Edit: tačno u cik zore saopštili su da za plaćanja do 20. ide 7%
Odavno je najavljeno, ne znam kako si propustio. Za taj popust ti ni ne treba samoočitavanje, tako da možeš da ga uzmeš, a najveći je. S tim u vezi, upitna mi je trenutna korisnost računa na klik koji kasni kod klijenata koji bi imali novac da plate do dvadesetog. Dodatnih 2% popusta uvek će biti veće od kamate na štednji po viđenju, a već za one koji troše 300+ kWh mesečno će tih 2% biti veće i od 50 dinara, koliko bi platili nalog na Bank Lite. Naravno, i u tom slučaju bi bolje bilo da plate proviziju od oko 28 dinara na portalu nego da puštaju nalog, ali namerno poredim sa najskupljom opcijom, tj. zaključujem da je čak i ona bolja od čekanja računa na klik.
Moguće da nemaš tu opciju jer je "instant kartica" opcija objavljena pre manje od 15 dana, odnosno da nemaju mogućnost da implementiraju na kartice inicirane pre toga.
I za to na stranici naglašavaju da nije slučaj, tj. trebalo bi da važi retroaktivno.
Malopre se kuckao na chatu sa Milicom i Milica mi rece isto sto i YT video, tek kad bude naznaceno da je kartica poslata, moze da se aktivira “instant” kartica…
To je onda čista prevara (plus se ne pominje u snimku, ne znam zašto to ponavljaš) i ja bih ih za to prijavio NBS, naravno, nakon zvaničnog prigovora. Tebi će, doduše, kartica verovatno stići dok oni odgovore na prigovor, ali nikad se sa njima ne zna, može lako i da ne stigne. Nije im to, doduše, jedina lažna reklama, i za sve kartice uopšteno su skorije napisali da na bankomatima beskontaktno rade sve usluge sem uplate evra, pa smo utvrdili da to nije tačno i da i dalje ne mogu da se uplaćuju ni dinari, a Dina ni ne može da se očita.