jocasylver
Cenjen
- Učlanjen(a)
- 03.11.2021
- Poena
- 195
Dobro je da si istrajati i resio problem. Čestitke.
Ne znam vredi li da pohvalim Rad Megic 10 Air?
Ne znam vredi li da pohvalim Rad Megic 10 Air?
Bem mu... U kući imam trenutno 5 Nubia telefona, nikakav problem, veoma zadovoljan.
Mene zanima što je to toliko dobro na Nubiji? Nisam nikad imao pa me baš zanima od iskusnog korisnika.Bem mu... U kući imam trenutno 5 Nubia telefona, nikakav problem, veoma zadovoljan.
Jos sam se sada razmišljao sta uzeti Honor magic 6 pro, Xiaomi 14 ultra ili Nubia z70 serije...
I odlučih se opet za nubia.
****** jeste kad se tako nesto desi, što moze da se desi na svakom brendu.
Slažem se potpuno.Naravno da može da se desi na svakom brendu ali ovde nije problem bio kvar koliko apsolutna nespremnost da se izađe u susret a sa takvim odnosom kompanije prema korisniku nešto mi baš ne ulivaju poverenje.
Drugim rečima - nije problem da li će se pokvariti već šta kada se pokvari...
Citam na XDA da mnogi brikuju OnePlus telefone (konkretno OP12) jer su valjda od poslednje verzije firmwarea uveli ARB , i mnogi koji npr flesuju neki custom rom, ili da flesuju nizu verziju firmwarea, blokiraju svoje telefone i ne mogu da se unbrikuju. EDL je problem. Pisu ljudi da su nosili i u servise, i da ni u servisima nisu uspeli. Doduse ne original OnePlus servise.Na konto moje ordile sa telefonom - U pravu je @Martin Mystere - u pitanju je apsolutna blokada od strane proizvodjaca da ti dozvoli nesto sto Qualcomm radi upravo zbog ovakvih situacija - EDL je hard-brick level pristupa telefonu napravljen sa namerom, da bi korisnik koji je zbog X razloga brik-ovao telefon, mogao da ga povrati u zivot
EDL radi bez problema na bilo kom Xiaomi, VIVO, Realme uredjaju, cak i onima poslednje generacije - Poslednji QFIL (softver Qualcomm-a za flash) podrzava najnovije Chipove (Elite 5 i ostale vremenski iste generacije iz 6x i 7x serija)
Ono sto je ZTE uradio je bezobrazluk prve klase:
- blokiran EDL preko enkripcije (trazi njihov Auth za EDL handshake)
- Ne postoji apsolutno nikakav proprietary tool ZTE firme za njihove korisnike
- Ne pada im napamet da objave te fajlove (Niti univerzalni Firehose niti Firmware)
- Preko korisnicke podrske, jedino resenje koje nude je da - "nadjes njihov zvanicni servis koji je najblizi, i platis popravku" koja je u rangu Apple cena
- Bezobrazluk maksimala je kada su me u prvom email razgovoru pitali veoma bitne stvari: Koje sam nacionalnosti (????)
Sve to na cinjenicu, da je telefon brikovan posle OTA - njihovog zvanicnog update-a, i da je problem globalno prosiren (brikovani su bili Redmagic, Nubia uredjaji naokolo)
Ovo je u rangu bezobrazluka Mercedes-a i BMW-a sa "pretplatom na grejanje sedista" - pa ne bi ti ga kupio sve da mi je alternativa Fiat Punto, da se nosite i vi i Adobe i svi sto bi da "iznajmljujete" krajnji proizvod
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari