Pregledaš tarifnike, pa uporediš. Uglavnom se ne pravi razlika između priliva po osnovu penzije i drugih, uz određene izuzetke. Naknada je mahom između 0,2% i 0,5%, sa minimumom ispod 500 dinara. Ako je manji procenat, minimum je veći. Za manje iznose, npr. do 200 evra, može na dosta mesta da se prođe i besplatno. Može da se prođe potpuno besplatno i ako je doznaka poslata sa opcijom OUR (sav trošak snosi pošiljalac), ali to ne bi trebalo da je slučaj sa penzijama, jer one idu preko banaka administratora, koje uvek imaju neke svoje troškove.Da li neko zna koje banke kod nas su najpovoljnije ili nemaju proviziju za prijem penzije iz Hrvatske u Eurima? Da li su to neki namenski devizni računi ili obični multivalutni tekući računi?
Sta je sad Galeb?Za Alta i Payspot gde nije podizanje gotovine su Galebove Android kase/terminali.
Distributer fiskalnih kasa. Koji je to Kinez u originalu, nemam pojma, ali u opticaju je i LED Pay.Sta je sad Galeb?![]()
Pa to je primer izuzetka, naveo sam i ja neke. Aik je još i najlošiji primer, pošto im je naknada za priliv svakako tih 0,35% (min 300). 😆 Jasno mi je, doduše, zašto postoji kao odvojen stav: zato što im je po ostalim osnovima manja naknada 0,25% ako je iznos preko 10k evra, ali da li stvarno neko ima toliku penziju, pa da mu smeta što ostaje na 0,35%...AIK pravi razliku za prijem penzija u svom tarifniku:
Prijem deviznih penzija: 0.35% (minimum 300 din)
Nemačke penzije su posebna priča, tih 0,23% je odavno zacementirano, ako se ne varam, prema sporazumu starom otprilike trideset godina. Njemu treba za hrvatsku, tako da to otpada.Prijem nemačkih penzija: 0.23%
Ostaje da je ubedljivo najbolji Addiko, ako je stvarno onako kako piše u tarifniku, a to je da nema apsolutno nikakve naknade kada je reč o zaradama i penzijama.@males najbolje da istražiš sve tarifnike pa nađeš najpovoljniju opciju
Da bi se menjalo samo taj iznos preko 5k ili može i za manje iznose ako si probao? Dakle korisnik da ima preko tih 5k, a treba mu da zameni recimo 100evra.Nije baš skoro pa srednji, ali mora da se ima dovoljna količina sredstava kada se traži povlašćeni kurs.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari