Šta je novo?

Kako kupiti Apple Care +

• Začetnik teme Začetnik teme rix
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Skinuo sam ProtonVPN, izbacilo mi je da završim podešavanje, gde mi je tražio važeću opciju za plaćanje, NLB Visa ne radi, PayPal takodje ne radi. Jel sad treba da uplatim Apple Gift card na taj nalog gde sam već platio Apple Care+?

Možda su opet nešto menjali...

Ja sam 14.11.2025 kupio AC+ kako sam napisao (post).
Mučio sam se do 29.11.2025 kad sam napisao da sam uspeo da vežem registraciju sa UK nalogom (post).
Jedina razlika (kako vidim) da sam ja 14.11.2025 uplatio na nalog 10£ (vidi prilog).
Možda treba da ubaciš 10£ na UK nalog, ili treba da sačekaš nekoliko dana, ili da prebaciš region u support APP-u na UK (mada ja to nisam uradio).

Nažalost ovo je bitka...

Bitka itekako jeste, i prebacio region, i promenio čitav telefon na taj nalog. I sad VPN i sve, ali nešto neće.

Ako imaš PayPal ne treba gift kartica. Ja lično nikad nisam ni VPN koristio...
Imam PayPal i izbaci mi ovu grešku, koju prvi put vidim.

Prilozi

• IMG_0164.png
    IMG_0164.png
    74.5 KB · Pregleda: 33
Bitka itekako jeste, i prebacio region, i promenio čitav telefon na taj nalog. I sad VPN i sve, ali nešto neće.

Imam PayPal i izbaci mi ovu grešku, koju prvi put vidim.
"Imam PayPal i izbaci mi ovu grešku, koju prvi put vidim."
UK PayPal? Mora da bude UK PayPal za UK Apple ID.

O tome već nisam razmišljao, nije PayPal UK
Ako ne uspeš da povezeš sa UK nalogom i onda postoji šansa da će ti Apple skidati novce za preplatu sa kartice koji si koristio za kupovinu.
Samo nećes moći preko Apple naloga da upravjaš sa preplatom (na primer da otkažeš), ili kad ti istekne bankovna kartica da menjaš način plaćanja (ubaciš novu karticu).

Kakva su vam iskustva sa brzinom popravke iPhone-a sa AC+. Prosli put sam menjao u Varsavi na putu, i neka 4 radna dana su zamenili. (iPhone 13 mini crkao od vode).

Sada mi je otislo zadnje staklo od jaceg pada, i kamera malo nekada vibrira. Ovde u NS se ne javljaju, samo preko mail-a odgovorili sturo da salju za BG i da je zakonski rok 30 dana, iako sam pitao kako u praksi to bude. Kakvih 30 dana. Je l' postoji neki hitan postupak i da li se za ovo dobije novi telefon itd?

Mislim da se popravljaju leđa, tj. da se menjaju. Po dosadašnjem iskustvu, novi telefon dobijaš kada je display+backplate otišao.

Meni je recimo do sada uvek bilo između 7 i 10 dana, mada ovde je bilo i nekih horor priča od po mesec dana i više. Javiće se već kolege.

Odgovorili mi iz iStyle.
Kazu ovo: " Sada uz telefon morate priložiti I dokaz o kupovinu uređaja.
Ukoliko nemate dokaz o kupovinu, servis može da vas odbije I da vam naplati svoje vreme utrošeno na proveru.
Skinuti FMI/MDM zaštitu.
Uvek napravite bekap vaših podataka pre dostavljanja uređaja u servis.
Svi uređaji koji se ostave na servis, čekaju na pregled okvirno 10-15 dana, nakon toga dobijate izveštaj sa objašnjenjem o daljem procesu servisiranja."
.

Ovo je presporo i kakav dokaz o kupovini. I kakvo skidanje zastite, ne znam sta pisu.

Nista, jedna zvezdica na google reviews za iStyle. A ostvaricu garanciju kada budem negde van Srbije.

Poslednja izmena:
Oduvek je bilo, koliko ja znam, da će možda da traže dokaz o kupovini. Ja sam nosio i nisu (doduše u ProMobi), a i iskustva ostalih pokazuju da ne traže, bar kad je reč o AC+.

Što se zaštite tiče, treba da ugasiš FindMy i to je to, ništa komplikovano.

Nosio sam laptop kod nas pre, iPhone u inostranstvu, nikav dokaz kupovine nisam davao. Nije ni bitno ko je kupio uredjaj. Naravno da se gasi FMI, ali ovo da napisu da bez dokaza kupovine mogu naplate proveru i pored AC+, neozbiljno. Dao sam serijski broj, sve mogu da vide pre odgovaranja.

Takodje u EU i generalno za AC+ postoiji i ubrzam postupak par radnih dana cesto, nekada se resi i za jedan dan ako je servis blizu. Malo je puno cekati 10-15 dana tek za dijagnostiku.

Zdravo,
Imam jedno pitanje vezano za Apple Care +, da vidim koja je najbolja opcija, trenutno imam apple US account koji koristim na telefonu, ali posto nemam US karticu niti poznajem nekog ko ima, ne mogu da obavim tu prvu uplatu za aktivaciju. E sad, pitanje je, da li da jurim nekog ili neki nacin da aktiviram apple care preko tog naloga, ili da napravim novi nalog recimo na DE, jer tamo imam nekog ko moze da uplati ? Da li je bolje imati poseban nalog za to ili je bolje na vec postojeci ?
Da li postoji neko mozda ko usluzno uplacuje tu prvu transakciju, ostalo moze valjda preko gift carda ?
U sustini pitanje je koja je idealna opcija, ne znam da li da pravim novi nalog samo za to, cini se kao overhead i moze se desiti da zagubim taj novi nalog ali dobro.

Idealna opcija, kad već ne možeš sam da iniciraš prvu uplatu ne postoji. Ako neko hoće-može uslužno da to uradi to povlači drugu problematiku - treba takvom nekom verovati i dati parametre za pristup nalogu. Najbolja varijanta je da napraviš DE nalog i zamoliš tog koga znaš da ti uplati i aktivira AC+, posle ti kupuj DE gift kartice i dopunjavaj taj nalog.

Normalno nastavi da koristiš US nalog ako ti je to primarno.

Imam US account (10+ godina)
Komsija ima US kreditnu karticu.
Jel mogu sa njegovom karticom da odradim prvu uplatu pa posle da skida sa mog balance?
Hvala

Jedino što mogu da kažem da bi trebalo da može 😃
Imaj u vidu da ti ta kartica ostaje vezana za račun, ali dok god imaš na računu dovoljno novca, dopunjeno gift karticama, prvo odatle skidaju. Ne znam kakva je procedura kad istekne kartica pošto će verovatno tražiti da se update-uje način plaćanja.

Godišnja pretplata za MBP je urađena na taj način, mesečne rate za iCloud pretplatu skidaju sa sredstava koja su na Apple nalogu od gift kartica, a za sledeću godišnju uplatu ću proveriti da li može da povuče sa balance, kako oni to nazivaju, a ne sa PayPal naloga sa koga je plaćena prva pretplata.

Hvala 😊
Videću da li cu da odradim, ne želim nikom da pravim neki problem 😉

• Like
Reagovanja: iOS
Ne mogu da potvrdim za redosled skidanja do sledećeg meseca. U Payment and Shipping podešavanjima sam postavljaš prioritete. Računam da bi trebalo da se pridržavaju toga ako imaš sredstva na balansu.

Uzeo sam malom sestriću 17pro i rešio prvu uplatu preko burazerove USA kartice. Postoji samo antilopovska opcija na mesečnom ili godišnjem nivou (šta izabereš).
Tako da možeš sigurno sa USA karticom, sinoć smo to odradili pošto već sutra mali putuje.
Komšijinu karticu ne možeš da ukloniš dok ne dodaš način plaćanja. Da ne bi stresirao brata, a nisam imao do danas vremena, napravio sam malom i meni PayPal naloge na USA. Kada su uspešno dodati kao način plaćanja izbrisali smo burazerovu karticu. Balans prvo, PayPal drugo. Tim redom (ostaviću da potroši balans i da proverim da li će da povuče sa PayPal-a, ali tek za mesec ili dva mogu da javim rezultat).

Inače procedura za PayPal je napisana u ovoj temi, nije trajalo ni pet minuta, nego nisam jednostavno imao vremena do danas. Vrlo je jednostavna i lako se isprati. I hvala autoru 🙂
Kreneš sa VPN na USA server (imam CyberGhost odavno). Mi smo sve odradili na telefonima, preko Safarija i SMS Virtual app.
Kada te na PayPal-u pita za broj telefona, a to je skoro odmah, ukucaš taj namenski za USA PayPal iz SMS Virtual app, koji si kupio za 5A (0,99 centi) i samo povedeš računa da je u PayPal polju za unos tog broja već uneta prva jednica (tako da nju ne kopiraš). Stigne ti SMS kod u SMS Virtual aplikaciju.
Copy/paste adresa Apple USA naloga.
Dodaš našu karticu (Raiffesen Visa) i skine/vrati dolar za verifikaciju. Potvrdiš mail adresu preko mail aplikacije i gotovo.
Mi smo instalirali i PayPal aplikaciju, generalno sve radi bez ikakvih problema. VPN ugasili i normalno sve radi.

Kada dodaš PayPal kao način plaćanja u Payment/Shiping možeš da izbrišeš te tuđe USA kartice.
Razmišljam da vidim sa burazerom da mi donese neki esim, sim ili šta god postoji u pripejd obliku da ima taj neki USA broj kao regularan. USA kartice mi trenutno nisu interesantne, lepše mi njega da gnajvim 🙂

Nosio sam laptop kod nas pre, iPhone u inostranstvu, nikav dokaz kupovine nisam davao. Nije ni bitno ko je kupio uredjaj. Naravno da se gasi FMI, ali ovo da napisu da bez dokaza kupovine mogu naplate proveru i pored AC+, neozbiljno. Dao sam serijski broj, sve mogu da vide pre odgovaranja.

Takodje u EU i generalno za AC+ postoiji i ubrzam postupak par radnih dana cesto, nekada se resi i za jedan dan ako je servis blizu. Malo je puno cekati 10-15 dana tek za dijagnostiku.
A sto ne odes u Petra Drapsina? Tamo ti je Macola.

Mislio sam da samo iStyle radi AC+. Otici cu.

Imam US Apple ID nalog. Platio sam AppleCare+ za telefon preko gift kartice sve je prošlo normalno. Potom sam platio AppleCare+ i za sat. iCloud takođe plaćam preko naloga. Sada kada pokušavam da platim AppleCare za AirPods Pro 3, traži mi karticu. Nemam američku karticu. Šta mogu da uradim?

Ništa osim da nađeš nekog sa američkom karticom ili njihovim PayPal nalogom ili da napraviš američki PayPal nalog sa našom karticom i budeš svestan da je pitanje da li će ti ga u nekom trenutku PayPal da blokira.

Jedino, ako hoćeš tako da se igraš ili pokušaš, da napraviš poseban US Applee nalog na preko koga ćeš da vežeš novonapravljeni PayPal i iskoristiš ga isključivo za kupovinu Apple Care plus plana za AirPods. Čisto da ne rizikuješ sa glavnim Apple nalogom i potencijalnim blokiranjem ako ti PayPal nalog bude blokiran i, već iz nekog razloga, ne možeš da promeniš metod plaćanja za taj nalog 😃

Ništa osim da nađeš nekog sa američkom karticom ili njihovim PayPal nalogom ili da napraviš američki PayPal nalog sa našom karticom i budeš svestan da je pitanje da li će ti ga u nekom trenutku PayPal da blokira.

Jedino, ako hoćeš tako da se igraš ili pokušaš, da napraviš poseban US Applee nalog na preko koga ćeš da vežeš novonapravljeni PayPal i iskoristiš ga isključivo za kupovinu Apple Care plus plana za AirPods. Čisto da ne rizikuješ sa glavnim Apple nalogom i potencijalnim blokiranjem ako ti PayPal nalog bude blokiran i, već iz nekog razloga, ne možeš da promeniš metod plaćanja za taj nalog 😃
Imam PayPal ali nas, ne znam da li može da se napravi US PPal sa našom kraticom.
Sta misliš da li da pišem Apple Support? Da li mogu da imam nekih problema sa nalogom?

Zvanično treba njihova kartica, ali prelistaj temu i videćeš da pišu korisnici da su pravili sa našom karticom. Nekima je ubrzo blokiran taj PayPal nalog, a nekima nije. Zato sm i napisao da napraviš poseban Apple nalog za koji bi vezao američki PayPal i to iskoristio isključivo da kupiš Apple care plan.

Nema svrhe da pišeš Apple support-u pošto ćeš, najverovatnije, dobiti odgovor koji se poklapa sa onim što piše na sajtu. Kupovina Apple care je za zemlje gde su oni odredili da može da se kupi, a ti, kao i veliki broj korisnika u Srbiji, zaobilazi pravila i pravi US naloge. Verovatno će to u budućnosti opet nešto menjati, ali je trenutno ovakva situacija.

Nazad
Vrh Dno