Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi 2026

Preporucujem vam ove odlicne ratne filmove sa lista koji su snimljeni 1960ih i 1970ih ali pre toga obavezno pogledajte film koji sam sinoc preporucio i Waterloo na prosloj strani.
Mogu da vam preporucim dobre filmove ali ne mogu da ih pogledam umesto vas 😉
Moram da pitam:
Koja je poenta ovakvih postova?
Bez tvog prosvetljenja ne bi znali da koristimo Google pretragu koja bi nam za 2 sec dala odgovore na sva pitanja?

Ne spamujte glupostima ljudi, tema je naveliko opustena, offtopika na izvoz i ne zelimo da pravimo reda ako ne moramo.

A i svi znamo (valjda) koliko su to dobri filmovi i odgledali smo ih više puta

@DukeLander
Pokusavam da ljudima skrenem paznu na neke starije filmove za koje verovatno nisu svi culi.
Bolje je pogledati kvalitetan stariji film nego neki novi ispodprosecni.
Primio sam tvoju poruku i ne planiram dalje u ovoj temi da preporucujem ljudima filmove a ne moram ni da dolazim vise na forum ako mislis da spamujem i da nikoga ne zanima ono sto sam pisao u ovoj temi i na forumu.

Poslednja izmena:
Odgledan još jedan korejac za kratak period
Takođe preporuka. Bolji od prethodnog (I saw the devil) sa malo "lošijim" krajem koji se zapravo nije ni mogao mnogo menjati jer je rađen po istinitim događajima. Inspektor Park "srce" filma ali prednost dajem Cho-u sa kung fu udarcima.

^
Nikoga nisam u ovoj temi uvredio ili se svadjao sa ljudima a cesto sam dao korisne preoruke za manje poznate filmove.
U proseku sam pisao dve poruke po strani ove teme a po tebi sam zbog toga spamer.
Indenadio sam se kada sam video da nekoliko forumasa likuje i skace od srece do plafona posle onoga sto si napisao ali nisu mi prijatelji van foruma pa me to ne nervira previse.
Ako je Benchmarkov plan da za nekoliko godina bude prazan kao forumi Svet kompjuter i PC berza onda je ovakav nacin komunikacije najbolji put ka tom cilju.
Skoro su u ovoj temi spomenuti filmovi The Talented Mr. Ripley i Black Hawk Down koje je velika vecina ljudi gledala ali filmove snimljene pre pola veka sa spiska koji sam stavio na prosloj strani su svi na forumu vec pogledali.
Ne kazem takve filmove ne treba spomenuti u ovoj temi i ponovo ih pogledati ali filmovi koje sam obicno preporucivao su manje poznati od ta dva.
Ne bih trosio vreme na pisanje poruka u ovoj temi da sam znao da vecina ljudi na ovom forumu misli da je to spam a to ste mogli ranije da spomenete.
Mozda je bolje da dolazim na forum samo kada mi potreban savet za kupovinu kompjuterskih komponenti, telefona i slicnih stvar.

Mogu da vam preporucim dobre filmove ali ne mogu da ih pogledam umesto vas 😉
Nije mi bio cilj da uvredim nekoga sa ovom recenicom a jedino je to iz moje poruke moglo da iznervira ljude.

Nemoj da se nerviras bezveze. Daj predlog filma, ili film kojeg si pogledao. Mislim meni ne treba, ja i onako ne volim da gledam te stare filmove, pa i da mi neko plati. 🙂

^
Nisam se iznervirao nego su me malo razocarali neki forumasi za koje sam mislio da su odlicni ljudi.
1. Forum je mesto na koje ljudi dodju da se opuste a ocigledno je da sam nekima stao na zulj zbog kritikovanja novih filmova ili neceg drugog.
Nikada mi ne bi palo na pamet da smaram ljude i ne zelim vise da ih nerviram u ovoj temi sa filozofiranjem.
2. Sada mi je glupo da pisem u temi jer vidim da sam za neke clanove foruma spamer iako sam do juce imao normalnu komunikaciju sa njima.
Na forumu sam video poruke sa ruznijim salama da su samo obrisane a forumasi nisu banovani.
Tema je u narednom periodu Ga100n free pa uzivajte u preporukama drugih forumasa 🙂

Poslednja izmena:
Nisi u klubu predskolske dece ili osoba sa problemima u mentalnom razvoju vec IT forumu gde svi znamo vrlo dobro da koristimo internet pretrage i nalazimo sta sve sta nas zanima u roku od 10 sekundi.
I onda ti smeta i sav si uvredjen sa sve lavinom drame + necu vise na forum kada ti je skrenuta paznja na to i jos se cudis reakcijama ljudi... pa sta si ocekivao, da ce te neko moliti 🙂
I koliko imas godina kada ovako reagujes - 14?

Tema je Poslednji odgledani filmovi a ne lista od lupam sada 12 filmova sa sve redosledom kojim ih treba gledati.
Odgledas film (bilo koji) i bacis kratak komentar ovde kako ti je legao - toliko je jednostavno.
Na osnovu toga ces nekom pomoci da li mu vredi trositi vreme na gledanje.
Izlistavanje IMDB Best 100 War Movies sa sve wannabe strucnim komentarisanjem nikom ne pomaze, to nikoga ne zanima.
Nadam se da ti je sada jasnije. I mani se bespotrebne dramatizacije, to nam ne treba ovde.

Silat Warriors: Deed of Death (2019)
Ovaj malezijski akcioni film prati porodicu majstora borilačkih veština koja se suočava sa opasnošću kada nepromišljeni mlađi brat, zbog kockarskih dugova, založi porodično imanje lokalnoj mafiji. Njegov brat i sestra primorani su da iskoriste svoje vrhunsko znanje tradicionalne veštine silat kako bi se probili kroz redove kriminalne organizacije, spasili brata i povratili ukradeni vlasnički list.
7/10

Fighter in the Wind (2004)
Južnokorejski akcioni film inspirisan životom Choi Bae-dala (kasnije poznatog kao Mas Oyama), osnivača Kyokushin karatea. Radnja prati mladog Korejca koji nakon Drugog svetskog rata odlazi u Japan, gde se suočava sa rasizmom, kriminalom i sopstvenim strahovima, dok kroz mukotrpni trening postaje legendarni borac.
7.5/10

Iron Protector (2016)
Kineski akcioni film poznat i pod naslovom Super Bodyguard. Radnja prati bivšeg borca koji postaje telohranitelj i mora da zaštiti mladu naslednicu bogate porodice od kriminalne bande.
Da skratim, ovo je tipičan “bodyguard” akcioni film sa naglaskom na spektakularne borilačke scene i stilizovanu koreografiju.
7/10

Mi ovde samo Zenedeju gledamo i onu drugu plavu sto ne ume velicinu brusa da odabere.

Der Tiger

Jedva sam izdrzao skoro do pola i prekinuo. Film je od starta u domenu sci-fi, sto je jasno svakome ko je procitao makar 2 pasusa o sluzbenoj istoriji Tiger tenkova. Da da, znam, umetnicka sloboda bla bla ali daj, ne mora dokumentarac ali makar nekih vojnih osnova i istorijskih cinjenica da se drzimo a ne wannabe Fury u nemackoj izvedbi. Bas me razocarao.
Btw Fury kojem takodje dosta zameram je 10x bolji.

I u cemu je sada fora da se u filmovima forsira ta shitty dramatizacija tipa kao ovde sa kapetan utripovani sam ja i odlutam u svoj svet u najzescem momentu bitke sa sve glupim dugackim bespotrebnim zum kadrovima mojih caklenih ociju i odleprsam u secanja i to jos par puta ponovim tokom filma i .... mislim sta koji boKte....

U besu i razocarenju slucajno pustim:

Primitive War iliti Jurassic Park meets Apocalypse Now

O filmu nista nisam znao i ocekivao sam tesko djubre b produkcije da opustim mozak a na kraju ispade da je jedan od najboljih filmova koje sam pogledao u zadnjih 10 godina.
Najbolji u smislu kao sveopsti utisak posle gledanja filma jer film mi je drzao paznju od pocetka do kraja, zabavan je, ima lepih elemenata horora, dosta wtf momenata itd itd ali meni najinteresantnije - nikada nisam video film koji toliko seta tokom filma gore dole od totalnog B production trasha do AAA levela, pogotovo u CGI.
Uveren sam da je neko bio pijan u produkciji i random delio raznim timovima i firmama odredjene sekcije filma.
Sam pocetak filma ti najavljuje Pentium 4 CGI kvalitet dok kasnije u filmu ima delova gde im i najbolje CGI kuce zavide. Isto vazi i za kameru, efekte, glumu, scenografiju... razlike u kvalitetu tokom filma su prosto neverovatne, sto je ispala zabava na kraju jer sve cekas da vidis kakva ce biti sledeca scena 🙂
Obavezno pogledati, odlicno opustanje
NIJe tesko napisati ceo roman u jednom postu al je tesko postaviti link ka predlozenom filmu.

Odgledan još jedan korejac za kratak period
Takođe preporuka. Bolji od prethodnog (I saw the devil) sa malo "lošijim" krajem koji se zapravo nije ni mogao mnogo menjati jer je rađen po istinitim događajima. Inspektor Park "srce" filma ali prednost dajem Cho-u sa kung fu udarcima.
Kraj filma po meni maestralan, ako misliš na scenu sa devojčicom i inspektorom.

Kraj filma po meni maestralan, ako misliš na scenu sa devojčicom i inspektorom.
Da da, taj. Znaš kako, kraj i jeste maestrelan kad ga gledaš iz "true story" ugla, jer ubica nije uhvaćen tokom snimanja filma , a to sam saznao tek po završetku gledanja.
Nekako mi je kraj u "I saw the devil" bio mnogo brutalniji, da prostiš na izrazu, baš sam popizdeo
A za sutra mi je u planu "The Chaser", navukoste me na kosooke 🤣

Poslednja izmena:
Da da, taj. Znaš kako, kraj i jeste maestrelan kad ga gledaš iz "true story" ugla, jer ubica nije uhvaćen tokom snimanja filma , a to sam saznao tek po završetku gledanja.
Nekako mi je kraj u "I saw the devil" bio mnogo brutalniji, da prostiš na izrazu, baš sam popizdeo
Meni se baš zato i svideo. Kad se film završio bio sam jako iznerviran, gledam film 2 sata i nisam saznao kraj. Posle malo istražim i shvatim j***** kakav film. Najjači mi onaj lik što ide i tuče sve redom tokom ispitivanja u policijskoj stanici 🤣 koliko sam pročitao nije daleko od istine..
Generalno svideli su mi se južnokorejski filmovi, gledao sam i the chaser isto odličan.

Ponekad se iznenadim koliko sam bio mudar kao mlad:
film,
link,
utisak, ne mora ali može i lična i subjektivna ocena
nema komentarisanja tudjih komentara.

Meni je I saw the devil jedan od lošijih njihovih zbog apsurdnosti glavnog lika koju inace varim ali ne u korejskim osveta filmovima. Chaser ako se ne varam na koji se film odnosi je odličan i baš brutalan. Da sad sam gugnuo Chasera to je taj. Ako voliš malo okultnog Jecaji su jezivo dobri.

Evo i link

Jel znate film The Wrestler sa Miki Rurkom?

E pa ovo vam je isto to samo radnja smeštena u svet kauboja koji se bave jahanjem na rodeoima.

Mislim da se neće svima svideti jer je spor malo ali težak.

Meni je baš legao, mada generalno volim ovakva ostvarenja.

7.5/10

Nazad
Vrh Dno