Ćao ljudi
@NecaBG @alekVS
Zapravo, problem mi se javlja vrlo često, naročito kad idem sa jedne lokacije na drugu. Recimo dođem iz jednog grada u drugi (uglavnom sam na jugoistoku Srbije), ali ne samo tad.
Problem se javlja i na 4G i na 5G mreži, brzina bude praktično ravno 50Mbps na 4G-u (i vidi se da je softverski ograničena jer loaded ping ne ode u nebesa), dok na 5G-u bude praktično ravno 300Mbps (takođe loaded ping ne ode u nebesa).
Imam Neo24 paket i ne trošim mnogo mobilnih podataka. Do 15-20GB mesečno i nešto par GB u roamingu.
Kad god se vratim iz roaminga, bila to Bugarska, Malta, Rumunija, Makedonija, Bosna apsolutno nebitno, uvek imam probleme da mi se nedelju do 10 dana nakon povratka mobilni podaci izgube na fazon minut i sami rekonektuju. Nema nikakvog pravila koliko često se to desi u toku dana, nekad vidim jednom, nekad 10 puta. Posle 7 do 10 dana se sve stabilizuje, dok ponovo ne odem u roaming.
To su moji problemi sa mobilnim podacima kod A1.
Ipak, kod mene kući upotrebljivi su samo A1 i Yettel, o mts-u neću da trošim reči, dok u široj okolini grada Yettel ima toliko rupa u pokrivenosti i još gore često samo B20 LTE sa jedva par Mbps, dok mts i A1 su tu negde "jure se", često imaju 3CA ili 4CA LTE.
A u gradu mts nema 5G, kao i što znate zbog Huawei-ja. I onda
😎