Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi 2026

The housemaid. Šupljikavo i naivno poprilično, solidno drži pažnju ali sveukupno jedva neka 6ica.

Излаз број 8 - https://www.imdb.com/title/tt35222590/
Занимљиво. Мислио сам да су само Корејанци уврнути, али Јапанци су још и луђи. Од мене 6/10. Може да се погледа.

Dobar je Izlaz broj 8. Kazu da je pravljen po igri i da je uspesno (oni koji su igrali igru) preneo atmosferu. Moram da priznam da sam se par puta i sam prevario. Od mene 7/10

Odgledah veceras u Kinoteci u Kosovskoj ulici film Harikiri od Masaki Kobajasija. Odlican film. U sredu od Kurosave Kagemusa, Senka ratnika ako nekoga interesuje. Za pohvalu bilo je dosta mladog sveta.
A ono sto mi se nije dopalo nije vezano za film vec za grejanje sale koje bar po meni nije bas bilo najbolje.

U Uzun Mirkovoj sam skoro gledao Bergmana bilo je odlicno grejanje. Prekrio sam se sa jaknom. 🙂

Marty Supreme. Znao sam da je neko odradio recenziju ovde i samo cu reci da se slazem sa svakim slovom ovog posta. 5/10 max

Bone Tomahawk​

Reko sad cu da odgledam lagani western kad ono tezak horor i prilicno degutantan. Sto ne umanjuje pricu, bas su docarali onako slikovito. 8/10

Horizon: An American Saga - Chapter 1​

Ne ubedljiv, dobri glumci a opet gluma upitna. Gledao sam ga iz dva puta a inace gotivim westerne i bukvalno ih "gutam". Ima dosta toga ne dovresnog. Ne bi mu bas dao ovako losu ocenu kao na imdb recimo 7.5/10 Sad mi je jasno zasto se dvojka odlaze.

Ja sam ukucao sydney sweeney the housemaid nude scenes. Ispoštovana je, idemo dalje.
---------------
Multiverse filmovi su mi počeli ići na živce ali ovaj je solidan i može se reći da ima "ono nešto"
Ne bih mu dao Rotten Tomatoes 98% ali solidnu sedmicu a na momente i više definitivno ima.

Nek' mu je laka crna zemlja 🙏
The Rules of Attraction
Secam se kao klinci smo isli u Tuckwood da ga gledamo.
Ocekivali smo na osnovu trejlera da je na fazon Americke Pite.
Ima dobrih fora, ali je dosta mracniji film.
To mu je najbolja uloga u kojoj sam ga gledao.
Pogotovo sto je igrao odmah posle Dawsons Creek-a, gde je bio kao fini decko.

Prvi put i vidim i čujem za ovog glumca, a nije puno nešto mlađi od mene. Tuga...

Emotivno jako težak film koji kroz sirov prikaz ciklusa zavisnosti bavi odnosom oca i sina.
I pored toga što Steve Carella organski ne podnosim i taj njegov izuzetno iritirajući pokušaj povišenog tona ako to uloga od njega zahteva i kao pojava mi u rangu Elisabeth Moss u ženskoj konkurenciji, uspeo sam prevazići taj hendikep kod sebe, jer film ima šta da ponudi.

Prolazio sam kroz ovu priču zbog drugara koji je imao problem sa zavisnošću i to od sredine 90-ih pa sve do prošle godine i mogu samo reći da je ovo jedan tipičan obrazac prikazan u filmu (rađen po istinitim memoarima) i da ne postoji pojedinac koji će kroz ovaj pakao proći drugačije, nebitno da li "juri zmaja" da li je na met-u, igli, tabletama. Govorim o običnim smrtnicima.

Bio sam ubedjen da je Timoti Šamale u tom filmi, odavno ga odlažem moraću da ispravim.

"Beautiful Boy" je divan film, ostao mi je u sećanju. Stvarno divan i tužan film. Pridružujem se preporukama.
To govorim kao neko ko nikad u životu nije ni zapalio cigaretu a kamoli nešto više.
Ostao mi je u sećanju, doduše ne baš kao "Requiem for a Dream"

Prvi put i vidim i čujem za ovog glumca, a nije puno nešto mlađi od mene. Tuga...

Emotivno jako težak film koji kroz sirov prikaz ciklusa zavisnosti bavi odnosom oca i sina.
I pored toga što Steve Carella organski ne podnosim i taj njegov izuzetno iritirajući pokušaj povišenog tona ako to uloga od njega zahteva i kao pojava mi u rangu Elisabeth Moss u ženskoj konkurenciji, uspeo sam prevazići taj hendikep kod sebe, jer film ima šta da ponudi.

Prolazio sam kroz ovu priču zbog drugara koji je imao problem sa zavisnošću i to od sredine 90-ih pa sve do prošle godine i mogu samo reći da je ovo jedan tipičan obrazac prikazan u filmu (rađen po istinitim memoarima) i da ne postoji pojedinac koji će kroz ovaj pakao proći drugačije, nebitno da li "juri zmaja" da li je na met-u, igli, tabletama. Govorim o običnim smrtnicima.
Ovo poslednje kod mene je malo drugačije iskustvo. Poznajem jednu osobu izuzetno jake volje koja se iščupala bez povratnih lečenja a ona najgora priča je bila u pitanju. Naravno ima i svakakvih drugačijih priča ali ima "ljudi" koji mogu da se iščupaju.

The Healing (2025)
Ruski folk horor, u kojem Ljuba beži od nasilnog muža i odlazi sa prijateljicama Svetom i Zojom na izolovani duhovni retreat. Tamo ih čekaju mračni rituali i jezive vizije koje otkrivaju tajne zajednice, primoravajući Ljubu da bira između bekstva i zastrašujuće sudbine.
7.5/10

Silence of the Prey (2024)
Horor-triler sa elemntima folk horora u kojem se imigrantkinja (gotivna mlada mama) bez dokumenata, u pokušaju da obezbedi bolju budućnost za svoju ćerkicu, zapošljava kao negovateljica kod starijeg muškarca. Ubrzo otkriva da iza njegove fasade stoji jeziva istina — ona je zapravo sledeća žrtva u njegovom smrtonosnom planu.
Inače, radi se o fikcionalizovanom hororu koji koristi motive iz stvarnog života kao polaznu tačku.
6.5/10

Luciferina (2018)
Radnja prati devetnaestogodišnju iskušenicu Nataliju koja se vraća kući da se oprosti od oca koji je jedva živ, ali se sa sestrom i njenim prijateljima upušta u putovanje kroz džunglu u potrazi za mističnom biljkom. Ono što počinje kao spiritualna avantura pretvara se u susret sa crnim misama, demonskim prisustvima i krvavim vizijama, dok se Natalija suočava sa sopstvenim moćima i mračnim iskušenjem.
7/10

Don't Let Her In (2021)
Radnja prati mladi par koji iznajmljuje sobu u potkrovlju misterioznoj umetnici (new age cici) , ali ubrzo shvataju da ona nije ono što se čini - njeno prisustvo počinje da razara njihove živote, umove i odnose.
6/10

Ovo poslednje kod mene je malo drugačije iskustvo. Poznajem jednu osobu izuzetno jake volje koja se iščupala bez povratnih lečenja a ona najgora priča je bila u pitanju. Naravno ima i svakakvih drugačijih priča ali ima "ljudi" koji mogu da se iščupaju.
I ovaj moj se iščupao, sad je kao ok, ali nije čist jer ima terapiju, skidao se sa tableta u Drajzerovoj, a svašta je u dugom razdoblju probao. Narkofil iz 1 u 1. E sad koliko zloupotrebljava terapiju, sigurno manje nego kad je bio bez nje, jer se vidi ponašanje, ali ostaje večito pitanje kada će preći prag i vratiti se na neke ogromne dnevne količine. Kao mlađi je umeo da se nosi sa dopom, dr se krstio jer nije mogao da veruje da je na njemu u odnosu na to kako izgleda i komunicira, ali morao da ispoštuje matore tada. Teško je to i za nas koji to gledamo a još teže njima, a možda najteže roditeljima.

I ovaj moj se iščupao, sad je kao ok, ali nije čist jer ima terapiju, skidao se sa tableta u Drajzerovoj, a svašta je u dugom razdoblju probao. Narkofil iz 1 u 1. E sad koliko zloupotrebljava terapiju, sigurno manje nego kad je bio bez nje, jer se vidi ponašanje, ali ostaje večito pitanje kada će preći prag i vratiti se na neke ogromne dnevne količine. Kao mlađi je umeo da se nosi sa dopom, dr se krstio jer nije mogao da veruje da je na njemu u odnosu na to kako izgleda i komunicira, ali morao da ispoštuje matore tada. Teško je to i za nas koji to gledamo a još teže njima, a možda najteže roditeljima.
đonovi/trodoni? metadon? Meni je burazer od strica zloupotrebljavao maksimalno, ima 10 god kako mu je čuka stala... sumnjamo da je sisao morfijumske flastere od strine koja se lečila od raka pa nije bio svestan koliko su jaki i preterao. A ovaj drugar što se skinuo se skinuo sa vene na nekoj klinici okolina Zagreba.

Nazad
Vrh Dno