Der Tiger
Jedva sam izdrzao skoro do pola i prekinuo. Film je od starta u domenu sci-fi, sto je jasno svakome ko je procitao makar 2 pasusa o sluzbenoj istoriji Tiger tenkova. Da da, znam, umetnicka sloboda bla bla ali daj, ne mora dokumentarac ali makar nekih vojnih osnova i istorijskih cinjenica da se drzimo a ne wannabe Fury u nemackoj izvedbi. Bas me razocarao.
Btw Fury kojem takodje dosta zameram je 10x bolji.
I u cemu je sada fora da se u filmovima forsira ta shitty dramatizacija tipa kao ovde sa kapetan utripovani sam ja i odlutam u svoj svet u najzescem momentu bitke sa sve glupim dugackim bespotrebnim zum kadrovima mojih caklenih ociju i odleprsam u secanja i to jos par puta ponovim tokom filma i .... mislim sta koji boKte....
U besu i razocarenju slucajno pustim:
Primitive War iliti Jurassic Park meets Apocalypse Now
O filmu nista nisam znao i ocekivao sam tesko djubre b produkcije da opustim mozak a na kraju ispade da je jedan od najboljih filmova koje sam pogledao u zadnjih 10 godina.
Najbolji u smislu kao sveopsti utisak posle gledanja filma jer film mi je drzao paznju od pocetka do kraja, zabavan je, ima lepih elemenata horora, dosta wtf momenata itd itd ali meni najinteresantnije - nikada nisam video film koji toliko seta tokom filma gore dole od totalnog B production trasha do AAA levela, pogotovo u CGI.
Uveren sam da je neko bio pijan u produkciji i random delio raznim timovima i firmama odredjene sekcije filma.
Sam pocetak filma ti najavljuje Pentium 4 CGI kvalitet dok kasnije u filmu ima delova gde im i najbolje CGI kuce zavide. Isto vazi i za kameru, efekte, glumu, scenografiju... razlike u kvalitetu tokom filma su prosto neverovatne, sto je ispala zabava na kraju jer sve cekas da vidis kakva ce biti sledeca scena 🙂
Obavezno pogledati, odlicno opustanje