. Sve u cilju izbegavanje proteina i suplementacije kvaliteta oglasi sa KP od pre desetak god.

Da. I ja sam primetoo da je Fedex baš jako poskupeo. I taj Priority, koji valjda nije ni bio opcija ranije. Ne znam šta im to znači, a da se razlikuje od dosadasnjeg, osim po većoj ceni.
Naručio sam nešto danas sa Fedex Priority, 14.5e poštarina sa kodom za popust. Dobio sam tracking broj, na sajtu Fedexa piše pod service FedEx International Priority.

Ne znam da li će mi tražiti carinu, špediciju itd. jer konačan iznos sa poštarinom je malo iznad 50e, a ako se oduzme poštarina onda je ispod 50e.

Ne znam, ali ova moja poslednja porudžbina, kreirana i plaćena 19.02. , evo je prešla okean i sada je 21.02. po fedexovom trackingu, na aerodromu Šarl de Gol, pretpostavljam u Parizu.

Ne drži me za reč, ali mislim da je sledeća stanica Beogradski aerodrom. Pre nekoliko godina sam dobijao fedexove pošiljke iz Amerike sa international priority i išle su rutom SAD - Pariz - Beograd.

Da. Ali sada je ovo "international priority" i dostava je koštala i više nego duplo u odnosu na prethodne isporuke koje nisu imale taj "priority". Ništa, pratiću dalje pa ću javiti ovde. Za sada, tokom vikenda, pošiljka nije mrdnula dalje od Fedexovog aerodromskog punkta u Parizu.

Fedex International Priority bi morao u roku od tri radna dana da bude u Beogradu od dana slanja, a koliko dugo treba da bude paket dostavljen na kućnu adresu to je već posebna priča.

Bilo bi fer da ima opcija i dalje da se bira onaj jeftiniji Fedex International Connect Plus, ali šta je tu je. Ovako se postavlja pitanje koliko je uopšte isplativo naručivati sa iHerba.

Nazad
Vrh Dno