Šta je novo?

Temu - online prodaja (praćenje pošiljki u zasebnoj temi)

Ima li neka preporuka za COB LED traku širine do 8mm i skraćivanje na do 10cm?
Da presečem diskusiju moralnih postupaka 😆

da li je neko imao problema sa carinom kod nas za pakete sa temua u smislu stajanja dugo, ja imam jedan paket koji je u petak dosao na carinu i do sad nije prosao, danas mi je drugi paket dosao na carinu i treci isto tako zna li se kolko cu cekati otp i dal ima nekih zastoja

da li je neko imao problema sa carinom kod nas za pakete sa temua u smislu stajanja dugo, ja imam jedan paket koji je u petak dosao na carinu i do sad nije prosao, danas mi je drugi paket dosao na carinu i treci isto tako zna li se kolko cu cekati otp i dal ima nekih zastoja

Ako je stigla u petak, malo je rano da očekuješ odmah danas da ti je ocarine :)
Obično TEMU pošiljke prođu najviše za 2-3 dana (Beograd), što znači da bi do petka mogla da bude isporučena.

Temu ne ide preko državne službe za carinjenje.

Temu ne ide preko državne službe za carinjenje.svi pa
Temu ne ide preko državne službe za carinjenje.j
ja koliko znam svi paketi sa temua prolaze carninici paketa postanskih ili ide preko spedicije zavisi gde zivis nekom ako je u okolini Novog Sada ide u carinsku ispostavu za postanske pakete u Novom Sadu,carini se i potom dolazi kurir, m-one,nasa posta,dexpress,transfera ako je u pitanju transfera velika verovatnoca da ide preko njihove spedicije kao sto je milspid

Ima privatna carina?
Zar to nije drzavna ,,institucija''?
Dodatak:
Da li Vam se desava kad idete na price adjustment da vam se poveca cena proizvoda?
Malopre bas to uradio i poveca mi se cena proizvoda koji za taj iznos. Nisam obracao paznju na to ranije ali jutros gledao neke slusalice na nekoj akciji i bile 1200 rsd a sad su 1500. Dobio 300 rsd nakon price adjustment . Mozda je slucajnost.

Poslednja izmena:
Ista situacija za centralnu Srbiju .. Meni je vec 5 dana u tranzitu posle carine.. A isto imam na carini od cetvrtka tako da..

Temu ne ide preko državne službe za carinjenje.

Temu ide preko državne carine ali ne preko pošte carinjenja sa šifrom 11045 (gde ide sve ostalo što ima veze sa postanskim saobracajem) nego preko milspeda ili transfere koje su dobile licencu za ekspresne pošiljke i odobrenje od carine za carinjenje u njihovim prostorijama (inace u banovcima i krnjesevcima već postoji carina preko koje je i formalno "nakacen" taj postupak) .

Temu ide preko državne carine ali ne preko pošte carinjenja sa šifrom 11045 (gde ide sve ostalo što ima veze sa postanskim saobracajem) nego preko milspeda ili transfere koje su dobile licencu za ekspresne pošiljke i odobrenje od carine za carinjenje u njihovim prostorijama.
Okej, nisam se stručno izrazio, ali valjda sam bio dovoljno jasan da Temu paketi ne idu u pošte carinjenja, gde i ostali paketi iz inostranstva (poput AliExpress). Hvala svakako za dodatno pojašnjenje.

Temu ide preko državne carine ali ne preko pošte carinjenja sa šifrom 11045 (gde ide sve ostalo što ima veze sa postanskim saobracajem) nego preko milspeda ili transfere koje su dobile licencu za ekspresne pošiljke i odobrenje od carine za carinjenje u njihovim prostorijama (inace u banovcima i krnjesevcima već postoji carina preko koje je i formalno "nakacen" taj postupak) .
naprimer mi je sad stigla notifikacija da je doslo na carinu iako je u petak bila ta notifikacija nez sta se desava

Ima privatna carina?
Zar to nije drzavna ,,institucija''?
Dodatak:
Da li Vam se desava kad idete na price adjustment da vam se poveca cena proizvoda?
Malopre bas to uradio i poveca mi se cena proizvoda koji za taj iznos. Nisam obracao paznju na to ranije ali jutros gledao neke slusalice na nekoj akciji i bile 1200 rsd a sad su 1500. Dobio 300 rsd nakon price adjustment . Mozda je slucajnost.
zar price adjustment nije samo za artikle koje si već naručio a oni u međuvremenu pojeftinili? ne razumem baš kako si dobio 300 dinara za nešto što si samo gledao?

Stigao je sto na preklapanje, kao i stolice. Bitno je da mehanizam radi, ali su se proizvodi u transportu malo oštetitili. InShot_20251027_155043118.jpg

Stolice stigle bukvalno u džaku, bez stiropora. Sto u kutiji, ali takođe bez stiropora. Reklamirao sam na Temu i refundirali su mi ceo iznos.
Screenshot_2025-10-27-15-47-34-085_com.einnovation.temu-edit.jpg

Da li je mozda neko kupovao inverterske aparate za zavarivanje ne Temuu?
Naravno za hobi varenje jednom u pola - godinu dana.

Kupio sam onaj sa punjenom žicom. Brat je kupio elektrolučni. Oba su mi OK.
Za zavarivanje običnog metala, debljine do od 1,5 do 5mm (koliko sam ja probao) mi je odličan. Verovatno ima boljih i skupljih, ali meni je ovo jedini sa kim sam radio pa nemam sa čim da uporedim.
Napravio sam rešetke za kanal ispred kuće, terasnu nadstrešnicu, kapiju, i još dosta sitnih stvari.

Na zalost posle tog refund-a bez povratka to je najveci account minus
Meni su ukinuli claim credit posle toga i vise nije bilo pregovora kod predmeta ostecenih (vidno)
Sve su trazli da vratim i pogasili mi sve promocije

Pretpostavljam da je sve to isto nego me je interesovalo da li valjaju cemu?
Ma rade posao, sve je to ista tehnlolgija, jeftine komponente pa ako ih ne forsiraš trajaće. Ovaj sa punjenom žicom nije za debele metale, baš sam vario neki profil od 4mm i jede žicu od 1mm tako da ako planiraš deblji metal onda čist inverter sa elektrodom je bolja solucija. Jeftinije a i bolji zavar.

Ma sa elektrodom bih,pre neki dan kupih kutiju elektroda pa kada sam je kuci ostavljao videh da imam jos pola kutije :(
Malo sam se preracunao,da sam znao koliko ih jos imam kuci nebih ih ni kupovao.

zar price adjustment nije samo za artikle koje si već naručio a oni u međuvremenu pojeftinili? ne razumem baš kako si dobio 300 dinara za nešto što si samo gledao?
Jeste.
Gledao sam te sluske koje sam hteo da porucim i bila je jedna cena u medjuvremenu bacim pogled na posiljku koja je u putu. Da vidim dokle je stigla i onako bzv kliknem na price adjustment i obicno tu bude neka sica a tad 300 rsd. Posle toga opet gledam sluske i cena im se povecala za nekih 300 rsd. Mozda je slucajnost a mozda i nije.

Na zalost posle tog refund-a bez povratka to je najveci account minus
Meni su ukinuli claim credit posle toga i vise nije bilo pregovora kod predmeta ostecenih (vidno)
Sve su trazli da vratim i pogasili mi sve promocije
Ne znam zasto vam to rade ja sam imao i refunde uzimam i price adjustment svaki dan i svaki dan mi iskacu claim credit, evo upravo mi dal na potrosenih 5000 vracaju 5750 ali nit imam sad nesto kesa da trosim na Temu(visok datum +dva punoletstva i jedna svadba mi bila ovog meseca + kupovina po Wieni) ali svaki boziji dan dobijam tako da mislim da to veze nema sa refundima i korekcijom cena vec oni to nasumicno rade.
Da je pravilo, ja onda isto ne bih dobijao nista.

Nazad
Vrh Dno