Šta je novo?

Erste banka

Stiglo na mejl:

Pogledajte prilog 528798

Nije mi jasno na šta se odnosi ovaj prestanak pružanja usluga direktnog zaduživanja (direct debit)?

Direktno zaduživanje
(engl. Direct Debit) je bezgotovinski način plaćanja kojim klijent (dužnik) daje ovlašćenje poveriocu da direktno povlači sredstva sa njegovog bankovnog računa.

Ključne karakteristike
  • Mandat (Saglasnost): Da bi se proces aktivirao, klijent mora potpisati saglasnost kojom banci dozvoljava da izvršava naloge poverioca.
  • Namena: Najčešće se koristi za redovne, mesečne obaveze čiji iznosi mogu varirati, kao što su računi za struju, telefon, komunalije ili pretplate.
  • Tipovi: Može biti jednokratno (za jednu transakciju) ili serijsko (za ponavljajuća plaćanja).

ontopic:

Dobio sam i ja info od banke da stiže Đorđe, izgleda da mi Erste više neće biti samo banka u kojoj primam zaradu, pa ostavim ratu za kredit i sve prebacim u Intesa. Lepa novost.

Po meni GEORGE nije ništa posebno , koristim ga nekoliko godina sa Austirijskim računom. Kod nas ima i boljih aplikacija( to je samo moje mišljenje) na primer RAIffEISEN banka

Da li su banke u obavezi da izmene OUP dostave korisnicima putem mejla, odnosno odabranog kanala komunikacije 60 dana unapred, ili je dovoljno da izmene objave na zvaničnim stranicama?

Baš sam hteo da pomenem to, po pdf uputstvu mi ne deluje kao da ima nešto što već nemaju mnoge aplikacije u Srbiji već neko vreme.
Više je stvar u tome što mnoge banke imaju neke od tih funkcionalnosti, a ne sve. Primera radi Raiffeisen ima pregled finansija (doduše prilično skroman), ali nema prilagođavanje limita za različite kanale na karticama. Unicredit ima i jedno i drugo ali nema funkcionalnu menjačnicu 24/7. Inteza ima i virtuelne kartice, ali uopšte nema mogućnost "analize" potrošnje.

Ja bih rekao da će George, kada se pojavi kod nas, biti, uz OTP, verovatno najbolja i najkompletnija m-banking aplikacija kod nas i raduje me što su konačno uhvatili korak sa ostalima.

Samo se nadam da neće nastati Disaster kao sa novom Mbank app što je bilo.

Meni nakon unosenja jmbga ne stize email za aktivaciju nikako.

Meni stize kod na mejl, ali kad ga unesem izbaci gresku da ne moze da se poveze sa serverom.

1000011160.png
Nije ovo sve live, ali.. sve je fluidno kako sam inside preturao po George-u.

@dakistrafe, sad je na današnjem srednjem kursu.

Elem. Kod Žorža se vidi ona uplata od 1 din na partiju kreditne kartice (iako limi nije povećan), za razliku od stare aplikacije gde se ne vidi.

Opcija, za sad, nema mnogo, ali kontam da će se povećati vremenom. Ne vidim menjačnicu, mada nemam devizni račun. Tu je online keš kredit, ali samo za korisnike koji primaju platu kod njih poslenjih 6 meseci. Dobar je Žorž, ali džabe ako ostane rigidna politika banke.

Ono čega nema je digitalna kartica. Prikazuje mi detalje kartice koja još nije izdata, broj, cvv i pin, ali se ne može dodati u Google Pay. Mora verovatno da se prvo izda u poslovnici.

Poslednja izmena:
Ne mogu više da koristim normalnu aplikaciju banke od kada sam se ulogovao na novu. Eto, čisto da znate ako prelazite. Izgubio sam i sve šablone za uplatu.

Kako ste se ulogovali kad ne stiže povratni mejl?

Nekome stigne, nekome ne koliko vidim po porukama. Podrška kaže da će sledeće nedelje krenuti zvanično.

Inače, digitalne kartice nema sigurno, bila bi inače u OUP-u ja mislim. Mislim da ni potvrđivanje online transakcija putem aplikacije neće biti u funkciji do aprila, kad novi uslovi budu stupili na snagu.

Proradio George posle apdejta. Dobar je, mada mi je zapalo za oko kako ne prihvata karaktere "sa kvačicom" pri unosu adrese primaoca u nalog.

mBanking posle aktivacije Đorđa pokazuje grešku pri logovanju tako da sam ga deinstalirao.

Takođe, jedina aplikacija koja omogućava izbor da li će screenshotovanje biti omogućeno u aplikaciji ili ne.

Dopuna 2: Menjačnica je zapravo interni prenos

Na Google play store ne pronalazi George Srbija. Na linku koji je neko ovde ostavio piše item not found. Izgleda da su ga povukli.

Nego zna neko ko ga je koristio u drugim zemljama, da li može na dva telefona istovremeno da radi?

Nazad
Vrh Dno