Šta je novo?

Yettel.bank ex Mobi Banka (2024 / 2025)

Danas stigla nova promocija, korisnik sam Bank Max kao primarnog računa sa prijemom zarade:

Prosledi link ka prijavi za Bank MAX na 8 svojih prijatelja: za svakog od nijih koji otvori Bank MAX tekući racun preko tvog linka i napravi makar jednu transakciju Instant karticom, mi ćemo tebi i njemu (njoj) uplatiti po 2.000 RSD.
To znači: 2000 RSD x 8 (prijatelja) = 16.000 RSD za tebe 2000 RSD za svakog od ovih 8 prijatelja
Koliko je potrebno da ti prijatelji čekate na uplatu novca?
Novac vam leže na Bank MAX tekući račun najvise 5 radnilh dana nakon što tvoj prijatelj napravi prvu transakciju Instant karticom (drugim rečima: na prodajnom mestu plati bilo šta telefonom)
Imas neki link ka tome ili ti je samo na mejl stiglo? Imam dvoje koji treba da otvore racun, pa taman da iskoristim ovo.

• Like
Reagovanja: uji
Majku bih prebacio sa Lite na Max paket pa bi mi dobro došlo da je sprovedem kroz preporuku, pošto mi je plaćen honorar pod šifrom 241 pa se opet vodim kao primalac zarade i iskoristiću grejs period, a sa njenom Dina karticom bih trošio da je oslobodim od troška održavanja pa vratim na Lite posle kad promocija prođe, a njoj ostane Master.

Otvorio sam sinoć Bank Max račun. Kako je sam kraj meseca i nemam kartice, neću ispuniti uslov za potrošnju 30k. Da li da prebacim na račun 595 din ukoliko će mi naplatiti održavanje? Ovo mi je dodatni tekući, pa je zato trenutno "prazan".

Takođe, koje sve vrste transakcija se računaju u tih 30k potrošnje? Da li mogu i plaćanja iz aplikacije, recimo račun za struju, internet?

Ipak su sada izmenili reklamu...
Znači mogu dolari da se uplaćuju. :ROFLMAO:
Izmenili su i na sajtu, ali tu su pojeli ključnu reč: možete da koristite sve njegove usluge, osim dinara i evra... Za dolare i razumem, ne nude uplatu njih ni sa ubacivanjem kartice, ali svakako je konfuzno. Međutim, i dalje isti tekst stoji kod Dine, kao da i ona može beskontaktno da se očita.

Edit: pitanje u vezi sa slikom, imaju li oni uopšte negde ovakve bankomate? Reč je o NCR-ovom, koliko vidim.

Da li da prebacim na račun 595 din ukoliko će mi naplatiti održavanje?
Pa da, naplatiće ti. Ranije su imali grejs period, ali to je odavno prošlo, a mnogi su ovde i u praksi potvrdili da im je naplaćeno održavanje. I to izgleda da stvarno naplaćuju pun iznos, koliko sam shvatio one koji su pisali o tome, iako si koristio svega nekoliko dana, što je dodatno bez veze. Javi svakako ako ti naplate manje.

Takođe, koje sve vrste transakcija se računaju u tih 30k potrošnje? Da li mogu i plaćanja iz aplikacije, recimo račun za struju, internet, online kupovine, itd?
Plaćanja debitnom karticom, dakle ona gde prislanjaš karticu/sat/telefon uživo na POS terminal trgovca (to isključuje bankomat ili POS terminal na kom zvanično podižeš gotovinu, npr. u menjačnicama ili mnogim mestima za registraciju vozila i slično, pitaj uvek ako nisi siguran, jer za ovo drugo ima i naknada) ili onlajn unosiš podatke sa kartice (broj, datum isteka, CVC kod). Ne računaju se ni plaćanja kreditnom karticom (ako je uzmeš), ni plaćanja preko aplikacije popunjavanjem naloga za prenos (gde unosiš naziv primaoca, broj računa i tako to, dakle nema nikakve veze sa karticom). Specijalno, ne računaju se ni plaćanja iz domena igre na sreću, što uključuje kladionice, iako to jesu trgovci. Pogledaj šta piše ovde, uostalom.

Poslednja izmena:
Nisam video da se o ovome pisalo, možda sam prevideo...

0c5de4d3-7508-4550-af5b-1c68311fb3f3-1_all_7516.jpg

Prošle godine beše bilo na 3k potrošene Mastercard karticom u jednom danu (isto npr. utorak) 1k povrat i to je moglo bilo gde plaćanje? To mi zvuči dosta bolje...

Ovo važi za sve MC kartice. Pisalo se u temi u MC promocijama.

Da da, za sve. Ne pratim tu temu a ovde nisam video, sad ću da nađem da zapratim...

Da li je kod Bank Max paketa moguće koristiti kartice za plaćanje na dva različita telefona? Takođe, da li je moguća aktivacija i korišćenje mobilne aplikacije na dva različita uređaja?

Da li je kod Bank Max paketa moguće koristiti kartice za plaćanje na dva različita telefona? Takođe, da li je moguća aktivacija i korišćenje mobilne aplikacije na dva različita uređaja?
Moze. Ja sam supruzi na telefon instalirao aplikaciju, aktivirao sve i ubacio u apple pay karticu. Oboje imamo aplikaciju i kartice na telefonu.

Nece da uplate cashback za koriscenje wallet-a u septembru, kaze ne vazi za vas koji ste to koristili i pre 😀 mada nije tako napisano u onom flajeru koliko se secam

Na najavi eksplicitno piše da se promocija odnosi na one kojima su je poslali. To bi značilo i obrnuto, da nisu slali nikome za koga ne važi, koji god bio razlog nevaženja. Da li su tebi uopšte poslali taj mejl ili si video ovde? Ako jesu, imaš materijala za dalju žalbu. Ako nisu, nije trebalo ni da očekuješ povrat.

Nece da uplate cashback za koriscenje wallet-a u septembru, kaze ne vazi za vas koji ste to koristili i pre 😀 mada nije tako napisano u onom flajeru koliko se secam
Zvao sam i ja, zalio se i nista.
Odnosi se samo na kreditnu ako nju nisi koristio, ili debitnu.
Uglavnom izvukli su se.

Onda ih definitivno pritegni, situacija izgleda čisto. Koliko shvatam, Burgija ima isti slučaj i dobio je objašnjenje da se kao odnosilo na samo jednu karticu, a on plaćao drugom? I u tom slučaju je zaključak isti, izvukli su se samo ako im to dozvolite. Procedura je uobičajena, prvo zvaničan prigovor banci (ako već niste, nisu dovoljni pozivi ili čet), pa ako ne prihvate, pritužba NBS.

Upravo sam im poslao mail, pa videcemo sta ce biti, ukoliko bude negativan odgovor obraticu se udruzenju potrosaca efektiva.

Efektiva je samo jedan lik koji je registrovao udruženje, batali to. Procedura je kao što su gore napisali. Napišeš prigovor banci, kad dobiješ negativan odgovor pišeš NBS

Danas stigla nova promocija, korisnik sam Bank Max kao primarnog računa sa prijemom zarade:

Prosledi link ka prijavi za Bank MAX na 8 svojih prijatelja: za svakog od nijih koji otvori Bank MAX tekući racun preko tvog linka i napravi makar jednu transakciju Instant karticom, mi ćemo tebi i njemu (njoj) uplatiti po 2.000 RSD.
To znači: 2000 RSD x 8 (prijatelja) = 16.000 RSD za tebe 2000 RSD za svakog od ovih 8 prijatelja
Koliko je potrebno da ti prijatelji čekate na uplatu novca?
Novac vam leže na Bank MAX tekući račun najvise 5 radnilh dana nakon što tvoj prijatelj napravi prvu transakciju Instant karticom (drugim rečima: na prodajnom mestu plati bilo šta telefonom)
Ako nisi iskoristio svih 8 "pozivnica" i nemas nikom blizem da podijelis, javi na pm, ja planiram otvoriti MAX paket sutra ili prekosutra.

Meni i majci su trebali da isplate 6 keš-bekova ukupno. Isplatili su nam bili samo 2, pa sam im poslao na mail pritužbu na koju još uvek nisu odgovorili (još nije istekao rok), ali su u međuvremenu uplatili još za 2 kartice. Sad još čekam za 2 debitne da isplate, iskreno se nadam da će isplatiti bez dodatnih natezanja.

Meni i majci su trebali da isplate 6 keš-bekova ukupno. Isplatili su nam bili samo 2, pa sam im poslao na mail pritužbu na koju još uvek nisu odgovorili (još nije istekao rok), ali su u međuvremenu uplatili još za 2 kartice. Sad još čekam za 2 debitne da isplate, iskreno se nadam da će isplatiti bez dodatnih natezanja.
Kako toliko kes bekova,zar nije jedan kes bek?

Pa toliko imamo ukupno MasterCard kartica. Za svaku pojedinačno smo ispunili sve uslove.
Imam svoju debitnu, imam dodatnu debitnu kao ovlašćeno lice njenog računa i imam dodatnu kreditnu karticu isto kao ovlašćeno lice.
A ona ima svoju debitnu, dodatnu debitnu kao ovlašćeno lice mog računa i ima svoju kreditnu karticu.
Isplatili su oba keš-beka za kreditne kartice, a samo po jedan keš-bek za sada za debitne.

Prvi mesec kako koristim kreditnu karticu, jel može neko da mi malo razjasni, samo da proverim da sam dobro skapiro, iznos do 31.oktobra mora da izmirim do 15. novembra, a transakcije od 1.tj od sutra plaćam 15. decembra.Hvala

Tako je, ako hoćeš da prođeš bez ikakve kamate prebaciš na kreditnu do 15. novembra celokupan iznos koji si potrošio u oktobru. Koji je to tačan iznos videćeš u izvodu koji možeš od sutra da downloaduješ iz aplikacije.

Izvod u proseku bude 6. dana u mesecu, zavisi od vikenda i praznika u datom mesecu.
U tvom slučaju očekuj izvod oko 6. novembra.

Nazad
Vrh Dno