Šta je novo?

Nubia Z70 Ultra

I mogu reći Bingo.
Čekao strpljivo I nadjoh Z70s ultra u orange boji 512gb za čitavih 420€.
Stize sutra prekosutra.
Ebay

Isto sve kao Z70U samo jača baterija i neke izmene oko kamere i eto boja.
Photographer Edition. Nema tu sta, biću zadovoljan, meni su nubia telefoni odlični. Baterija im super, izrada takodje, jedino gde malo koce jeste update, ali ne marim za to.

Stigao paket, stigla mašina. Pa da raspakujemo i podesim sve, laganica.

Z70U vs Z70sU

Prilozi

• Screenshot_2025-05-20-16-54-48-24_526c67be1a3b49251723546a25426b47.jpg
    Screenshot_2025-05-20-16-54-48-24_526c67be1a3b49251723546a25426b47.jpg
    83 KB · Pregleda: 64
  • Screenshot_2025-05-20-16-54-48-24_526c67be1a3b49251723546a25426b47.jpg
    Screenshot_2025-05-20-16-54-48-24_526c67be1a3b49251723546a25426b47.jpg
    83 KB · Pregleda: 102
@Protokol svaka ti čast na cimanju!
ZTE je nekad bio ok brend, sećam se da sam flesovao par njihovih telefona, ali posle ovog tvog iskustva ne bih ga uzeo pa ni za 100e a ne za 1000.

Nazalost sve je manje telefona sa kojima je moguće igrati se kao nekad sa custom ROM-ovima.

Ko jos danas flesuje telefone, i koji ti brend jos dozvoljava?
2026 je... Mislim da nema potrebe za tim?
Ili ipak ima pa nisam nikako u toku sto se toga tiče.
Svako za svoje pare, mož da bira sta ce da kupi i koji brend, koji Model itd... Manje vise svi danasnji telefoni rade odlično i imaju sasvim dobre Specifikacije od onih low telefona do top telefona.
Zte nubia, ima odlične uredjaje, kvalitetne izrade, dobra Kamera, dobar baterija...
Naravno da nisu najbolji, tu je Samsung ispred njih, koji i dalje ima svoje boljke kao i svaki ostali brend.
Ja ni u ludilu ne dajem vise od 450€ za bilo. Koji telefon.

Ništa što se ne dešava i na drugim markama telefona, samo što je na njima lakše doći do rešenja.

Apsolutno se slažem sa @Masinac da nakon one golgote koju je prošao @Protokol ja ne bih kupio Nivou niti bilo koji ZTE telefon pa nek su ubedljivo najbolji na svetu i još pristupačniji od drugih.
Bem mu... U kući imam trenutno 5 Nubia telefona, nikakav problem, veoma zadovoljan.
Jos sam se sada razmišljao sta uzeti Honor magic 6 pro, Xiaomi 14 ultra ili Nubia z70 serije...
I odlučih se opet za nubia.
****** jeste kad se tako nesto desi, što moze da se desi na svakom brendu.

Naravno da može da se desi na svakom brendu ali ovde nije problem bio kvar koliko apsolutna nespremnost da se izađe u susret a sa takvim odnosom kompanije prema korisniku nešto mi baš ne ulivaju poverenje.

Drugim rečima - nije problem da li će se pokvariti već šta kada se pokvari...

Bem mu... U kući imam trenutno 5 Nubia telefona, nikakav problem, veoma zadovoljan.
Jos sam se sada razmišljao sta uzeti Honor magic 6 pro, Xiaomi 14 ultra ili Nubia z70 serije...
I odlučih se opet za nubia.
****** jeste kad se tako nesto desi, što moze da se desi na svakom brendu.
Mene zanima što je to toliko dobro na Nubiji? Nisam nikad imao pa me baš zanima od iskusnog korisnika.

Meni lično, izrada, dizajn, Kamera, baterija, ekran, i kako sve to fluidno radi. Da se razumemo, Samsung je verovatno bolji po nekim stavkama itd, ne mogu da tvrdim nista, ne koristim samsung jos od 2015.

Naravno da može da se desi na svakom brendu ali ovde nije problem bio kvar koliko apsolutna nespremnost da se izađe u susret a sa takvim odnosom kompanije prema korisniku nešto mi baš ne ulivaju poverenje.

Drugim rečima - nije problem da li će se pokvariti već šta kada se pokvari...
Slažem se potpuno.
***... Potrefilo se tako, veliko ******...

Slična situacija bila i sa Xiaomi Poco X3 Pro telefonima. Telefon perfektan. Cena još bolja za ono što nudi. I u garantnom roku su radili mahom svi ok ali onda obrt... Zbog loše rešenja oko hlađenja, bukvalno je biolo pitanje vremena kada će se desiti brikovanje. Ja na žalost imao tri komada. Za svako dete po jedan. I obično sam praktikovao par meseci pred istek garancije da menjam fon. Ali klinci nisu hteli ni da čuju. Toliko su bili oduševljeni fonom. I onda vrisne prvi - ploča. Pa drugi. Treći sam srećom prodao čim je prvi vrisnuo. Jedini fon koji je na KP imao više pokvarenih nego polupanih u oglasima.

Utisak posle par dana sa Z70s.

-Baterija, vrhunski, meni gura dva dana bez problema, iako non stop koristim telefon, poziv, poruke, mail, drustvene mreze itd itd.

-Izrada dizajn, Cista 10ka.

- zvuk, dobar ali moglo biti malo jače, kad uoirwdim sa z50s

-ekran, sta reći, odlican i na suncu, boje super, podeseno na 144hz.
Bukvalno nema ivica, nema notch, Kamera prednja ispod Display, ne vidi se uopšte.

-Kamera, dosta podesavnja Manuel o sto automatski itd itd, sve u svemu automatika pravi veoma dobre slike, prirodne boje, noću takodje realne slike. Ko želi da se igra, može vrh slike da se naprave, kao sto rekoh mnogo opcija sto se tice kamere.

- dizajn i Izrada kao sto napisah su na jako visokom nivou, bas se oseti premium uredjaj. Dizajn, veliki telefon, sa dosta Kamera nazad i težak Telefon, pa verovatno nije za svakoga i zbog veličina i zbog tezine i zbog dosta Kamera nazad.

Sve u svemu, jedan veoma dobar uredjaj, vredan pažnje sigurno za ljubitelji većih tezih telefona sa vrhunskom baterijom.

Brzi punjenje za bateriju of 6600mah je bukvalno za 30min, ima da se podesio i ultra brzo punjenje, u tom slučaju nije dobro koristiti telefon, jer se tada blago zagreva. Obično brzo punjenje, nema grejanja telefona, znači samo na ultra brzi mod punjenja.
Uz telefon sam dobio original masku, koja je super, original Kabel bez punjača ali punjač već imam, ali opet, to iritira da se vise ne daju punjači, ista politika svuda.

Sam Rad telefona, je veoma brz, nema nekih gluposti bloat koje su instalirane. Sve to radi veoma brzo i fluidno, što bi se reklo bez greške.

Update jos dobio nisam, trenutno je verzija
Nebula AIOS 1.5. 12
Android sigurnost 1Jun 2025
Google play 1 Novembar 2025

Sti se nubie tiče, kažu 3 velika Update se očekuju, hoće li ti stvarno tako biti, videćemo.
Mada ja lično Problem nemam sa tim, znamo da je nubia tu loša sto se tice Update politike, ostaje da vidimo kako će dalje biti.

Moj primerak je Z70s Ultra 512GB Orange boja, Photographer Edition
Plaćen 420€ garancija vazeca, teofin kao nov samo 3 ciklusa punjenja je imao, što se vidi u podesavnjima.

To je to.
Ako neko ima sta jos da pita, tu sam.
Mada kod nas nubia je inače slabo zastupljena, a pogotovo sto je gore kolega imao velikih problema posle Update.
Ostaje da vidimo, kad kod mene bude neki Update sta ce da se desi...

Pozdrav Svima.

Ovo je samo moj lično utisak o telefonu, i moje poredjenje sa uredjajima koje imam trenutno i koje sam imao, a ti su z50s i z60 ultra.
Koristim nubia telefone od 2024 i za mene lično su super telefoni, Izrada, dizajn, baterija Kamera su nesto sto ih izdvaja.
Jel ima boljih telefona, naravno da ima, nubia nije najbolja, ali koliko para toliko muzike. Za 400 se dobija top telefon sto se tice z70 serije, za nesto manje novaca 250€ z60 ultra koji je takodje top telefon.

Na konto moje ordile sa telefonom - U pravu je @Martin Mystere - u pitanju je apsolutna blokada od strane proizvodjaca da ti dozvoli nesto sto Qualcomm radi upravo zbog ovakvih situacija - EDL je hard-brick level pristupa telefonu napravljen sa namerom, da bi korisnik koji je zbog X razloga brik-ovao telefon, mogao da ga povrati u zivot

EDL radi bez problema na bilo kom Xiaomi, VIVO, Realme uredjaju, cak i onima poslednje generacije - Poslednji QFIL (softver Qualcomm-a za flash) podrzava najnovije Chipove (Elite 5 i ostale vremenski iste generacije iz 6x i 7x serija)

Ono sto je ZTE uradio je bezobrazluk prve klase:

- blokiran EDL preko enkripcije (trazi njihov Auth za EDL handshake)

- Ne postoji apsolutno nikakav proprietary tool ZTE firme za njihove korisnike

- Ne pada im napamet da objave te fajlove (Niti univerzalni Firehose niti Firmware)

- Preko korisnicke podrske, jedino resenje koje nude je da - "nadjes njihov zvanicni servis koji je najblizi, i platis popravku" koja je u rangu Apple cena

- Bezobrazluk maksimala je kada su me u prvom email razgovoru pitali veoma bitne stvari: Koje sam nacionalnosti (????)

Sve to na cinjenicu, da je telefon brikovan posle OTA - njihovog zvanicnog update-a, i da je problem globalno prosiren (brikovani su bili Redmagic, Nubia uredjaji naokolo)

Ovo je u rangu bezobrazluka Mercedes-a i BMW-a sa "pretplatom na grejanje sedista" - pa ne bi ti ga kupio sve da mi je alternativa Fiat Punto, da se nosite i vi i Adobe i svi sto bi da "iznajmljujete" krajnji proizvod

Žao mi je zbog tvog lošeg iskustva.
Nije ceata pojava takvog problema, da ima ih ali veoma malo.

Na konto moje ordile sa telefonom - U pravu je @Martin Mystere - u pitanju je apsolutna blokada od strane proizvodjaca da ti dozvoli nesto sto Qualcomm radi upravo zbog ovakvih situacija - EDL je hard-brick level pristupa telefonu napravljen sa namerom, da bi korisnik koji je zbog X razloga brik-ovao telefon, mogao da ga povrati u zivot

EDL radi bez problema na bilo kom Xiaomi, VIVO, Realme uredjaju, cak i onima poslednje generacije - Poslednji QFIL (softver Qualcomm-a za flash) podrzava najnovije Chipove (Elite 5 i ostale vremenski iste generacije iz 6x i 7x serija)

Ono sto je ZTE uradio je bezobrazluk prve klase:

- blokiran EDL preko enkripcije (trazi njihov Auth za EDL handshake)

- Ne postoji apsolutno nikakav proprietary tool ZTE firme za njihove korisnike

- Ne pada im napamet da objave te fajlove (Niti univerzalni Firehose niti Firmware)

- Preko korisnicke podrske, jedino resenje koje nude je da - "nadjes njihov zvanicni servis koji je najblizi, i platis popravku" koja je u rangu Apple cena

- Bezobrazluk maksimala je kada su me u prvom email razgovoru pitali veoma bitne stvari: Koje sam nacionalnosti (????)

Sve to na cinjenicu, da je telefon brikovan posle OTA - njihovog zvanicnog update-a, i da je problem globalno prosiren (brikovani su bili Redmagic, Nubia uredjaji naokolo)

Ovo je u rangu bezobrazluka Mercedes-a i BMW-a sa "pretplatom na grejanje sedista" - pa ne bi ti ga kupio sve da mi je alternativa Fiat Punto, da se nosite i vi i Adobe i svi sto bi da "iznajmljujete" krajnji proizvod
Citam na XDA da mnogi brikuju OnePlus telefone (konkretno OP12) jer su valjda od poslednje verzije firmwarea uveli ARB , i mnogi koji npr flesuju neki custom rom, ili da flesuju nizu verziju firmwarea, blokiraju svoje telefone i ne mogu da se unbrikuju. EDL je problem. Pisu ljudi da su nosili i u servise, i da ni u servisima nisu uspeli. Doduse ne original OnePlus servise.

I tako.. Tačno ne treba da gledam oglase... Naletim upravo sada i razmišljam se, kupiti Nubia Z60s Pro 512gb.
Original pakovanje, kabel punjač original i plus dve original Maske, sve to za 150€
Imam neke telefone koje već prodajem... Aj sad biti Blesav i kupiti ili biti Blesav ne kupiti 😂😂😂

@duki92
Ipak sam odustao, javio sam odmah prodavcu, zahvalio se nije mi potreban telefon, iako je cena top. Dosta mi je ovo što imam trenutno...
Oglas je bio na Kleinanzeige, i odmah je i prodat nekom drugom.

Juce kupio original Nubia punjač 80w nov neotpakovan i uz to i Gamepad 2 nubia sve za 20€.
Falio.mi jedan punjač, a za 10€ dobro došlo, inače je na nubia sajt isti taj39,90€ a taj gamepad 2 nubia 99,99€
Kleinanzeige su čudo od oglasa...za 20€

Ooo da... Update...
I sad mi frka da se fin ne brikuje... Haha
Pusticu update, nisam kuci, pa se javljam, ili sa ovog telefona ili drugog 😂😂😂

Prilozi

• Screenshot_20260310_174310.jpg
    Screenshot_20260310_174310.jpg
    62.7 KB · Pregleda: 35
Update prošao ok, Telefon nije brickovan.

Prilozi

• Screenshot_20260310_182841.jpg
    Screenshot_20260310_182841.jpg
    45.3 KB · Pregleda: 30
Malo sminke, malo upeglali izgled, nije los update.
Uglavnom prošao Update bez Problema, radi sve kako treba.
Veoma zadovoljan sa telefonom, iako neke velike razlike nema izmedju z70s ultra i z50s pro... Kamera, Rad telefona itd...

Nazad
Vrh Dno