Šta je novo?

Vivo X300 Series

Gde ih nabavljas tom brzinom haha
Trading
Što se lepo ne vratiš na x100u 😂
A svi su vec ofucani i baterija onako pa mi se ne ispalti, a i ovaj ima puno lipsi ekran i bolji za na sunce, a meni ko Dalmatincu to bitno (ljubomoran sam jer nemam x100u)
Sve dok zarađuješ a ne gubiš na ceni super je ☺️🙌
Prva 4 su dobro zaradili pa je ovaj ispao jako povoljno 🙂

Pozdrav,
planiram kupovinu VIVO X300 Pro (globalna verzija) preko Wonda Mobile. Prodavac mi je potvrdio da trenutno šalju u Srbiju i da nema dodatne carine, već da je konačna cena ona prikazana na sajtu. Da li neko ima iskustva sa ovom prodavnicom i može da potvrdi da li je to tačno u praksi? Takođe, da li se isplati uzeti globalnu verziju zbog veće baterije, punjača i maske u paketu? Hvala unapred.

1769679048361.png

Pozdrav,
planiram kupovinu VIVO X300 Pro (globalna verzija) preko Wonda Mobile. Prodavac mi je potvrdio da trenutno šalju u Srbiju i da nema dodatne carine, već da je konačna cena ona prikazana na sajtu. Da li neko ima iskustva sa ovom prodavnicom i može da potvrdi da li je to tačno u praksi? Takođe, da li se isplati uzeti globalnu verziju zbog veće baterije, punjača i maske u paketu? Hvala unapred.

Pogledajte prilog 525804

Pa Wondamobile su ti mozda i najpouzdaniji, uz TradingShenzhen i jos par sajtova, samo ja iskreno nikada do sada nisam cuo da salju u Srbiju bez carine.

Ni to neće pomoći ako otvore i vide šta je. 🙂 Još će da nadju na netu cene iz Evrope koja je viša i naplate carinu po toj ceni.

Kakva je situacija sa EU? Da li tamo ide carina na ovaj telefon? hvala

Računaj odmah * 1.32 na cenu. Mislim da ne postoje trenutno šanse da prođe bez carine i PDV-a u Srbiji.

Što se tiče EU tu nema pravila.. ali ako ga naručiš npr u DE baš su male šanse da te odere carina.
TradingShenzhen čak i garantuje ako ide pošiljka u EU da će oni platiti dodatne troškove ako nastanu.

Računaj odmah * 1.32 na cenu. Mislim da ne postoje trenutno šanse da prođe bez carine i PDV-a u Srbiji.

Što se tiče EU tu nema pravila.. ali ako ga naručiš npr u DE baš su male šanse da te odere carina.
TradingShenzhen čak i garantuje ako ide pošiljka u EU da će oni platiti dodatne troškove ako nastanu.
U Hrvatsku sam naručio s Wonda i nije bilo carine.Za Srbiju nisam baš siguran...

WhatsApp Image 2026-01-29 at 17.31.01.jpeg

Ako nekog golica honor 8 pro pored viva x300 pro, barem sto se tice kamere... nemojte
Trenutno imam oba i jednostavno je vivo klasa iznad u kameri i po funkcijama i po kvaliteti.

Evo neke stvari u softveru kamere koje sam primjetio da x300 pro ima a 8 pro nema:

• 8k snimanje
  • kontrola ostrine/kontrasta/saturacije/svjetline u svakom modu
  • saltavanje izmedju prednje i straznje kamere tokom video snimanja
  • kontroliranje vrste blura u portret modu
  • makro mod koji koristi telephoto i dozvoljava manualni fokus
  • koristenje vise leca u isto vrime za snimanje videa
  • street photography mode
  • supermoon mode
  • super raw
i jos dosta toga zakopanog u razlicitim modovima

Ali sve to na stranu, ono sto je uzasno je kako honor ubacuje ai poboljsanja u fotke cak i kad je to iskljuceno u postavkama
pogledajte granje u slici ispod, kao flomasterom dodano.

WhatsApp Image 2026-01-29 at 18.48.44.jpeg

Takodjer kvaliteta videa je malo je rec losa, barem po noci, evo dva brzinska snapa.

1233.png122.png

Moram sutra po danu istestirat jos, ali ovo sto vidim sada mi se ne svidja ni malo.

Posto je ovo najaktuelnija tema za vivo bicu slobodan da napisem ovde, pa sklonite ako je off.

Jel sam ja jedini kome se raw lighting mode ne svidja? Vise youtubera je fascinirano, ali meni jednostavno taj mode nije ni autentican, niti dobar. Samo dobijam klipovanja highlightsa, blur itd. Mozda je samo zato sto ne dolazim iz sveta pro fotografije.

Meni je RAW lightning dobar jer nema primetnog veštačkog iscrtavanja i on mi je default kad hoću nešto da zabeležim (skoro nikada u zadnje vreme). Za insta fotke,story I slično radije biram humanistic textured sa -0.3 ili -0.7EV, jer ima karaktera. Ipak najviše slikam u poslednje vreme sa gcam i Leica modom, dobro je ispoliran i trenutno mi najviše odgovara. Za ozbiljnije fotografije ipak samo RAW fotografija i manuelna obrada

Mislim da je x300 pro, sa svim svojim mogućnostima, naročito zbog toga što se ističe po kamera funkcijama, jedan vrhunski all arounder u svetu androida. E sad, x300 ultra je daleko i cene dok se stabilizuju, govorimo o letu, tako da je meni njegov prvi konkurent kojeg sada vidim potencijalno s26ultra, naravno ukoliko se ne obruka sa minornim updejtima ( privacy glas me kao neki specijalan update i ne zanima previše ) i ostane isti kao s25 u po generalnim i kamera, performansama.

Kakva će ovo telefoncina biti. Baš me zanima kakav će biti pored x200 ultra.
Ako bude dovoljno unapređenja, eto jedan x200 ultra više na oglasima.

Interesantno, možda ipak zaobiđem s26U. Čekam i Oppo x9 Ultra.

Poštovane kolege
Pošto sam veliko tele u svemu ovome zanima me da je na kinesku verziju moguće instaliranje Google servisa

Vidim da je poprilično jeftiniji od global

Sve može i radi najnormalnije.

Hvala na brzom odg
Jel treba kakvo naučno znanje ili prosečak korisnik može srediti

Trebaće ti samo malo veće znanje da podesis npr circle to search I da na primer mapiras power dugme da otvara meni za gašenje telefona a ne njihov kineski AI itd itd.

Ja ako sam dobro ispratio, google wallet jedino ne radi i na nekim telefonima android auto. Takođe ne možeš imati onaj google feed što se dobije skrolovanjem do kraja.

Nazad
Vrh Dno