Šta je novo?

Pametna kuća (Smart home) - Diskusija, pitanja, ideje

Odavno imam Xiaomi gateway DGNWG02LM i na njega zakacene razne senzore(Xiaomi i Aqara). Ovaj gateway je kupljen na Aliexpresu i koristi kineske servere.
Zna li neko, da li ako kupim sada Xiaomi smart home hub 2 ZNDMWG04LM, EU verziju, mogu te iste senzore da zakacim i na njega i da rade sa oba huba/gateway-a u isto vreme, obzirom da se povezuju putem Zigbee protokola?
Evo, sada znam ja... :LOL:
Ne moze jedan Zigbee senzor da bude zakacen na dva huba istovremeno.

Bila je zvanicna najava, krajem godine i pocetkom naredne ce biti u radnjama.

Ali ako budu te cene koje su najavili u UK, stvarno deluje izuzetno povoljno.

Smart uticnica 1000 din. Nadjoh u uputstvu da su 16A ali po sajtovima u pretrazi pise da su 10A i do 2300w. Ako je 16A to je top, pre bih uzeo kod njih nego sa Temu ili Aliexpress

16A za rezistivne potrošače.
Do sada sam našao 2 mane:
1. prilično je kabasta, ne mogu da stanu 2 jedna pored druge u produžnom kablu sa više utičnica
2. relej je dosta glasan
Integracija u HA preko ZHA bez problema.
Pozdrav

Prilozi

• 20251106_225453.jpg
    20251106_225453.jpg
    120.3 KB · Pregleda: 30
16A za rezistivne potrošače.
Do sada sam našao 2 mane:
1. prilično je kabasta, ne mogu da stanu 2 jedna pored druge u produžnom kablu sa više utičnica
2. relej je dosta glasan
Integracija u HA preko ZHA bez problema.
Pozdrav
Da li i dalje ne pokazuje tacnu W kada vuce preko 1000W?

Nisam probao preko 1000W, ali to bi trebalo da je rešeno u novijim verzijama FW-a. Ove moje su verzija 2.4.45.
Pozdrav
P.S. Evo sad sam probao. Ispravno prikazuje snagu, makar u HA sa ZHA integracijom.

1000022129.jpg

Poslednja izmena:
Nisam probao preko 1000W, ali to bi trebalo da je rešeno u novijim verzijama FW-a. Ove moje su verzija 2.4.45.
Pozdrav
P.S. Evo sad sam probao. Ispravno prikazuje snagu, makar u HA sa ZHA integracijom.

Pogledajte prilog 511945
Hvala!
Znam da su resili voltazu, ali su ljudi prijavljivali jos uvek da ne prikazuje tacno preko 1000w ni sa najnovijim FW.

Ja ih imam tri,sa tim 2.4.45,i prikazuju tačno.Kako se ponaša kada ne prikazuje tačno,u smislu znaš da je potrošač 2kw a ona pokazuje nešto levo ili...?

Ja ih imam tri,sa tim 2.4.45,i prikazuju tačno.Kako se ponaša kada ne prikazuje tačno,u smislu znaš da je potrošač 2kw a ona pokazuje nešto levo ili...?
Da, da, recimo lupi nesto ispod 1000w.

Imao sam ja. Ako se dobro sećam prikazivalo je samo tri cifre, pa bi recimo umesto 1800W pisalo 180W.

Da li neko koristi Wall panel na Huawei tabletu i uspeo je preko mqtt ili rest api komandi da pali i gasi ekran ili jednostavno nije moguće pošto ne postoji u podešavanjima bilo šta vezano za ekran?Naravno sve što treba da bude uključeno,uključeno je.

Vrh Dno