Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi 2026

Iako sam ga pogledao sa ove vremenske distance od punih 26 godina, što se može uzelti kao zlo što se utiska tiče, ali nije mi svakako u kontinuitetu ostao na tom nivou reputacije koju i dalje ima. S jedne strane film mi je funkcionisao, dok kao kriminalistički triler baš i ne. Ali nije da nisam uživao.

Pokušao sam jednom pogledati Infernal Affairs trilogiju ali sam na samom početku ostao u mulju. Ništa gore od tih azijskih filmova sa scenema kišne noći i gomile Kineza u jednom kadru. Mislim da tako nešto počinje, te sam ga ostavio za neko drugo veče (a tome ima desetak godina).
Brate meni je taj fim u top 3 😁 aj da kažem toga žanra, da ublažimo malo 🙂 gledao ga jedno 10 puta 🤣 ali nisam baš dugo dugo.. kakva artiljerija od glumaca, kakva muzika.. kakav uvod, razrada i zaključak filma.. ma milina za gledanje 👌

Play dirty
Film bih opisao kao popriicno djubre, iako gledan na malom ekranu u avionu, to nije razlog loseg utiska, film pretenduje da bude cool, reziran od strane Shane Blacka koji je radio druge poznate filmove: nice guys( koji je meni dobar) i Kiss kiss bang bang, klasican njegov still sa besomucnim nenadanim upucavanjima( sto je nekad simpaticno) , ali sama radnja u rangu fast and furious,samo malo manje debilnije. Ocena 4.5/10

Send help
Iako ima dobre ocene na imdb i navucen sam na laku zabavu, i jos jedan clan ostavio negativan utisak, ja sam morao da gledam
Kako je opisan kao kombinacija Mizerija i Cast awaya,naravno nije ni prici nijednom, ima neke dobre elemente ali sve u svemu tanko, vidi se pecat Sam Raimija
5.5-6/10

Ljudi moji kako Costner glumi psihopatu svaka mu čast.

Lošija ocena po meni je zbog apsurdnih odluka Cia Station Chiefa kojeg glumi Oldman. Da ne bude zabune Gary kao i uvek dobar ali lik mu je d.ebil.

Bacite oko na glumacku postavu 🙂

Ono ok je triler akcija ali nije iznad proseka ali je sasvim dobra za neko kisno veče. Još jednom Costner maestralan psihopata.

Mercy - srednjebudzetni film gde je vecina otisla pretpostavljam Krisu i ponesto glumici za AI. Iako znam da je neki obozavaju, prastajte, ali ja kao da sve vreme gledam dr Seldona Kupera, barem joj je takva mimika u ovom filmu. Efekti - vidi se u nekom trenutku kamion koji deluje kao iz video igrice. Generalno, ok film za jedno gledanje, iako nije originalan - buducnost, postoji sistem(AI) koji je bezgresan i smanjuje stopu kriminala, ali neko smesta ubistvo istaknutom policajcu koji je deo tog projekta.

Буђења (https://www.imdb.com/title/tt0099077)
Огромна препорука за све који нису погледали овај филм. Од мене 8/10 (можда може и 9/10). Де Ниро одличан.

Rental family
Naleteo sam ovde na predlog, odličan film, najbolje šta sam odgledao od novijih u skorije vreme.

Kako da namestim da mi izađe imdb link sa sličicom kao u postovima iznad?

Буђења (https://www.imdb.com/title/tt0099077)
Огромна препорука за све који нису погледали овај филм. Од мене 8/10 (можда може и 9/10). Де Ниро одличан.
Da li zato jer su u to vreme izlazili masterpisevi ili šta već ali odavno sam stekao utisak da je ovaj film podcenjen i da mnogi ne znaju za njega.
Trebalo bi da ga obnovim. 🙂

28 Years Later: The Bone Temple je fenomenalan! 9/10
Super mi je bio i prošlogodišnji 28YL, ali nakon one finalne scene sam želeo da su tu završili i baš se nisam radovao nastavku. Nisam očekivao da će u ovom smeru otići Bone Temple (mada je možda trebalo jer je sve u naslovu) i baš mi je drago da sam pogrešio. Kao horor film je bolji od prethodnika, jako je krvav i Jimmy je užasan. Priča je drugačija i bliža je negde prvom filmu 28 Days Later u smislu da je više kritika društva i civilizacije nego emotivna priča dok pratimo lika kao što je to bilo u prethodnom filmu, što je meni lično plus. Kinematografski je prelep! Kamera je malo mirnija. Sve scene u hramu su vrhunske, pogotovo na kraju.
Sećam se da su najavili trilogiju i radujem se još jednom nastavku.

Nisam ocekivao da cu na tv-u videti film Silvestera Stalonea Stop! Or My Mom Will Shoot ali juce je taj film mogao da se pogleda na AMC kanalu.
Na internetu mozete da saznate kako je Svarceneger uspeo da uvali kolegi ulogu u tom filmu a Silvester Stalone je zbog tog filma nominovan za Razzie nagradu 🙂
Zvuci neverovatno da je Silvester Stalone nekoliko desetina puta nominovan za Razzie nagradu ako je tacno ono sto pise na IMDB sajtu.
Skoro sam na youtube-u naleteo na ovaj muzicki spot. Poznatiji glumci su igrali u muzickim spotovima ali i ovaj je zanimljiv.

Poslednja izmena:
Da li zato jer su u to vreme izlazili masterpisevi ili šta već ali odavno sam stekao utisak da je ovaj film podcenjen i da mnogi ne znaju za njega.
Trebalo bi da ga obnovim. 🙂
Možda je do "proizvoda" i kako se nekada radilo na kvalitetu a ne na kvantitetu, sada se samo štancuje. Kao i sa ostalim proizvodima kojima je degradiran kvalitet ali imaš mali milion varijacija da biraš. Da se para brže vrti...

Mulholland Drive

Ništa mi nije jasno, šta sam pogledao?

Po mnogima jedan od najboljih filmova svih vremena, no moraš da mu se posvetiš malo više. Prvi utisak ne treba da te brine jer ga dele praktično svi koji su ga gledali.

Kada sam ga prvi put gledao - nikad to neću zaboraviti - tada sam filmove gledao na PC, vreme divx-ova, stavljao sam sluške. MH drive sam gledao u 2 ujutru sa sluškama na ušima, ko je gledao film, može da zamisli kakvo je to iskustvo, sećam se da mi je u sceni u teatru kada ona Argentinka pevala nešto stalo u grlu, mislio sam da ću da se ugušim, ne preterujem. Ludilo.

Dobro ste me podsetili - još imam negde onaj DVD sa filmom što je tih godina mogao da se kupi na novinskom kiosku, mogao bih ponovo da ga pogledam (taman da vidim da li BD player još radi jer ga godinama nisam koristio).

Nazad
Vrh Dno