Šta je novo?

Kombinovana masina za pranje i susenje veša

• Začetnik teme Začetnik teme Stevix
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Stevix

Zapažen
Učlanjen(a)
17.08.2021
Poena
21
Pročitao sam temu o msšinama za veš, gde se pominju i kombinovane mašine, ali nisam naišao na baš tu temu, pomoć oko izbora kombinovane mašine za sušenje i pranje veša, pa postavljam ovde pitanje, ako može pomoć. Zna li neko išta oko hisence kombinovanim mašinama, da li je čemu da primer ova

Kažu da je bolja od gorenja, pošto se radi u Sloveniji, garancija 5god, a cena ok.
Molim za neku preporuku kombinovane mašine? Da li je bolje kupiti ovako nešto za 46000 ili ići na LG za 30000 veće cene?

Могуће да је и овде тако у неким становима, ми смо у селу у кући и имамо одвојену перионицу. Ладно, ал' зато стандард...

Pročitao sam temu o msšinama za veš, gde se pominju i kombinovane mašine, ali nisam naišao na baš tu temu, pomoć oko izbora kombinovane mašine za sušenje i pranje veša, pa postavljam ovde pitanje, ako može pomoć. Zna li neko išta oko hisence kombinovanim mašinama, da li je čemu da primer ova

Kažu da je bolja od gorenja, pošto se radi u Sloveniji, garancija 5god, a cena ok.
Molim za neku preporuku kombinovane mašine? Da li je bolje kupiti ovako nešto za 46000 ili ići na LG za 30000 veće cene?
Nisam siguran odakle informacija da se radi u Sloveniji, kada sam bio u Gorenje studiju u Zarkovu rekli su mi da se sve rade u Kini, bar od bele tehnike.

Kupio sam skoro Hisense WD5I1245BWR i treba da pocnem da je koristim. Primetio sam da u crevu na izlazu ima ona kuglica. Ako ce kod kombinovane masine sve da izlazi kroz crevo jer nema ono skupljanje vlakna i prasine na vratima, zar nece to da zacepi jako brzo?
Masina se nece koristiti svakodnevno ali opet me malo strah da se tu ne nakupi i da ne zacepi. Da li sam trebao ukloniti kuglicu?

Kod mene je na odvodu u zidu bio taj kao bespovratni ventil i poslije nekog vremena masina izbacila gresku da ne moze vodu izbaciti. Problem bio taj ventil nakupilo se svasta, pa sam ga skinuo i vec godinama voda ide u odvod bez tog ventila.

Jel koristis ovu masinu?
Kako si zadovoljan?

I dalje je ima na stanu, nije joj manja cena za crni petak, ali vidim da su ljudi generaln ozadovoljni pa razmisljam sta mi je ciniti.
Hvala.
Koristim od skoro ovaj model ali u stanu gde se nece koristiti cesto. Ok opere i osusi ali sam imao problem na primer da ne povuce deterdzent ako se auto-dosing stavi na off.
Problem je sto ima 3 pregrade, za deterdzent, za omeksivac a treca pregrada je valjda manuelno ako se dodaje tj bez auto-dosing opcije, ali gde onda da stavim omeksivac. Ima brdo opcija zaista, ali eto ovo mi deluje kao velika mana. Ne zelim auto-dosing jer se koristi drugaciji deterdzent za deciji ves pa to ispade problem.
Za ciklus susenja je prikazalo da je potrosila 1kw sto mi je ok.

Da li je normalno da masina kada se pusti samo susenje odradi i ispiranje i centrifugu pa tek onda krene sa susenjem? Nakacio sam se na wifi i nisam nasao opciju da iskljucim ovo. Ne kontam zasto ne bi samo krenulo susenje kao kod obicne masine za susenje vesa.

Znaci trebao sam skinuti kuglicu, hvala.
Da, verovatno je trebalo.

Kod mene je Haier HWD80-B14979S čas lepo sušio, čas je veš izlazio mokriji nego pre sušenja.

Pomislih, jao eto zašto ljudi beže od kombinovanih mašina.

Ali se ispostavilo da je kao i u slučaju kod @dzeremi problem bio u kuglici u zidnom sifonu/ventilu (onaj na koji se priključuje crevo od veš mašine):

bonomini-sifon-za-ves-masinu-pvc-ch-nazidni-2.jpg

Čim sam je izvukao odatle, mašina savršeno suši.

Da li je normalno da masina kada se pusti samo susenje odradi i ispiranje i centrifugu pa tek onda krene sa susenjem? Nakacio sam se na wifi i nisam nasao opciju da iskljucim ovo. Ne kontam zasto ne bi samo krenulo susenje kao kod obicne masine za susenje vesa.
Uzeo sam skoro LG combo, ne znam da li je isti princip u pitanju, ali je tamo naglaseno da ce masina cesto uraditi i centrifugu pre pokretanja susenja, kako bi pomogla sa odvodjenjem viska vode. DOdatno, stoji da ne treba prekidati dovod vode, jer masina po potrebi uzme vodu 'kako bi pomogla u ciklusu pare', tako da je moguce da je to sve normalno, da je neki slican razlog...

Inace, pazario sam LG f2dv5s7s1e, 7/5 slim verzija, pa ako nekog zanimaju neki detalji, mogu da napisem...

Za sad, prilikom privh par susenja, osecala se na spaljenu gumu, cak i ves, ali to polako nestaje, deluje da je normalno dok se sve te gume prvi put 'ne spale', odnosno naviknu na visoke temp.

Uzeo sam skoro LG combo, ne znam da li je isti princip u pitanju, ali je tamo naglaseno da ce masina cesto uraditi i centrifugu pre pokretanja susenja, kako bi pomogla sa odvodjenjem viska vode. DOdatno, stoji da ne treba prekidati dovod vode, jer masina po potrebi uzme vodu 'kako bi pomogla u ciklusu pare', tako da je moguce da je to sve normalno, da je neki slican razlog...

Inace, pazario sam LG f2dv5s7s1e, 7/5 slim verzija, pa ako nekog zanimaju neki detalji, mogu da napisem...

Za sad, prilikom privh par susenja, osecala se na spaljenu gumu, cak i ves, ali to polako nestaje, deluje da je normalno dok se sve te gume prvi put 'ne spale', odnosno naviknu na visoke temp.
U prvom delu sto je napisano je tačno. Hladna voda služi za kondezovanje pare koju kao vodu iszbacuje. Inače ja sam pre par meseci kupio model
F4WR509SWW koja radi savršeno, nikakvih miririsa nije bilo, prezadovoljni.

Jasno, znaci ok je da ubaci vodu pa centrifugu na pocetku susenja. I meni se nakon prvog pranja osecao miris gume ali posle nije.
Najvise me strah ovog autodoziranja, ne smem da pustim masinu da radi i zaboravim nego gledam kad ce da ubaci deterdzent a kad ce da omasi.

Neka dodatna iskustva sa masinom za ovih 20 tak dana upotrebe WD5I1245BWR ?
I ne bas jer se ne koristi stalno, nalazi se u stanu gde se dolazi na svaka dva meseca.
U sustini, dobro pere ali zadnji put je ostalo malo vise prasine u posteljini, verovatno nije izbacila sve jer nema onu mrezicu kao klasicna masina za susenje. Sareni ves mi je skupila ali to mi se desavalo i sa obicnom za susenje.
Po onom sto izbaci na kraju programa trosi jako malo, za susenje negde oko 1kw.
Za dodatne opcije kao npr da se doda vise deterdzenta po pranju za autodosing treba povezivanje na wifi.
Ako je autodosing off, nece povuci deterdzent i omeksivac iz pregrada sto znaci da mora direktno u bubanj ili u pregradu za praskasti.
To je malo glupo jer ne moze da se zameni na primer deciji deterdzent za jedno pranje pa onda neki drugi itd.
Masina izgleda ok, ima svetlo u bubnju i prskalice koje biju na vrata pa nema sanse da ostane sapunice kao sto mi se desavalo sa Gorenjem.
Iskreno, da sam znao da ovaj autodosing ovako radi i da si fakticki uslovljen da ga koristis, ne bi je u zivotu kupio, ali eto svako ima svoje preferencije.

Imam Candy masinu za pranje i susenje, model ROW4966DWHC11-S i usla je u sestu godinu koriscenja. Pranje radi normalno, ali susenje uopste ne greje, posle vise programa ves, bubanj i staklo vrata su potpuno hladni. Nema nikakve greske na displeju.
Da li ovo 100% znaci da je grejac susenja (ili termicka zastita) crkao i kolika je realna cena popravke kod nas? Pitam da znam da li se isplati popravka ili da kupujem novu masinu.

Imam Candy masinu za pranje i susenje, model ROW4966DWHC11-S i usla je u sestu godinu koriscenja. Pranje radi normalno, ali susenje uopste ne greje, posle vise programa ves, bubanj i staklo vrata su potpuno hladni. Nema nikakve greske na displeju.
Da li ovo 100% znaci da je grejac susenja (ili termicka zastita) crkao i kolika je realna cena popravke kod nas? Pitam da znam da li se isplati popravka ili da kupujem novu masinu.
Verovatno je izbacio samo sigurnosni termostat .

Evo predloga za mašinu za pranje i sušenje veša:

Ovu mašinu najčešće koriste frizerski saloni za pranje i brzo sušenje peškira i to nekoliko puta u toku dana. Računam da oni nekako između sebe najbolje znaju šta vrši posao. Veliki kapacitet pranja je neka garancija da će veš biti dobro opran a veliki broj obrtaja je garancija da će veš takodje biti brzo osušen.

Koristi li neko masinu sa autodosing mozda? Kako se koristi prewash? Da li se onda deterdzent stavlja direktno u bubanj ili negde drugo? Na hisense izgleda nece povuci iz glavne pregrade sa detrdzentom nego ili mora u bubanj ili u onaj deo za manuelno dodavanje ali tu stoji da ide samo praskasti sto mi je suludo.

Da li je neko imao problem sa iskakanjem FID sklopke tokom rada masine? Kod mene se to povremeno desava. Majstor je pregledao masinu i prema njegovim recima sve funkcionise ispravno, narocito nakon sto je vracen osigurac za termicku zastitu unutar masine.
Da li neko ima ideju sta bi jos moglo da uzrokuje ovaj problem?

Nazad
Vrh Dno