Šta je novo?

Xiaomi Mi Box S - iskustva, problemi, rešenja

Stigao, nije cak ni City dostavio nego neki mali privatnik koji ima ugovor da dostavlja za Transferu.

Dosao sa odstampanim fiskalnim racunom od Xiaomi Technology d.o.o. Beograd i Xiaomi-jevom otpremnicom na engleskom jeziku.

Salju iz nekog magacina u Staroj Pazovi, Batajnicki put je adresa.

Tako da je prica ok, slobodno narucujte.

1769512455472.png

imam isti vec 2 mjeseca, topppppp, imam i amazon 4k max, vrlo slicni, samo prednost dajem daljincu amazonovom

tema za zvanični Mi store

Stigao i meni novi Xiaomi TV Box S (3rd Gen) EU, naručio u nedelju, stigao u utorak, plaćen 5841 dinar, naručio ovde po promotivnoj ceni uz popust 10% za prvu kupovinu:

Vidim sad da su vratili cenu na 8490 :-(

I meni je bilo malo čudno što traže broj lične karte ili matični broj prilikom naručivanja....

Box je brži od prethodnih, meni prethodna verzija nije bila kompatabilna u svim aplikacijama sa Samsung OLED HDR TVom,
(STREMIO je pogrešno puštao HDR ili HDR10 filmove i serije (tamna slika) ova verzija nema tih problema.
Jedino me nervira što je kod ove verzije box stalno upaljen (svetli lampica) i misim da je online stalno :-(

Stigao i meni novi Xiaomi TV Box S (3rd Gen) EU, naručio u nedelju, stigao u utorak, plaćen 5841 dinar, naručio ovde po promotivnoj ceni uz popust 10% za prvu kupovinu:

Vidim sad da su vratili cenu na 8490 :-(

I meni je bilo malo čudno što traže broj lične karte ili matični broj prilikom naručivanja....

Box je brži od prethodnih, meni prethodna verzija nije bila kompatabilna u svim aplikacijama sa Samsung OLED HDR TVom,
(STREMIO je pogrešno puštao HDR ili HDR10 filmove i serije (tamna slika) ova verzija nema tih problema.
Jedino me nervira što je kod ove verzije box stalno upaljen (svetli lampica) i misim da je online stalno :-(
Moj nije ja moj mogu da ugasim kad ne gledam mene jedino nervira kad menjam na primer kanale idem normalno gore dole na daljinskom ona lampica na boxu blinka non stop kao na pc-u lampica or hdd-a.

Moj nije ja moj mogu da ugasim kad ne gledam mene jedino nervira kad menjam na primer kanale idem normalno gore dole na daljinskom ona lampica na boxu blinka non stop kao na pc-u lampica or hdd-a.
Kad ga ugasiš da li ti svetli lampica, kod mene svetli non stop ? A kod instalacije sam izabrao maksimalnu uštedu energije.

Ген 2 са А14 има све функционалности. За ген 3 провери подешавања око рада уређаја.

Naravno, cackam sad daljinski od dvojke i trojka se cuje glasnije.

Mozda jer je dvojka razgazenija ali svakako se oba cuju.

Kad ga ugasiš da li ti svetli lampica, kod mene svetli non stop ? A kod instalacije sam izabrao maksimalnu uštedu energije.
Ja sam to primetio dok je god izbor HDMI onaj gde je on priključen kad ga ugasi i pođe da se prebaci na drugi HDMI on se ponovo upali. Jedini način da ga ugasi je da se prebaci na drugi HDMI i onda samo njegovim daljinskim ga ugasiti.

Ne znam je li nov, ali izbacili su za 3rd gen neki update izgleda, ili bar meni tek sad stize.

Sinoc mi nije izasao kad sam proveravao.

Nisam primetio da se nešto greje, ali da li bi mu značilo hlađenje ventilatorom?

Prilozi

• Screenshot_20260128_215825_Temu_Edited.jpg
    Screenshot_20260128_215825_Temu_Edited.jpg
    88.6 KB · Pregleda: 57
Koliko vidim razlika izmedju 3 i 2 je minimalna, samo malo jaci procesor, sve ostalo isto, opet nema eithernet port.

Sad kad se slegao ovaj "novi" update (koji je verovatno stari, samo nije odmah hteo da izadje), mogu da kazem da definitivno radi fluidnije od 2ke.

Ono sto mi je totalno otislo od pameti jeste da u Developer mode prebacim sve animacije na 0.5, to stalno radim na telefonu a na boxu mi je nekako otislo s uma.

Delovace sve nesto fluidnije, a koga boli uvo za animacije, moze da stavi i na 0.

Ne znam da li je do daljinca ili cega vec, ali zakleo bi se da mi EONov box radi fluidnije i brze od 3rd gen (sa ovim zadnjim updateom). Mozda je Android vs Google tv. Setup minimalan na oba i sve stock.

Meni eon box ni pre instaliranja bilo čega (sad ima svašta još na njemu) nije bio fluidniji ni od 2gen a neverovatno mi je da bi bio bolji od 3gen.

Поштено би било нагласити који ЕОН бокс је у питању, јер их ома неколико.

Onaj sto se dobija uz EON van mreze, zadnja verzija. Bas lepo radi i dan danas, samo se vidi da ne moze da pojede veci remux sa Stremio, tu ga Xiaomi rasturi ali sam UI, stabilnost, nikad ugasen, nikad nikakav problem, UI nekako glatkiji, brze se odaziva. Eto tako da kazem.

Posto vidim da ljudi pisu da moze da se koristi MTS/Iris daljinski za mi box, da li mogu da uzmem ovaj daljinski sa MTS oznakom ili iskljucivo sa Iris oznakom? Nisam siguran da li ima blutut. Roditeljima treba daljinski sa numerickim delom.

Prilozi

• Screenshot_2026-02-03-01-46-11-591_com.kupujemprodajem.android-edit.jpg
    Screenshot_2026-02-03-01-46-11-591_com.kupujemprodajem.android-edit.jpg
    7.5 KB · Pregleda: 45
dobih danas 3rd generaciju, uradio sam apdejt i više ne vidim modove slike, imao je kao na tv movie, standard, itd, ali nakon apdejta ih više nema...odeljak dynamic range and color format je sada prazan?

imam gen 2 i na ovom mi slika ima neki žuti tint...probao sam malo da se igram podešavanjima, ali nekako mi je bolja na gen 2...

imate li neku preporuku za podešavanja u okviru match content frame i advanced display settings? neke stvari tu su prilično neintuitivne, ili sam ja zarđao sa terminima 🙂

Da li još nekome na 3rd gen ponekad secka zvuk na aplikacijama kao što su eon, move, iris...
Nema pravila kada se to dešava. Nekad ujutru, nekad uveče... Potraje tako malo i posle prođe samo od sebe. Internet je dobar. Samo se na mi boxu to dešava.

Nazad
Vrh Dno