Šta je novo?

LG Televizori

Pre desetak dana sam imao situaciju da sam reklamirao LG tv star 3 meseca. Defekt panela i rešeno u moju korist dobio sam novi tv sutradan (tv odneo u servis u subotu, u ponedeljak izveštaj, u utorak mi isporučen novi tv).Svaka čast prodavcu! Da, imao sam fiskalni račun.

Iz ličnog primera, a i čitajući sve ovo, se pitam: Da li vredi rizikovali i zbog niže cene kupovati tv bez računa i odreći se zakonskog prava na garanciju?

Pre desetak dana sam imao situaciju da sam reklamirao LG tv star 3 meseca. Defekt panela i rešeno u moju korist dobio sam novi tv sutradan (tv odneo u servis u subotu, u ponedeljak izveštaj, u utorak mi isporučen novi tv).Svaka čast prodavcu! Da, imao sam fiskalni račun.

Iz ličnog primera, a i čitajući sve ovo, se pitam: Da li vredi rizikovali i zbog niže cene kupovati tv bez računa i odreći se zakonskog prava na garanciju?
Obično se rizikuje sa skuplje modele, gde je velika razlika u ceni. I to onda postaje apsurd ( vezano za tvoje pitanje )

Bilo bi lepo da javno napises koji model tv je u pitanju, sta znaci defekt panela(napisi konkretno sta je pitanju) koji je taj toliko azuran prodavac da za 3 dana sve resi (sto je ne moguce) i koji servis ti je radio reklamaciju?

Vezano za Ignis servis , 2x sam nosio 2 razlicita tv na servis i kada je donet bio LG stariji model ali još uvek pod garancijom , probali su da me oduvaju - istekla garancija - 2 god , ali sam imao i dodatnu . Nazvao sam LG Srbija i objasno sta je u pitanju , kada su proverili za tu produzenu garanciju , samo su rekli da pozdravim sefa iz Ignisa i da sve sto mu ne bude jasno nazove njih.
Posle toga mi je zamenjen panel i hteo kao da ispadne fin to je na račun kuće . Samo sam mu odgovorio da je to na racun LGija , a ne njegov i otiso .
Kada su popravljali Toshiba tv nisu pravili nikakav problem

Bilo bi lepo da javno napises koji model tv je u pitanju, sta znaci defekt panela(napisi konkretno sta je pitanju) koji je taj toliko azuran prodavac da za 3 dana sve resi (sto je ne moguce) i koji servis ti je radio reklamaciju?

Već sam detaljno pisao o tome pre par dana ovde, pa ako te ne mrzi ti pogledaj.
Inače, Tv je LGC565, servis Ignis, prodavac 81company iz Subotice. Da, plus sam dobio od prodavca 3 dodatne godine garancije bez doplate (par hiljada dinara sam trebao da platim).
A to da li je to moguće ili nije... ne znam da li postoji način da to dokažem tebi ili bilo kome drugom. I ja sam bio iskreno iznenađen.

Nazvao sam LG Srbija i objasno sta je u pitanju , kada su proverili za tu produzenu garanciju , samo su rekli da pozdravim sefa iz Ignisa i da sve sto mu ne bude jasno nazove njih.
Ovo mi govori da ovo nije ni blizu prvog puta da su se ovakve stvari dešavale - ni da servis pokušava da otkači korisnika niti da LG Srbija interveniše.

Već sam detaljno pisao o tome pre par dana ovde, pa ako te ne mrzi ti pogledaj.
Inače, Tv je LGC565, servis Ignis, prodavac 81company iz Subotice. Da, plus sam dobio od prodavca 3 dodatne godine garancije bez doplate (par hiljada dinara sam trebao da platim).
A to da li je to moguće ili nije... ne znam da li postoji način da to dokažem tebi ili bilo kome drugom. I ja sam bio iskreno iznenađen.
Ako je zaista tako onda svaka cast.

A ako se uzme preko KP, ovi ozbiljniji prodavci resavanju sve preko Madjara. Jedino pitanje cekanja. Uvek bih pre tako kupio TV, dosta su nize cene.

Pre su neki proizvodjaci imali internacionalnu garanicju i bilo je svejedno gde se kupi, sada izgleda vise toga nema (Panasonic je imao recimo).

Pročitao sam negde da kad gledaš filmove i serije da treba isključiti Tru Motion dok se preporučuje da bude uključen kad je u pitanju sport ili igrice.Šta vi mislite?

Trebalo bi iskljuciti za sve ako ti tako dogovara (svakako Filmmaker Mode i eventualno probaj Cinematic Movement, to je za filmove nesto izmedju, blaze), ali nije dobro ni sa ni bez. Jednostavno pokretna slika i rezolucija su lose na OLED-u (ledu), tesko je naci nesto sto izgleda prirodno i dobro u pokretu za 24/30/60fps.

Mozes probati i sam namestiti De-Judder 2 i De-Blur 0–2, ne treba preterati inace krece Soap efekat. Vidi sta ti vise odgovara.

Za igre gde imas 100+ fps, to ce super izgledati, ne treba nista paliti, inace dobijas lag, artefakte itd..

Poslednja izmena:
U pocetku sam hteo FOX koji je oko 42k za 65". Imao sam do sad iskustva sa njihovim 50" i skroz super za te pare i jos ima webos koji radi ok.
Medjutim ajde da odem na LG i da se opravda ta jaca cena, po specifikaciji pise IPS sto mi je odgovarao zbog ugla gledanja (na kraju mislim da mi je zapao VA, i to je lutrija). Ima bolji upscaling (navodno AI).
Kad ono... Mislim da bi FOX manje razocarao sto se tice cloudinga nego ovaj entry level LG.
Na kraju krajeva zasto dati i 60k kad dobijes manje vise isto sto i za 42k.

A ako se uzme preko KP, ovi ozbiljniji prodavci resavanju sve preko Madjara. Jedino pitanje cekanja. Uvek bih pre tako kupio TV, dosta su nize cene.

Pre su neki proizvodjaci imali internacionalnu garanicju i bilo je svejedno gde se kupi, sada izgleda vise toga nema (Panasonic je imao recimo).
Ogromna je razlika oled C od 65 imas da kupis za 140k a po G, T, i ostalim prodavnicama je 190k cena malo li je 50k ustede. Za ove druge jeftinije modele imas barem 200-300e da ustedis

U momentu kupovine 65" G5 bio preko KP 1700€ a u G je bio 299k za plaćanje odjednom a 335k ako se ide na neki vid odloženog plaćanja (sad je malo pala cena na 279/325k)...
Da li je vredelo rizikovati pokazaće vreme...

Poslednja izmena:
Da ga bacis posle 3-4 godine i opet kupis aktuelni za do 1500e, isplati se 🙂.

Na manjim je nekada i veca razlika, budu i akcije, tipa 60-70% skuplji kod nas bio C3 55" kada sam kupovao.

Napokon juče kupio C5 (55") i posle svih setovanja pustio epizodu serije (4K HDR) i toliko sam bio impresioniran slikom da radnju uopšte nisam ispratio. Svakako sam znao da je oled superioran u odnosu na ostale ekrane što se tiče filmova i serija, ali da je ovolika razlika to mi je nepojmljivo. Inače, prešao sa starog LG IPS, mislim da je model iz 2016.

Da si prešao sa nekig savremenog Mini-LED televizora na OLED, nebi primetio toliku razliku kao kad si sad prešao sa starog IPS ekrana bez local dimming - a.

Ne sporim da OLED ima super sliku ali mislim da je i dalje preskup u odnosu na ono sto nudi uporedjujuci ga sa najboljim mini-led televizorima na trzistu, pogotovo za prosecnog korisnika TV-a u Srbiji.

Moguće da je tako ali svako najbolje zna šta su mu prioriteti, šta želi i šta može da kupi pa tako neko želi najbolji odnos performanse-cena a neko želi ono šta je bolje a OLED to još uvek jeste u odnosu na mini-LED koji je kod nas u ponudi.

5 godina stari OLED LG 55 B9SLA ima tačkice crne blizu svih ivica. Kako da znam da li bi na akciji C4 za 122k din bio mnogo bolji tv za filmove i soni? Ima li leka za tačkice?

Par godina imam Lg SM8200PLA ('55) vec neko duze vreme uopste ne hvata tv programe,obicna FTA antena nikakav box i pretplate.
Da li je moguce da mu je crkao tjuner?
Jedno vreme je radio kako treba posle je poceo da ne pusta programe,posle nekog vremena promenim strujni adapter za mrezastu antenu pa promenim i antenu stavim Iskra DTX-22F i Iskra pojacalo DTX/Triplex i tako je radilo neko kratko vreme i sada vec duze vremena opet ne hvata nista od programa.
Ponekad radi samo neka tv Una ali pocne da prekida,ostale programe pokazuje to jest nisu nestali prilikom saltanja kanala oni se pokazuje ali ne daju sliku.
Sta bi moglo da mu bude,tv 99% koristim za gledanje filmova i serija sa fleske i tu nema nikakvih problema ali ponekad neko hoce da pogleda neki tv program a to ne prikazuje.

Je l to svuda ili na LGju situacija kad pustim neki film u HDR formatu,to bude tako tamno da moram da menjam podešavanja slike.Ili je rešenje da ne puštam HDR formate?😄 Da napomenem da gledam preko Kodija na Xiaomi Boxu povezan sa LG tv-om.

Koji TV? OLED modeli ne bi trebalo da budu tamni u HDR-u. Dok ovi LED već imaju problema sa HDR-om jer nemaju dovoljno jako osvetljenje ekrana.

Jeste OLED ali sam zaboravio reći da je taj film i Dolby Vision pored HDR.Možda je pre do toga.

Probaj da ga pustis direktno sa TV-a preko flash-a.
Mislim da Xiaomi Box ne podrzava DV.

Podrzava Somi DV.
Zavisi i koji film, mozda je "filmmaker intent" da bude tako tamno. 😀
P.S.: Jel ti od starta filma tamno ili se vremenom osvetljenje smanjuje?

Da, sad videh da druga i treca generacija podrzava. Ja sam koristio 1 generaciju a secam se da nije pustao DV.

This video discusses the LG G6 and LG C6 OLED TVs, highlighting how LG has addressed the previous weakness of 10-bit gradation. The key improvement comes from the new Alpha 11 AI processor Gen 3 manufactured using a 6-nanometer process.

Da li može na C modelima da se podesi Dolby Vision da bude tamno ili svetlo?

Može. Imaš u podešavanjima slike opciju za to.

Nazad
Vrh Dno