Šta je novo?

[A1] Postpaid paketi i promocije

Pa ne odlučuje agent kakvu će ponudu da da. Ako je odluka A1 da ponuda preko agenata ne bude tako pogodna kao ranije, agent tu ništa ne može da učini. Agenti su samo kanal prodaje koji uglavnom ima veće pogodnosti nego poslovnice.
Upravo to, sto bi se onda bunio ako mu nije dao bolju ponudu?
Ja bih razumeo, i tad bi imalo smisla to kad bi recimo agent dao ponudu bolju od starog operatera a korisnik ga iskulira i ostane na staroj mrezi.
To je onda bukvalno zaj....e tog agenta i tu sam apsolutno na strani istog.
Al korisnik gleda iz svoje perspektive kao i agent iz svoje samo sto korisnik odlucuje.

Dobro, ali ljudi idu gde im je bolje/isplativije.
To uopste nije korektno sa njihove strane.
Kao sto i oni imaju svoj interes tako i korisnik ima svoj.
To samo kod nas razmisljanje postoji.
Pa sto ne daju jos bolje ponude pa ih niko ne bi "odbio"?
Nego daju ponudu istu 24x50 kao i stari operater ako blefiraj u poslovnici.
Meni nije to ok, totalno neposlovno je, ali to sam ja i moje razmisljanje.
Daj bolje i niko te nece zeznuti.
… tako je - zato i ovi drugi ljudi, agenti idu gde im je isplatljivije, bolje… ne žele da gube vreme na forumu slanjem ugovora, potpisivanjrm od strane korisnika i odustajanjem posle par dana… za kalkulacije poslovnica, a za ozbiljne agent…

Ne trebaju oni da traze isplativije bolje, vec da NUDE korisnicima da njima bude isplativije/bolje da bi korisnici prihvatili njihovu ponudu.
Zasto je neko ko zeli da predje kod drugog a taj drugi ne da bolje uslove, neozbiljan?

Da bi pijačario.
Agenti ne preprodaju krompir na Kaleniću koji su prethodno kupili na kvantašu, pa mogu da idu gore-dole. Agenti rade za firmu koja diktira uslove.
Nije ni prvi ni poslednji koji ovako razmišlja i koristi agente za šibicarenje. Zato ja više ne odgovaram na PP na temu "daj mi broj agenta", jer je nekoliko članova foruma to baš na ovaj način zloupotrebilo.

Da bi pijačario.
Agenti ne preprodaju krompir na Kaleniću koji su prethodno kupili na kvantašu, pa mogu da idu gore-dole. Agenti rade za firmu koja diktira uslove.
Nije ni prvi ni poslednji koji ovako razmišlja i koristi agente za šibicarenje. Zato ja više ne odgovaram na PP na temu "daj mi broj agenta", jer je nekoliko članova foruma to baš na ovaj način zloupotrebilo.
Ja sam par ljudi poslao broj od agenata sto mts, sto yettel i A1 ne znam dal su "zloupotrebili" kako kazes ili ne moja zelja je bila da pomognem.
Kao drugo nijednom u zivotu nisam koristio agente vec ih iskljucivo ljudima slao posto su trazili, a i ovaj forum i ja kao jedinka(valjda stara skola) imam potrebu da pomognem svakom ko mi se obrati za pomoc a ja mogu na bilo koji nacin da pomognem, to i uradim.
Znam da ovi mladji razmisljaju na tvoj nacin , ali ja razmisljam u duhu onoga vremena (SFRJ) kad smo svi svima pomagali i delili nesebicno sve sto smo imali, znali itd.
Kapiram ja novo vreme nova razmisljanja, sve vidim kad gledam moju decu sa slicnim razmisljanjima kao ti.

Ja sam iz doba SFRJ a ti koji su zloupotrebili su svi redom došli na forum kao novi, da bi tražili kontakt agenta i da bi istog iskoristili da im MTS na osnovu A1 ponude ponudi 100din manje. Nisi shvatio moju poentu uopšte. Moja SFRJ potreba da pomognem ljudima je od mene napravila budalu koja je iskorišćena da se troši vreme agentu čiji su broj dobili. Ne poznajem čoveka lično, ali me je sramota ako su rekli od koga su dobili broj.
Sad je nadam se jasno?

Mene nisu zvali da ponude ništa za postpaid, pre 2 nedelje sam podneo zahtev za prepaid. Doduše jesu 8000 ponudili dodatni popust za telefon u poslovnici, to im stoji u sistemu od ponuda za moj broj.. Da napomenem da sam na drugom broju dobio 50% popust 24m, a imam i treći broj kao kućni net. Poslednje 4 godine sam imao najjači paket i flagship bez ikakvih popusta na ovom broju, vidim da ću morati sutra zahtev za prelazak u mts, da izboksujem nešto. 😮‍💨

Ja sam iz doba SFRJ a ti koji su zloupotrebili su svi redom došli na forum kao novi, da bi tražili kontakt agenta i da bi istog iskoristili da im MTS na osnovu A1 ponude ponudi 100din manje. Nisi shvatio moju poentu uopšte. Moja SFRJ potreba da pomognem ljudima je od mene napravila budalu koja je iskorišćena da se troši vreme agentu čiji su broj dobili. Ne poznajem čoveka lično, ali me je sramota ako su rekli od koga su dobili broj.
Sad je nadam se jasno?
Nisi ti shvatio mene, mene si okarekterisao kao nekog koji iskoriscava agente a ja nikad nisam trazio niti pozvao za sebe ijednog agenta ali sam nekima preporucivao jer sam imao br istih koji su mene zvali i nudili ali meni nije potrebno, sad i uvek imam ono sto mi odgovara u vidu ponude koju dobijam i bez agenta a oni meni ni ne bi mogli ni dinar vise obezbediti tako da ih ne koristim kako ti rece.
Ja cu i dalje davati kontakt istih jer im je to posao niko ih ne zove na kafu da ih smara vec iskljucivo za bolje ponude ja sam siguran u to.
Kako god da ne idemo u "sirinu" rekli smo cini mi se sve argumente za i protiv nek bude svakom na cast kako radi.

Svakako, izgleda kao da je MTS žedniji korisnika ovih dana nego A1. Već su me dva MTS agenta zvala da nude 15 meseci gratis, 9 meseci po punoj ceni, mesec dana pred istek ugovora sa A1 (imaju informaciju očigledno), uz reči mi vam to nudimo, A1 će dati kontraponudu, a vi slobodno izaberite šta vam je povoljnije, što je za poštovanje.

Verovatno ću preći u Globaltel (osim ako A1 ne da neku kontraponudu koja se ne odbija), jer imam i mtel.me godišnji tiket do kraja godine i ugovor za A1 Kućni net plus do novembra, pa da do tad ne budem pod ugovornom obavezom, pa ću onda videti otom potom.

E ovo je zanimljivo da agenti mtsa zovu, mozda se i mene neko seti ipak sam tamo 15 godina imao ugovor pa rpesao u A1 zbog one Mocne tarife

Pogotovu sto primete tek nakon dva meseca.
Prvi mesec neko blago povecanje i pomisle “aha pa dobro malo parking ovo ono” i ne pogleda stavke racuna i onda kad stigne ceo mesec bude jao kuku meni 😀

Moze neko da napise ukratko, da ne citam prethodnih xy strana: Majci je istekao ugovor u MTSu, to sto oni nude je cisto s*anje (starim korisnicima), meni nude 15 meseci po dinar, ali zato sto sam vec u A1. Dakle, kako ona da dobije najbolju ponudu? Da ode u MTS i kaze da odlazi ili da ide u A1 i potpise nesto novo pa ce se mozda ovi smilovati da je pozovu iz MTSa sa nekom boljom ponudom (jos je penzioner u pitanju) ili sta? Ili ako potpise onda nema nazad? Neka neko objasni proceduru please. Na ostavljen broj na A1 sajtu se niko ne oglasava (ostavljen pre 5-6 dana), danas cak ta kontakt forma ne radi, sajt im je u nekom problemu, pola linkova salje na pogresne stranice. Hvala unapred svima koji podele savet

Moze neko da napise ukratko, da ne citam prethodnih xy strana: Majci je istekao ugovor u MTSu, to sto oni nude je cisto s*anje (starim korisnicima), meni nude 15 meseci po dinar, ali zato sto sam vec u A1. Dakle, kako ona da dobije najbolju ponudu? Da ode u MTS i kaze da odlazi ili da ide u A1 i potpise nesto novo pa ce se mozda ovi smilovati da je pozovu iz MTSa sa nekom boljom ponudom (jos je penzioner u pitanju) ili sta? Ili ako potpise onda nema nazad? Neka neko objasni proceduru please. Na ostavljen broj na A1 sajtu se niko ne oglasava (ostavljen pre 5-6 dana), danas cak ta kontakt forma ne radi, sajt im je u nekom problemu, pola linkova salje na pogresne stranice. Hvala unapred svima koji podele savet
Podnesi prenos na A1 prepaid. Imaš 6 meseci mega plan za dzabe. Pa imas dve mogućnosti da te iz mtsa zovu i daju ti 60-70% na neku od 5ica. Ili da pređeš na A1 i koristis 2-6 meseci za dzabe i trazis 15 meseci po dinar nakon toga... To je to.

Pozoves 060 1238 i trazis da predjes u A1. 50% 24m ili 30% 24m i telefon na rate. Koliko ja znam, svi paketi. Onda ti oni salju ugovor postom, njega koriste za zahtev za prenos broja. Sutradan te zove MTS i daju svoju ponudu. Pa ti onda mozes da biras.
Moje je misljenje da ako oni nisu zvali ranije sa ponudom, ne treba da ostajes kod njih, svi operateri danas imaju vrlo dobre pakete za 1000 dinara, pa onda ih menjaj slobodno kako god zelis dok ne budes zadovoljan uslugom.

Da li je neko raskidao ugovornu obavezu tipa 10,20 dana pre datuma do kad je UO sklopljena? Spominju se neki veliki penali, iako je ostalo manje od mesec dana do kraja. Kakva su iskustva? 🤔 Broj hocu da prebacim na prepaid.. a ne bih da ulazim u nov obracunski period (po punoj ceni zadnji mesec - jer TAKO MORA).

Jeste, samo im napises mejl i obračunaju ti kako treba tj.kako je povoljnije za tebe - samo taj mesec.

Max 30 dana pre isteka UO možeš podneti zahtev za prelazak na prepaid (vrši se po isteku UO)

Sta a1 daje najbolje za prelazak iz MTS na a1 pripejd a sta na postpejd

… predji na 6 meseci besplatnog prepaid Mega plana, pa posle vidi za 50% na neki postpaid paket…

Ćao ljudi @NecaBG @alekVS

Zapravo, problem mi se javlja vrlo često, naročito kad idem sa jedne lokacije na drugu. Recimo dođem iz jednog grada u drugi (uglavnom sam na jugoistoku Srbije), ali ne samo tad.
Problem se javlja i na 4G i na 5G mreži, brzina bude praktično ravno 50Mbps na 4G-u (i vidi se da je softverski ograničena jer loaded ping ne ode u nebesa), dok na 5G-u bude praktično ravno 300Mbps (takođe loaded ping ne ode u nebesa).

Imam Neo24 paket i ne trošim mnogo mobilnih podataka. Do 15-20GB mesečno i nešto par GB u roamingu.

Kad god se vratim iz roaminga, bila to Bugarska, Malta, Rumunija, Makedonija, Bosna apsolutno nebitno, uvek imam probleme da mi se nedelju do 10 dana nakon povratka mobilni podaci izgube na fazon minut i sami rekonektuju. Nema nikakvog pravila koliko često se to desi u toku dana, nekad vidim jednom, nekad 10 puta. Posle 7 do 10 dana se sve stabilizuje, dok ponovo ne odem u roaming.

To su moji problemi sa mobilnim podacima kod A1.

Ipak, kod mene kući upotrebljivi su samo A1 i Yettel, o mts-u neću da trošim reči, dok u široj okolini grada Yettel ima toliko rupa u pokrivenosti i još gore često samo B20 LTE sa jedva par Mbps, dok mts i A1 su tu negde "jure se", često imaju 3CA ili 4CA LTE.

A u gradu mts nema 5G, kao i što znate zbog Huawei-ja. I onda 😎

50 Mbps im je neka default brzina na nivou drzave, regije ili ko zna cega. Mozda ugase Carrier Aggregation. Pre je bilo da recimo kad uradite speedtest prema nekom evropskom speedtest hostu sa opticke mreze i izaberete single connection ni jedan host nije mogao da prebaci 50/50 Mbps.

Kako mislis da uradimo speed test sa optičke mreže?

… predji na 6 meseci besplatnog prepaid Mega plana, pa posle vidi za 50% na neki postpaid paket…
Ako npr predjem na A1 prepaid (iz mts-a), da li bih onda prelaskom na postpaid (isto u A1) dobio dodatne pogodnosti ili samo one preko vaucera/sajta? Takodje, ako sam na prepaidu, da li ima neki minimalni period koji moram da provedem na njemu da bih mogao da predjem na postpaid? Negde sam procitao dva-tri meseca ako sam dobro razumeo (moguce da nisam)?

… ma, ne moraš… mene su posle par dana zvali da predjem na postpaid, a bio na 12 meseci promo Mega plana… ako se ne uklapaš u 500minuta i 10GB mesečno, postoje dodaci…

Ako npr predjem na A1 prepaid (iz mts-a), da li bih onda prelaskom na postpaid (isto u A1) dobio dodatne pogodnosti ili samo one preko vaucera/sajta? Takodje, ako sam na prepaidu, da li ima neki minimalni period koji moram da provedem na njemu da bih mogao da predjem na postpaid? Negde sam procitao dva-tri meseca ako sam dobro razumeo (moguce da nisam)?
Ako te zanimaju tarife do neo30 odnosno ove manje. Najbolje da predjes na prepaid budes 2-6 meseci na prepaidu. Podneses zahtev za prenos na mts i kad dobijes poruku odes potpises 6 meseci jos za dzabe i 50 posto popusta 18 meseci.
Zvuci blesavo ali najbolji efekat tako dobiješ.

Supruga podnela zahtev za prelazak u MTS, dali joj 15 meseci za dinar. Iz A1 nisu zvali uopšte da ponude nešto za ostanak ali isto tako broj još nije prebačen iako je zahtev podnet u ponedeljak, znači pre 5 dana…

Nazad
Vrh Dno