Šta je novo?

Diskusija o cenama kripto valuta (2025)

Zasto mislis da Ada nije spor coin, u odnosu na recimo Xrp ili bilo koji drugi? Mozda je i moja greska ali ja sam sa njim davno zavrsio
Loša mi je ulazna cena, zato je i "spor".
ima, i to više nego jedan -- XAUT (Tether), PAXG (Paxos) su najkorišćeniji i imaju najveći market cap.
Odlično, jer na fizičkom zlatu, imaš najmanje 3% gubitka na spreadu, razlici između kupovne i prodajne cene.

Sve je lepo dok cena zlata raste. Šta će biti sa tokenima kada počne da pada?

Kripto polako postaje kao berza, gde odavno imamo SNP 500 sa godišnjom prosečnom dobiti od 8-10%, imamo Nasdaq od 10-15% i imaćemo BTC koji će biti nešto bolji, sa recimo 30%, a kasnije i manje.

Sve je lepo dok cena zlata raste. Šta će biti sa tokenima kada počne da pada?
Pa valjda kapital iz zlata prelazi u rizičnije investicije.

Svi znaci idu u prilog tome da ulazimo u recesiju, kad se pogleda berza, zlato, kripto. FED kreše stopu za .25 za par dana, a najava je do kraja godine još bar 0.25, ako ne i celih 0.5. Za sada nema naznaka da će krenuti štampanje novca, ali ako ne budu mogli da reše deficit na drugi način (moja procena je da neće), eto nam inflacije, a onda novac uglavnom ima da ide u sigurnije asete kako bi se sačuvao ili u špekulativne, da se zaradi.
Ali se slažem sa gore iznetim stavom, što se tiče kripta zaboravite na trocifrene skokove.

Možda meni feed izbacuje tekstove čiji ton više preferiram, ali češće čitam da sledi nastavak bulla nego ulazak u bear. A možda više neće biti klasičnog četvorogodišnjeg ciklusa. Ipak je već 95% Bitcoina iskopano. Ovaj tekst je baš u tom tonu:

Gledam grafikone i 30 indikatora topa koji su i ovde pomenuti. Nijedan ne ukazuje na vrh ciklusa. Indikatori koji su istorijski bili praktično 100% u skladu sa realnim vrhom, kao Pi cycle top na primer, nisu se još aktivirali. Ja i dalje čekam.

Svi znaci idu u prilog tome da ulazimo u recesiju, kad se pogleda berza, zlato, kripto. FED kreše stopu za .25 za par dana, a najava je do kraja godine još bar 0.25, ako ne i celih 0.5. Za sada nema naznaka da će krenuti štampanje novca, ali ako ne budu mogli da reše deficit na drugi način (moja procena je da neće), eto nam inflacije, a onda novac uglavnom ima da ide u sigurnije asete kako bi se sačuvao ili u špekulativne, da se zaradi.
Ali se slažem sa gore iznetim stavom, što se tiče kripta zaboravite na trocifrene skokove.
Vidis koliko guraju sve u kripto i hoce da ubace stablecoine u svakodneno koriscenje. Mislim da ce tako pokusati da rese sve, pogotovo USA dug.

Slažem se, postoji ta špekulativna opcija da USA nakupuje BTC, a onda naduva cenu i tako delom vrati trilionski dug, ali isto tako postoji još jedna špekulativna opcija, a tiče se zlata...USA trezor je trenutno najveći deponent fizičkog zlata na svetu, pri čemu ga knjiže na neku smešnu cifru iz osamdesetih. Priča se da će da urade revalorizaciju i tako u knjigama ispeglaju deo duga, ali to povlači mogućnost da sve ostalo ode uzbrdo na konto dolara, jer bi i sa BTC-om i sa zlatom država pokazala da više veruje u druge asete, nego u svoju sopstvenu valutu.
Ne znam, videćemo u narednom periodu, sa Trampom je sve moguće....na žalost.

da li neko obraca paznju na zeca ?
nesto mi govori da ce zec nastavljati skakati po livadi 1k izgledfa da vise i nije tako nedostizan.

Nema od sastancenja nista. Kada neko nije ozbiljan na njega vise ne obracas paznju. Moze jedino tramp da sleti u RF pa da razgovara , samo da ne prodje ko makorn onomad.

nesto mi govori da ce zec nastavljati skakati po livadi 1k izgledfa da vise i nije tako nedostizan.

Nema od sastancenja nista. Kada neko nije ozbiljan na njega vise ne obracas paznju. Moze jedino tramp da sleti u RF pa da razgovara , samo da ne prodje ko makorn onomad.
Očigledno samo ti i ja(iako ga nemam)Screenshot_20251026_180028_Samsung Internet.jpg

po marfijevom zakonu .. ono sta imam ne skace , ali ono sto nemam skace ko ludo.

Gledam i ja. Preko 8x za mesec dana. Zamislite da imate insajdersku informaciju i iskoristite je uz ozbiljan leverage.
Gledam i COAI koji je napravio nekoliko talasa od 5 do 20 usdt. Tu nisu čista posla. Nekoliko walleta drži većinu kod takvih novčića. Da li je moguće da je i kod Zeca slično?

Ne znam da li neko ima ili nema insajderske informacije ali poznajem osobu koja sada uveliko lize prstice :). Pre jedno 3-4 nedelje je pokrenuo sinhronizaciju zec novcanika iz duboke hibernacije preko linuxa. Trebalo mu jedno 7 dana. Target za prodaju 500$ :).

Zolana u Hajpu!

Može li jedna anketica?
Zanima me šta prognozirate za BTC i ETH do kraja godine. Možda je previše očekivati u kriptu preciznu prognozu, ali da steknemo neki sliku o raspoloženju na forumu.
Ja se nadam 200.000 i 10.000, s tim da ne očekujem te brojke. Biću zahvalan ako bar za dlaku prebacimo ATH, a evo moje prognoze:
BTC - 139.000 usdt
ETH - 5.500 usdt

Ne prognoziram nista, pratim sta se desava i na osnovu toga odlucujem

Ja se baš i ne nadam rastu posle Nove godine. Tačnije, ne očekujem ga. Sve je moguće, ipak je ovo specifičan ciklus, zbog ETF-ova, ranijeg početka, sporijeg ritma, imamo verovatno još dva smanjenja Fed kamate do kraja godine, ali ipak je veliko iskakanje u odnosu na očekivani vrh koji je projektovan za kraj oktobra.

Sledeci mesec crni petak, tad uvek cena ide dole, kao i za praznike u Decembru.

Sve je na ATH. Realno je da u narednom periodu ide pad svega (ne mislim isključivo na kriptovalute)

Nazad
Vrh Dno