Zato što ti stepenasta kupovina daje veće šanse da povrijediš sistem uvjek i u svakom slučaju i zasnovana je na nauci, dok opcija broj dva donosi više zarade ali se više smatra kockom ondnosno ličnim mišljenjem koje često zna da zavara.Ja sam jos ranije pisao da koliko god citajuci na 1000 razlicitih mesta kako je stepenasta kupovina najbolja, ja je jednostavno ne praktikujem vec ulazim all-in kao investitor u naredne 2-3 godine kada mislim da je dno (ili smo vec dotakli dno) jer mislim da ce cena BTC zbog halvinga da se bar duplira.
Trenutno sam misljenja da BTC 2029-e moze da dobaci do 200.000 a dno vidim oko 60k. E sad ako neko krene sa stepenastom kupovinom za 10% kupi na 70k i 15% na 60k i dno bude 55k on je utrosio 25% kapitala sa prosecnim ulazom 63700 ali 75% kapitala ostaje u dolarima, sta se radi tada sa stepenastom prodajom posto ostane 75% kapitala? Ja ako za 3-4 godine vidim BTC na 200k i u ovom gore citiranom sceniruju mi je nerealno da BTC ide ispod 50k sto opet ostavlja 55% kapitala slobodnog.
Moja poslovna filozofija je da kupujim all-in cak i na 70k zato sto mi to donosi potencijalni rast kapitala kao investitor od 285% ako BTC zbog halving-a naraste na 200k. A ako bi ovaj bear isao toliko duboko cak i do 40k (iskreno 30k je bas bas nerealno osim ako se ne desi neka ekonomska kriza a onda vise nije toliko vazno onda smo svi na*ebali) i po tom scenariju pokupi mi buy ordere 70k, 60k, 50k i 40k i kupim sa 70% kapitala a 30% kapitala ostane slobodno i ako to nakupovano prodam isto na 200k ostvarim zaradu od 283% i ako dodam onih 30% neiskoriscenih dolara ukupan kapital na kraju bude ovecan za 313% sto mi ne pravi neku veliku razliku. A mnogo je realnije da cena padne do 70k nego da ide tako duboko do 40k. E sad pitanje za ove koje podrzavaju stepenastu kupovinu, zasto bih ja izabrao ovaj drugi scenario ako mi prvobitni scenario donosi 285% samo malo manju zaradu (9-10% razlike) a mnogo je realniji potencijalni dobitak.
I nemoj sada neko da mi kaze, pa da ali sa ostalih 30% kupis na 70k, da ali sta ako dodje do 70-80k pa opet padne na 40k npr krene prica kako ce Majkl Sejlora da likvidiraju na 16k pa se ti use*es i prodas tih 30% na 50k da bi dokupio na 16k a taj nivo nikada ne vidimo vec kao godinama unazad sto smo videli sluzi da otrese boraniju. Onda i ja mogu da rizikujem i ako dodje do 70k ja ne kupim i cekam da dodje do 50k jer iako ne dodje do 50k ja cu posle "lako" dokupiti na 70k i nista ne gubim, jeste jeste samo tebe market maker ceka da zaradis pare. Evo ja sam preprosli ciklus kupovao na 3-4k i jos 30% kapitala na margin trading sam pozajmio da bih kupio jos na 4k. Ili u proslom sam sve kupio na 20k. Zasto nisam kupovao na 16k kada sam imao mesec dana foru da kupim na toj ceni? Nisam zato sto smo vecina cekali 12k level (a neki i 8k) jer je takav bio sentiment da cena ide jos dole. Tako ce i sada biti, da je neko da zna da cena ide dole na 30k onda ne bi postavljao stepenastu kupovinu. Tako da se meni ne uklapa matematika u ovu stepenastu kupovinu zato sto opet ponavljam, moja poslovna filozofija je da mi obicni ljudi mozemo najbolje da zaradimo novac kao investitori na 2-3 godine, kupi kada mislis da je bilo dno i prodaj kada mislis da je bio top. U proslim ciklusima je prelako moglo da se zaradi 10x ili u proslom 5x, sada je to mnogo teze i 3x ili cak 4x je odlicno. Ali vecina ljudi i dalje hoce sa 1000 evra da postanu milioneri za 2 meseca i nemaju oni vremena da cekaju 4 godine.
Bukvalno sam to napisao pre par nedelja. 😁 Mada ruku na srce, jedino me BTC nije izdao, jedino sam sa njim na nuli. 🤣Planirao i ja od 70K na dole, ali sad kad si napisao ovde, znaju za nas plan i sad ce na gore.
Nisam na nuli, nego u minusu 🤣 zbog altova. Ali ja sam krenuo krajem 2024. u sred bull sezone, ko muva bez glave, tako da mi je ovo prva bear zima.Ako si kupovao do sada, kao što planiraš da kupiš BTC na 70k, nije ni čudo što si jedva na nuli 🤣
Po ovome ETH ATL oko 1000$2017-2018
BTC - 83,60% 19665 na 3216 $
2021-2022
BTC - 76,69% 67617 na 15742 $
2025-2026-27 ?
BTC - 70 % to je sa 126k$ na 37,8k $
Pa tačnije na oko 1400 $, a prošle godine u aprilu je pao na 1471 $, tako da za ETH ne odgovara.Po ovome ETH ATL oko 1000$
Ove godine vidim jedinu opciju za zaradu na kriptu u tokenima vezanim za AI (recimo FET). SpaceX (kupio xAI), Anthropic i OpenAI planiraju ove godine IPO, očekujem veliki AI hajp koji će se odraziti i na tokene vezane za AI.
Fora je što nije mnogo ni skočio, pa nema kako mnogo ni da padne. Al' kad krene kapitulacija ići će to mnogo niže, tako nas istorija naučila. Pošto je jedva prebacio ATH ovaj ciklus onda ispada da će se slično i vratiti odakle je i krenuo, to je neka moja logika.Pa tačnije na oko 1400 $, a prošle godine u aprilu je pao na 1471 $, tako da za ETH ne odgovara.
Inače čudno je i da je BTC prešišao aprilsku korekciju, a da se ETH drži bolje i da još nije prišao tako niskim vrednostima.
За разлику осталих који иду у небеса, поготово ови који имају велику употребну вредност : )duboko sam uveren da svi "kripto tokeni" koji spominju AI ce zavrsiti na nuli.
Bump.Ja mislim da BTC neće više nikada pasti ispod 75k, a da će do kraja godine imati ATH, ali tek nekoliko procenata više od trenutnog. Mogućnost za dobit max 50% Volatilnost veća od berze, manja od nekadašnjeg kripto marketa.
Kad će ponovo 3100$ i više? 😬Ja sam nesto eth prodao na 3300 pa dokupio na 2920,vrv cu opet prodavati ako dode na 3100 i više jer smatram da ce btc opet do 80k i kusus(recimo u sledecih 30 dana) a drugi altovi me više u životu ne zanimaji
Bice i 3100 i 4100 i 5100, do nedelje sigurno nece,garantujem😂 sad bi vise odgovaralo <1000 da se kupiKad će ponovo 3100$ i više? 😬
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari