Da bih sprečio on/off rad kada su temperature u solidnom plusu, ja sam na Hisense pribegao taktici da uključim uštedu energije ( eco mod ).Radi na oko 300 w s tim što ne duva prohladan vazduh, duva toplo i tako održavam temperaturu bez da se gasi pa pali.Tcl radi vrhunski kad nije minus - radi verovatno bolje i od pojedinih japanaca. Modulira nisko, skoro je ne cujes, potrosnja minimalna - tu je drasticno bolja od aux (koji pocinje da radi kao on/off sa 50% vecom potrosnjom)
Ali kad udari minus situacija je obrnuta: aux kida (manja potrosnja, redji defrosti), a tcl se muci.
Samo dve 12ke Aeri+.Sta uzeti za lokal od 65m2, da je do nekih 90 000din?
Nisam ispratio, sta je tacno sa Vivax (koji model)? 🙂Čini mi se da će mi odbiti garanciju na Vivax klimi jer kako kažu, ovlašćeni serviser koji mi je preporučen u prodavnici pri kupovini, nije ovlašćen za Vivax proizvode.
Da je u onom periodu od produžene garancije, pa i da razumem, ali u zakonskom roku od 2 godine, budalaština.
Nadam se da će mi uvažiti ovo svakako. Nikad više vivax ne kupujem.
Vivax Aemi 12k na Božić počela da izbija sklopku na svako uključivanje.Nisam ispratio, sta je tacno sa Vivax (koji model)? 🙂
Cekaj oni ti dali ovlascenog montera koji ispada da to nije?Čini mi se da će mi odbiti garanciju na Vivax klimi jer kako kažu, ovlašćeni serviser koji mi je preporučen u prodavnici pri kupovini, nije ovlašćen za Vivax proizvode.
Da je u onom periodu od produžene garancije, pa i da razumem, ali u zakonskom roku od 2 godine, budalaština.
Nadam se da će mi uvažiti ovo svakako. Nikad više vivax ne kupujem.
Odškrineš prozor i nema on-off 😂Na Aux-Vox nema taj Eco mod, samo Rokaj mod.
Pošalješ mejl Metalcu, sa svim relevantnim podacima, datumom prve prijave kvara, itd, i stavi udruženje za zaštitu potrošača u cc. Za početak.Vivax Aemi 12k na Božić počela da izbija sklopku na svako uključivanje.
Od tada pokušavam sa Metalcem, KimTec-om i ovim koji ju je ugradio da započnem reklamaciju jer je još uvek pod garancijom.
Znaci dosli smo do zakljucka. Gree je majka za minuse, a TCL za plusove.Ma kakvi hladni zidovi.Jednostavno tako je napisan softver.Smanjis zadatu temperaturu,a ona greje jos jace,umesto da nize modulira ili se ugasi.A i kada pregreje,ako se i ugasi,to kod nje ne moz da traje duze od 5min.Nadoknadjuje sa 1600w i po pola sata,temperaturu koja je pala za 1°C.Jednostavno,tako je napisan softver.Imam osecaj da su senzori preosetljivi.A i klima nekako kao da vise radi kako ona hoce i nekako naopako od onoga sto joj zadas da uradi.Evo sada je 7°C i radi odlicno,ali kad je nekih -3°C i niza temperatura,krece da brljavi.Pisem po 1000-ti put da imam i AUX,koji ima bar 10x bolju kulturu rada nego TCL.
Mož' da sastavljaš do sutra, kad ni jednoj ni drugoj softver nije ispeglanZnaci dosli smo do zakljucka. Gree je majka za minuse, a TCL za plusove.
Ko uspe da ukrsti ovo izmedju oba dva brenda, bice bolja klima i od Japanaca🤣
Kad zaledi ovaj prolaz...Montirali carevi klime na sred hodnika u prolazu ispod nekih zgrada 🙂
Polako, bice tamo negde 2035 😀Mož' da sastavljaš do sutra, kad ni jednoj ni drugoj softver nije ispeglan
Ima resetka ispod klime, makar resili kondenz 💪Kad zaledi ovaj prolaz...
Evo ja imam model TCL
TAC-12CHSD/TPG31I3AH
Greje negde oko 35m2 neizolovanog prostora.Bez izolacije,to je za nju malo teze kada temperatura ode ispod -3°C.Tada ide na svakih sat vremena u DF.Radi DF i kada nema leda na isparivacu.Ajde,to mi je i ok.Ali kada se zaleti posle DF do nekih 1600w kao da je temperatura spala u sobi za 10,a ne za 1 stepen.Ventilator na SJ duva uglavnom na vecoj brzini i kada za to nema potrebe.Komande izvrsava nekako sporo,ili nikako.Ifeel se gasi kada postigne zadatu temperaturu.U toku DF,nema nikakve oznake na displeju UJ,da je DF u toku.Sve u svemu zadovoljan sam klimom.Ali imam od Kineza i AUX,koji ima mnogo bolji rad i iFeel koji drzi temperaturu u stepen i ne gasi se sam od sebe.Ne radi nikakve DF,kada za to nema potrebe i ne zalece se ko blesava.Na AUX-u je mnogo tisa SJ,dok je na TCL-u UJ.Tako da je za mene licno AUX broj 1 medju Kineskim jeftinijim klimama.
Pa vi sad slusajte preporuke ljudi sa foruma koja klima je ok,a koja nije.Potpuno isto radi i kod mene.Jednostavno takav joj je softver.Cisto da ga ima.Na papiru,opcije kao svemirski brod,a u praksi kvarcna grejalica.
Problem je sto ljude vide pozitivni komentara u prelaznom periodu ---> radi kao sat, spusta nisko, spoljasna tiha itd. I onda kupe tu klimu!Pa vi sad slusajte preporuke ljudi sa foruma koja klima je ok,a koja nije.
Jedan post ok je, drugi radi kao kvarcna....
Ko moze cjelu zimu da isprati komentarima ( mada ima istorija kome nije dosadno da cita ) bolje da doda nesto novca i kupi srednji model bolje klime. Ovako je sve u krug, godinama unazad.Problem je sto ljude vide pozitivni komentara u prelaznom periodu ---> radi kao sat, spusta nisko, spoljasna tiha itd. I onda kupe tu klimu!
A posle kad krene zima i DF-Time onda krece cirkus ---> Kontrolni DF cepa na svaki sat na suvu spoljasnu (npr. Pro X), spoljasna bucna kao da avion leti po dvoristu ( takav komentar bio za neki TCL model) itd.
Ako vec pikirate neki low budzet model onda najbolje ispratite komentara tokom cele zime, pa je kupite ili ne 😉
Pa makar se grejali na grejalicu 😀
Kako da nadje komentara za neku novu low budzet klimu koja npr. izasla na prolece ili leti!Ko moze cjelu zimu da isprati komentarima ( mada ima istorija kome nije dosadno da cita ) bolje da doda nesto novca i kupi srednji model bolje klime. Ovako je sve u krug, godinama unazad.
A kroz praksu jel novi model ista donio bolje.... Sve je to u par deka.Kako da nadje komentara za neku novu low budzet klimu koja npr. izasla na prolece ili leti!
A to za budzet *** svako ima svoju racunicu!
Neko gleda do 40-50k, pa jos juri vaucer itd.
A drugi pita samo za model dali Dakin,Mitsa,Fuji itd. dobije komentar i kupi klimu za 80-100k 😉
Ovo je brate forum i svako iznosi svoje misljenje,a ne konzilijum inzinjera iz fabrika klima uredjaja.Ja hvalim i kudim TCL.Napisao sam da je odlicna za svoju cenu.I jeste.Da je bucna.I jeste.Da ima los softver kada budu minusi.I ima.Da li je preporucujem.Da.Ovde sam se i ja naslusao svakakvih saveta za razne modele i hvaljenja.A i sam se uverio u praksi da je suprotno.Da sam ovde slusao koji model da uzmem,najverovatnije ne bih kupio ni jedan.A bilo ko,ako samo slusa savete,a sam ne proveri sta je sta,retko ce pogoditi ono sto hoce.Tako da molim sve koji citaju moje komentare,ne slusaju moje savete,vec neka odlucuju sami.A ti,evo sada reci koja je Kineska klima najbolja do 40000 din.Nemoj slucajno da promasisJer izgleda znas,a neces da nam kazes,pa slusamo ovakve kao mene i kupimo pogresno.Pozdrav i sve najbolje.Pa vi sad slusajte preporuke ljudi sa foruma koja klima je ok,a koja nije.
Jedan post ok je, drugi radi kao kvarcna....
Jeste dobar model, ali nema ga vise (2 godine) 😉Koliko se sjecam dosta je ljudi reklo za Gree comfor ( mislim da je tako nesto ) da klima ima vrlo pristojan rad. Mozda nekako od svih klima u nizem budzetu, ako se nevaram ljudi su bili zadovoljni.
Na kraju neka svako odluci sta tacno hoce itd. ali posle -->peep<-- nema kajanje 😉A kroz praksu jel novi model ista donio bolje.... Sve je to u par deka.
Ne razumem sto se drzis kao pijan plota te cifre od 40.000 dinara? Spominjes je vec drugi-treci put kada se spomene ova TCL klima.A ti,evo sada reci koja je Kineska klima najbolja do 40000 din.Nemoj slucajno da promasisJer izgleda znas,a neces da nam kazes,pa slusamo ovakve kao mene i kupimo pogresno.Pozdrav i sve najbolje.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari