Šta je novo?

Sve o putu na more autom

Ni pod tačkom razno neće da se loguje 😁

Toll4All ti treba

U pravu si taj radi, ali sigurno sam se ranije logovao i na ovaj sajt jer mi je bookmarkovan i imam sačuvane login podatke...

Tačno da je radio, ali su praktično sve funkcionalne stvari, vezano za registraciju, odavno prebačene na Toll4All 😃

Dugo mi nije trebalo pa sam zaboravio, hvala svakako :)

Kako bese, tag ako crkne baterija, mora da se kupi novi, ne moze da se menja baterija?

Prestao da reaguje ovaj moj, ima vrv 10 godina da sam ga kupio.
Da odgovorim sam sebi. Vartina 2032 je zalemljena. Mozda moze da se zameni. Sutra cu da probam pa ćemo videti...
imas adapter za 2032 OVAKO nesto recimo, da ne bi lemio direkt na bateriju i sl..... na linku je za 2 baterije, samo ilustracije radi...

za menjanje baterije u tag-u, sam svoj majstor i slično, postoji podforum

Imam glupo pitanje:
Imate tag koji ima radni staz oko 6-7 godina, i kupili ste nov koji bi ga zamenio ako baterija crkne na prethodnom.
Taj tag ste sakrili negde da onaj citac ne ocita duplu putarinu... GDE ste sakrili tag?

Meni vec drugi put stize info da mi je naplacena putarina:
1. Stari tag: T4All odmah sutradan stize poruka da je placeno
2. Novi tag: ENPAY stize mi info posle par dana da je i ovde placeno, dakle duplo...

taj novi tag mi je bio sakriven u centralnom delu (naslon za ruku) ispod brda gluposti. Prosli put mi je bio u kaseti i cuo se dupli zvuk.
Ovog puta se nije cuo zvuk pa me zanima kako je onaj citac uspeo da ga detektuje.

Interesantra stvar, samo prilikom jednog ulaska i izlaska sa autoputa mi je duplo skinuto ali ne i sutradan kada sam se vracao kuci!
Evo slika ispod.

1762125544581.png

Drzi ga ili u njegovoj kesici koja je faradejev kavez, ili ga umotaj u alu foliju, ona ne propusta signal.

Ako nemaš kesicu, mislim da možeš da je dobiješ bilo gde gde se prodaju tagovi..

Pa izvadi ga iz kola jednostavno. Ne znaš koliko će ti još stari tag raditi, može biti mesec dana a može i godinu. Izdržaćeš jedan prolazak bez taga.

Ja moj držim u limenoj kutijici od bombona. Bilo šta što je Faradejev kavez je dovoljno.
Pozdrav

A što uopšte čuvaš stari kad si već uzeo novi?

Iskreno nemam pojma.
Kupio da imam i zaboravio na njega - i onda se setim kad mi skinu lovu.

Drzi ga ili u njegovoj kesici koja je faradejev kavez, ili ga umotaj u alu foliju, ona ne propusta signal.
E imam neku malu torbicu, stiglo mi sa temua za kljuceve od auta. Imam dve pa cu jednu da koristim za tag.
Hvala za info
Pa izvadi ga iz kola jednostavno. Ne znaš koliko će ti još stari tag raditi, može biti mesec dana a može i godinu. Izdržaćeš jedan prolazak bez taga.
Skoro nikad nemam kes kod sebe, a ne znam da li primaju kartice.
Ne putujem cesto i onda mi oba stoje u autu..

Primaju kartice.

Kreće montiranje nove opreme za naplatu putarine u Hrvatskoj:

Kao što je već rečeno, naplatne rampe odlaze u prošlost, a naplata će se vršiti na dva načina: na osnovu snimanja registarskih tablica ili preko ENC tagova.

Zaboravih da napišem za onaj moj stari tag, pošto sam shvatio da mi je lemilica crkla (nisam je uzeo u ruke bar jedno 3-4 godine), mrzelo me da se bakćem sa tim pa sam otišao i kupio novi tag u putevima. Završio sve za 5 minuta i sad za vikend sam ga koristio. Ima i dalje popust na postpaid-u od 6%.

Nazad
Vrh Dno