Šta je novo?

Kućna multimedija Koji TV izabrati

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?

obren24

Poznat
Učlanjen(a)
07.09.2019
Poena
42
Pozdrav ljudi, gledam da zamenim svoj TCL C715 i nasao sam par modela koji mi se svidjaju, pa me zanima vase misljenje i sta bi vi uzeli

1. TCL 65C735 - 90.000
2. Hisense 55U8HQ - 90.000
3. Hisense 65U7HQ - 75.000

Ovo sam ja nasao da mi je privuklo paznju, uglavnom bih koristio za gaming, filmove itd. Gledam na neko daljini od 1.5m do 3.5m zavisno gde sednem.
Ako neko ima iskustva sa nekim od modela bio bih zahvalan. Naravno ako znate za neku bolju ponudu do 100k dobrodosla. Trenutni tv mi je 50 inca, nisam imao veci pa nzm sta bih pre jurio.
Bitno mi je da je 120hz.

Ja bih umesto te Tesle išao na FOX 32WOS650C najviše zbog Magic Remote i godinu dana duže garancije.

Pozdrav ljudi,
Zbog prostora u kome ce se nalaziti, ogranicen sam na TV 32inch. Koristice ga majka tako da mi ne treba nista spektakularno, gledanje Iris GO-a, eventualo nekada YT i najbitnija stvar IPTV. E sad, posto u televizore te klase uglavnom stavljaju slab hardver (max 1.5GB RAM, A55 quad core ili slican), razmisljam se da uzmem neki domaci WebOS TV jer ce po nekoj logici raditi fluidnije od Google/androidTV u toj hardwareskoj klasi (imam u firmi VOX AndroidTV sa istim hardverskim specifikacijama i to radi ali nije bas najsjajnije. Zanima me da li je neko imao dodira s WebOS-om na domacim televizorima (Tesla, VOX, FOX), neki najuzi izbor bi mi bio Teslin model 32E645BHW?
Hvala
Ne fali ništa ni tim a55 quad core u kombinaciji sa androidom,doduše zavisi valjda malo i od peglanja proizvodzača tog.Kod mene A55+mali g52+2gb radi za sve pare.

Ja bih umesto te Tesle išao na FOX 32WOS650C najviše zbog Magic Remote i godinu dana duže garancije.
Razmatrao sam i taj model, postolje mi je knap za policu koju imam. Sto se tice garancije FOX trenutno daje 3god a Tesla 2+3 (Promocija).

Ne fali ništa ni tim a55 quad core u kombinaciji sa androidom,doduše zavisi valjda malo i od peglanja proizvodzača tog.Kod mene A55+mali g52+2gb radi za sve pare.
Slazem se, ali kod tebe 2GB dosta menja stvar za andoid/googleTV + G52 je jaca grafika u odnosu na G31 koju stavljaju u 32ke.

Kažem ti,radi bolje nego eon box npr.Ni da štucne godinu i kusur.
A mišljenja sam da se treba rešavati tih polica gde je ograničavajući faktor dijagonala tv-a.To će uvek praviti taj problem.

Pozdrav drustvo
Sta bi ste mi preporucili do 60k tv dijagonale 50ciki 55 inca
Imao sam tcl 50 c655 medjutim posle par meseci sam reklamirao i prohvatili su mi povrat novca
Pa sta bi ste mi predolozili izmedju lg,samsung,tcl
Gledao sam lg qned ali nisam imao ikustva da vidim uzivo tv dok kod tcl-a sam video 55ck6 mini led
Pa nzm dal da uzmem opet tcl ili da probam lg qned ili neki samsung

Pozdrav drustvo
Sta bi ste mi preporucili do 60k tv dijagonale 50ciki 55 inca
Imao sam tcl 50 c655 medjutim posle par meseci sam reklamirao i prohvatili su mi povrat novca
Pa sta bi ste mi predolozili izmedju lg,samsung,tcl
Gledao sam lg qned ali nisam imao ikustva da vidim uzivo tv dok kod tcl-a sam video 55ck6 mini led
Pa nzm dal da uzmem opet tcl ili da probam lg qned ili neki samsung
Hisense 55u7q
Hisense 55u7q pro

Razmatrao sam i taj model, postolje mi je knap za policu koju imam. Sto se tice garancije FOX trenutno daje 3god a Tesla 2+3 (Promocija).

Prošetaj onda do neke radnje i isprobaj kako radi u praksi. Zet je uzeo FOX 640E seriju (samo od 55") i WebOS radi predobro. Nema štucanja i slično, dok za tu Teslu nisam imao prilike da je vidim uživo.

Takođe možeš da baciš pogled i na Vox, pomenuo mi je da su na poslu kod njega uzeli 32WSB684H za nekih 14k dinara i da je jako zanimljiv koncept sa ugrađenim soundbarom. Takođe dolazi sa akcijom 3+2 godine garancije. U suštini za nju će najvažnija biti dužina garancije.

Prošetaj onda do neke radnje i isprobaj kako radi u praksi. Zet je uzeo FOX 640E seriju (samo od 55") i WebOS radi predobro. Nema štucanja i slično, dok za tu Teslu nisam imao prilike da je vidim uživo.

Takođe možeš da baciš pogled i na Vox, pomenuo mi je da su na poslu kod njega uzeli 32WSB684H za nekih 14k dinara i da je jako zanimljiv koncept sa ugrađenim soundbarom. Takođe dolazi sa akcijom 3+2 godine garancije. U suštini za nju će najvažnija biti dužina garancije.
Citao sam u temi za FOX webos modele da su ljudi jako zadovoljni kako radi sistem na njima tako da ce izbor mozda cak i pasti na foxov model, bas ta 32ka koju si predlozio.

Vox ne daje nikakve hardwerske specifikacije na sajtu ni za jedan model televizora, msm da sam im bas za taj model sa soundbar-om slao mail da mi kazu sta je od hardware-a unutra, naravno nikakav odgovor jos.

Mislim da će biti i više nego zadovoljna, a svakako možeš da i sam isprobaš u nekoj radnji pre kupovine čisto da se uveriš kako radi.

Manje više svi su modeli identični, generalno ugrađuju slične panele i čipove, jedino je razlika koliko je dobro OS implementiran. Jer recimo taj Vox isto ima i WebOS, kao i Vidaa (i čini mi se čak i Google).

Treba da kupim televizor za kevu koja gleda TV i ponekad, kada klinci dođu, gleda se jutjub. Dakle, najnezahtevnija vrsta korisnika. Sada joj je 43" premalo pa moram 50.

Ne znam koja je razlika između NANO i QNED ekrana pošto sam bacio oko na ova dva:

50NANO80A3B.AEU​

50QNED70A6A.AEU​

Cena im je tu negde, oba imaju magični daljinski i vesa 200x200 što mislim da ima i ovaj od 43, ako se dobro sećam, pa se neće morati bušiti nove rupe. Ali je to sve što vidim iz ovih specifikacija, a da mi nešto znači.

Poslednja izmena:
Qned ima nešto bolji prikaz slike,nešto malo naprednije nego nano.
Imam i ja nano763,i slika nije ništa bolja od današnjih jeftinih televizora.Tako kad ga uporedim sa vivax uhd10k,bolja kupovina mi je vivax.

Razlika između Vivax-a koji spominješ i LG-a. Keva je navikla na LG, ko zna koliko unazad ih ima. Nije njoj potrebno ne znam ni ja šta. Uglavnom, verovatno će biti ovaj qned. A i čitam da ljudi imaju različito iskustvo sa ovim TLC-om. Sa LG-jem znaš šta dobijaš, nema nekih iznenađenja.

Vivax sam dao bezveze kao paralelu izmedju osnovnih lg-a i nekih budzetskih opcija.Izmedju ta dva lg ima nešto bolji zvuk(dublji ton),vivax ima bolji sistem,neuporedivo bolji,em je android,em je upeglaniji 300 puta od webos-a.Lg je 50' i bio 500e,vivax 58' i 300e.
Ako je za kevu,verovatno se gledaju kanali uglavnom,tu mozeš malte ne bilo koji tv,samo izabereš veličinu,što veci to bolji.Lg solidno pegla niže rezulucije,vivax možda čak i bolje,ili je to subjektivan osecaj.Mogu i da uporedim vivax sa tcl v6c,opet mi deluje da vivax malo bolje pegla niže rezolucije,a zvuk malo bolji na tcl.

Treba da kupim televizor za kevu koja gleda TV i ponekad, kada klinci dođu, gleda se jutjub. Dakle, najnezahtevnija vrsta korisnika. Sada joj je 43" premalo pa moram 50.

Ne znam koja je razlika između NANO i QNED ekrana pošto sam bacio oko na ova dva:

50NANO80A3B.AEU​

50QNED70A6A.AEU​

Cena im je tu negde, oba imaju magični daljinski i vesa 200x200 što mislim da ima i ovaj od 43, ako se dobro sećam, pa se neće morati bušiti nove rupe. Ali je to sve što vidim iz ovih specifikacija, a da mi nešto znači.
Obrati samo paznju na jednu vrlo banalnu stvar s obzirom da je za kevu i gledanje TV kanala (mojoj je to jako bitno). Oba modela dolaze sa daljinskim koji na sebi NEMA numericke dugmice pa kada treba da se promeni kanal, npr sa kanala 50 hoce da gleda kanal 650, dugacak je put skrolanjem 😀

Šta možemo uvrstiti u "BestBuy" kategoriju sa 65"?

Gledam da uzmem nov TV za dnevnu sobu, 65" je ostavljeno mesto za TV.
Upotreba: Gledanje filmova, YouTube, muzički spotovi
Očekivanja: Pristojan panel (dobar kvalitet slike - ništa premium), dobra brzina operativnog sistema, i najbitnije - pouzdan!
Jednom rečju, najbolje uloženo/dobijeno.

Hvala unapred!
Evo me sa istim pitanjem 7 meseci kasnije... 😀 Zbog renoviranja kuće, sve je bilo odloženo, tako da je TV sad došao na red.
Šta mislite o TCL 65C7K? Deluje pristojno za taj novac (oko 800€) ili imate bolju "stvar" za taj novac?

Hvala unapred!

C5 ima bolji kontast i bolji u igrama. Sony kao ima bolji zvuk koji je meni meh, svakako mi je bilo koji OLED nezamisliv bez soundbar-a.

Ne moze da ima bolji kontrast, kontrast je identican na svakom OLED-u.
LG meni ima najergonomicniji softver.
Problem je sto u toj ceni imas Samsung S90F 65" koji brise pod sa ta 2 oled-a, koji sam i ja uzeo pre oko 2 meseca za ~170k dinara i ako ne volim Samsung televizore iz vise razloga.
Prosto, jedini konkurent tu je G5 LG, koji je tada bio skoro pa duplo skuplji, a i sada je oko 50% skuplji.

Brightness koji je u nekim slucajevima malcice jaci je bespredmetno spominjati, ta cifra ti nista ne govori o kvalitetu slike koju dobijas.
Rekao bih da je brightness slican na tim televizorima, jedan je ovde jaci, drugi onde...primera radi, highlights i 10% window je 30% jaci na S90f, sto ti i treba, a ne da cela slika sljasti vise. SDR brightness je malo bolji na LG-u. Opet, sve te cifre idu gore dosta kada ti setujes tv kako ti zelis, a ne da bude u njihovo calibrated modu.
Levo je C5, desno S90F:
1772038840343.png

Da, G5 je bolji(po mom misljenju, najbolji oled trenutno, S95F ne bih kupio da mi ga daju jeftinije od S90F), zato sam ga i spomenuo, ali nije 50% bolji, nijedan OLED nije toliko bolji od nekog drugog iste generacije, Samsung s90f je prosto najbolja ponuda trenutno.
Kao sto rekoh, zato sam i kupio, a nije on najbolji zato sto sam ga ja kupio kako ti to zelis da prikazes.
A na Rtings sajtu takodje stoji kao najbolji mid range tv, S95f kao najbolji generalno.

QD-OLED je generalno bolji i daje bolju sliku od woled-a( sa izuzetcima koji su G4 i G5, gde nedostatci WOLED-a nisu toliko drasticni da bi zanemarili ostale bolje stvari), koji je dosta bledji, a ono gde se pravi najveca razlika izmedju C5 i S90F je ovaj brightness:
1772038408773.png

1772038725173.png

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno