Šta je novo?

Android (TV) multimedia uređaji (box-evi i stick-ovi) [nije tema za Mi Box/Stick, FireOS, Google Chromecast/Streamer]

• Začetnik teme Začetnik teme Broker
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
А ево и обећаног осврта на рад RockTeк GX1 на андроиду 14

Samo da pohvalim X88 Pro. Danas se poigrao sa jednim novim kod drugara kojem je baš stigao.
Moji utisci:
Slika i zvuk odlični. Bolje od VontarW2, malo ali primetno.
Brzi, klizni, lak i praltičan Launcher lak za bilo koga.
Dolazi dovoljno opremljenim softwareom da su instalacije ubrzane.
Stigo u verziji 4/32GB sa Temu za 11 dana po ceni od 3951RSD
Moja oreporuka svima koji me na dalje smaraju pitanjima "Šta se isplati?" a da nemaju neke prohteve i spec. želje

Da li se moze eon daljincem potpuno upariti box beelink gt1 mini i tv sony x90j?
Box sam uspeo ali mi ona google pretraga ne radi preko mikrofona, resenje?
Sony daljinac sam upario (probao kodove 438 i 451), medjutim ne rade mi puno tastera npr. Source itd.

Asistent taster radi samo u BT režimu.
Koji tasteri uopšte treba tj mogu da funkcionišu u IR režimu možeš da vidiš (bez obzira na to koji kod je trenutno programiran) tako što uključiš kameru na mobilnom i uperiš vrh Eon daljinca (dok je prebačen sa TV/STB na IR režim) ka kameri telefona i stiskaš redom tastere pa ćeš videti za koje sija /šalje signal a za koje ne sija ništa.

Source taster kod mene na TCL TV-u funkcioniše (kad je daljinac u IR režimu) nakon što je daljinac reprogramiran za TCL.

Poslednja izmena:
Kod mene ne radi nakon reprogramiranja.
A da li ti radi npr ono dugme ispod eon-a, za mic (glasovmu komandu)?
Kod mene ono ne radi ni na tv rezimu ni na android box rezimu.

U IR režimu ne radi ni Eon logo ( = Menu) taster ni mikrofon / asistent niti bilo šta od tastera koji su ispod Volume tastera.
Mic/asistent radi u BT režimu. I Eon logo radi ( = funkcioniše kao Menu taster i otvara podešavanja slike na TCL-u).

Znači u IR rade 0-9, Source, D-Pad tasteri, back, home, Volume, Channel i to je manje-više sve što radi / šalje IR komande.

U BT režimu varira u zavisnosti od toga na šta je povezan daljinac. Npr isti tasteri sa istim programom za remapiranje / promenu funkcije kad se daljinac koristi povezan na Eon box mogu uspešno da se remapiraju a kad je povezan na TCL i Tesla TV ne mogu tu gomila tastera se detektuje kao ista stvar pa tipa ne možeš da dodeliš 4 različita akcije za žuti, crveni, plavi i zeleni kružić već svi rade istu stvar 😂😂😂

• Like
Reagovanja: s5p
Praštajte ako je glupo pitanje:
Moja tetka (starija osoba) hoće da otkaže kablovsku, mala penzija i tako to, uzeo bih joj neki android box sa androidom za mobilni i instalirao orion aplikaciju gde u onom demo modu Ima osnovne kanale(to je valjda verzija orion aplikacije samo za mobilne/tablete) . Da li se na takvom boksu može to gledati bez problema sa upotrebom daljinskog. Internet bi od komšije pozajmila pošto ima jak signal.
I ako može, koji su ok boxevi sa takvim androidom. Video sam kod Salacue na kanalu da X88Pro ima izvorno običan android za mobilne , ima li još neki?
Zahvaljujem ako neko zna

Hvala.
Ima t2 tuner, e sada u zgradama ne znam baš kakav je prijem.
Hteo sam ovo sa boksom, ima tu i rts planeta i tako to, nije baš da ne ukapira neke osnovne stvari da pokrene.

Da li se na takvom boksu može to gledati bez problema sa upotrebom daljinskog.
Ne može. "demo mode" (besplatni TV kanali) je dostupan samo za mobilnu verziju Orion TV aplikacija a ona naravno nije predviđena da se koristi na TV-u niti da se upravlja daljinskim.

Lepo su ti preporučili : nameštaj antenu (na terasu, kod prozora ili tako neka varijanta) i neka gleda DVB-T2 signal. Najbolje ti je tako nego da se igraš sa svojim živcima i tetkim 😁

Tuđi besplatni "šta uhvatim bežično" internet + besplatna IPTV + stariji ljudi je recept za glavobolju.

Koji paket bi joj stavio preko mob? Strim usisava gigabajte, posebno stariji ljudi kojima zvrnda tv po čitav dan, i kad gledaju i kad ne gledaju.

Koji paket bi joj stavio preko mob? Strim usisava gigabajte, posebno stariji ljudi kojima zvrnda tv po čitav dan, i kad gledaju i kad ne gledaju.
Internet bi imala free od komšija iznad, signal je jak, to nije problem.
Ok, onda bolja varijanta dvb t2 da vidim kakav je signal.
Hvala svima na pomoći

Jak signal otvara mogućnost da uzmeš neki osnovni iptv, verovatno ima od tridesetak evrica godišnje. Počasti tetku, imaće hiljade kanala.

Ne mogu da pronađem konkretnu temu za moje pitanje..
Imam 2-3 android boxa u fioci koje ne koristim i negde na internetu sam video da je moguće da se na njih nabaci emulator retro igrica i priključe džojstici..
Da li imate neku preporuku ili how to?

Ne mogu da pronađem konkretnu temu za moje pitanje..
Imam 2-3 android boxa u fioci koje ne koristim i negde na internetu sam video da je moguće da se na njih nabaci emulator retro igrica i priključe džojstici..
Da li imate neku preporuku ili how to?
Retroarch ili Batocera, mada moj glas ide prvom koji lično koristim. Ima svoj sajt i how to sekciju. Koristim DS4 i 8bitDo za igranje, box ih bez problema prepoznaje putem bt.

Retroarch je odavno najbolja opcija za retro igre na android platformi.
Nema nikakve potrebe da plaćaš, kad sve imaš besplatno.
Kreni odavde, ima sve što treba za početak:
A ovo je neko postavio ovde

За почетак - који су боксеви у питању? Који чипсет, колико радне меморије?
Питам јер се неки могу користити за ретро игре, неки нису способни ни да раде оно основно за шта су намењени.

Lepo pita Salac, zavisi koju box i koje retro sisteme. Kod mene Shield može do Dreamcast, PSP i N64 da gura. Gamecube teže, mada prešao sam Luigi's Mansion 1 uz frame dropove, ali igrivo.

PPSSPP za psp igre Duckstation za PS igre DRastic za Nintendo Ds igre za niže Retroarch.

Nego da pitam za A95X_F3Air_II nisam ga dugo koristio sad ga nešto upalim i on u bootloop reko da nije možda loše napajanje. Pitam zato što sam imao sličan slučaj na drugom kad sam kupio napajanje sa Aliexpressa pa mi je isto išao u bootloop.

За почетак - који су боксеви у питању? Који чипсет, колико радне меморије?
Питам јер се неки могу користити за ретро игре, неки нису способни ни да раде оно основно за шта су намењени.
Izvinjavam se sto nisam bio detaljniji.
U pitanju je vontar s905w2 4gb
A imam i firestick 4k max

Ovo što ti kažem aplikacije instaliraš deinstaliraš android koristiš i dalje kodi yt itd. Emuelec moraš da flašuješ ceo box a i pitanje je da li može na Vontaru.

............................
Dijagnoziram da mi je ovaj gorepomenuti A95X_F3Air_II amlogic s905w2 4gb rama 64gb rom crkao.
U bootloopu je i dalje sa drugim napajanjem. Znači treba mi rom i flashtool kakav mi je izbor ako ga imam. Jel ima ovaj custom rom kao i Vontara. Neki tutorijal? Hvala unapred 🙂

to je taj

Prilozi

• 142152e0-cd61-4528-a533-4bc00b988e14.jpg
    142152e0-cd61-4528-a533-4bc00b988e14.jpg
    224.1 KB · Pregleda: 55
Ovo što ti kažem aplikacije instaliraš deinstaliraš android koristiš i dalje kodi yt itd. Emuelec moraš da flašuješ ceo box a i pitanje je da li može na Vontaru.

............................
Dijagnoziram da mi je ovaj gorepomenuti A95X_F3Air_II amlogic s905w2 4gb rama 64gb rom crkao.
U bootloopu je i dalje sa drugim napajanjem. Znači treba mi rom i flashtool kakav mi je izbor ako ga imam. Jel ima ovaj custom rom kao i Vontara. Neki tutorijal? Hvala unapred 🙂
Vidi inbox

1. Vraćanje na fabrička podešavanja, pa podizanje apk iz početka. Čačkalica na mikro prekidač pa uključivanje strujnog adaptera u box. I na ekranu daljinskim na brisanje data podataka.

Ili...

2. Flešuj ga, ima slimbox za njega a i originalni softwer da se skine,ako nećeš slimbox. Sve ima na slimbox stranici, i softwer i alat. Jedini je potreban USB A na USB A data kabl ili usb na c kabl primer od telefona, ako na PC-laptop ima C priključak. Pisano je na prethodnim stranama o flešovanju i u ovoj temi.

Poslednja izmena:
Hvala skinuh oba.
Sad pitanje na slici je ovaj kao malo drugačiji izgledom A95X_F3Air_II petpostavljam da je to isti čipset samo drugo kućište. Valjda neće predstavljati problem,
.....
Aj probaću ovo prvo brisanje.
Čačkalica pa uključim tako uđem u recovery?
Posle toga nađem factory reset pa reboot tako nekako?
Bem li ga ako ne upali jedno valjda će drugo. Loše mi je radio taj rom od početka.

Upravo tako. Za taj box koliko se secam tražio je da u aml burning tool se doda password ali i to imas skinuti tamo.
U sustini to je isti box i taj Air i RGB, više kozmetički RGB ima više boja da rade u sprktru lajd šou 😉😆
Stavljao sam dok su bili ranije pre 4 godine image na bilo koji od ta dva isti.

• Like
Reagovanja: Bon
Nazad
Vrh Dno