Šta je novo?

Yettel.bank ex Mobi Banka (2024 / 2025)

Istina, ali ne verujem da je baš strogo hteo da plati IPS-om u budućnosti. Nije mu suštinski važno kroz koji sistem je plaćanje prošlo, novac se svakako prenosi nekad u toku dana, uz jednake eventualne naknade. Ti si mu doslovno odgovorio na pitanje koje je postavio, a ja sam dopunio odgovor, smatrajući da je zapravo uopšteno hteo da pita može li nekako da se zakaže plaćanje.

Da li postoji opcija u mobilnoj aplikaciji da se izvuče u PDF fajlu izvod za trenutni mesec koji je još uvek u toku?

Ne. Možeš na chatu da tražiš da ti urade to. Izvod ti stiže na mejl sutradan do 17h.
Auuu pa oni nisu normalni. Oni sebe nazivaju digitalnom bankom, a ne mogu osnovne stvari da se urade preko aplikacije. Bruka i sramota. U OTP aplikaciji to izvučeš u PDF za sekund. Znači ja to sad moram da čekam do srede do 17h. Pakao!!!

Radi, tj. mogu da se ulogujem i tako to, a za plaćanja ne znam, ako na to misliš. Ona im često baguju u poslednje vreme.

Kakva je sada situcija sa cekanjem na platne kartice? Da li se i dalje ceka preko mesec dana?

Probao bih i "instant karticu" ali mi u aplikaciji i dalje pise da je neaktivna.

Poslednja izmena:
Probao bih i "instant karticu" ali mi u aplikaciji i dalje pise da je neaktivna.
Odnosi se na debitnu ili kreditnu? Ako je drugo, lično me ne čudi, jer samo za debitnu reklamiraju tu mogućnost. Ako je prvo, tj. ni debitna ne može da se aktivira pre slanja, onda zapravo ništa novo nisu uveli i ispada da su plasirali lažnu reklamu, što je već ozbiljniji slučaj.

Ja sam račun otvorio 25. septembra, a karticu dobio 17. oktobra. Digitalnu karticu sam mogao da koristim odmah nakon što sam dobio mejl da su kartice poslate na adresu (13. oktobra predveče), do tada je isto stajao status: Neaktivna.
Nije mi jasno zašto se toliko čeka, kao ni zašto odmah ne dozvole digitalnu.

Tvoje iskustvo, međutim, spada u zastarelo po pitanju mogućnosti aktivacije, i to tačno za jedan dan. Šta se desilo, pa 14. oktobra su navodno uveli "instant karticu", tj. mogućnost da se kartica aktivira odmah po iniciranju (otvaranju računa), baš zato što znaju da im kasne, pa je to bila baš tražena opcija. Čini se ipak da se to odnosi samo na debitnu, pa sam zato pitao za koju on pita.

Onda bi trebalo da imaš mogućnost da aktiviraš instant karticu. Mogao bi da im se obratiš (poziv, čet, mejl) sa pitanjem zašto nema te opcije.

Ako sam dobro shvatio, doklegod je katrica u aplikaciji “neaktivna” tj. nije jos poslata, ne moze da se aktivira instant kartica. Barem tako pise u onom YT klipu.

Poslednja izmena:
Jel vam stizao EPS račun na Klik? Meni nije još a popust važi do 20. npr...

Da, stigao mi je juče, Jugoistok Niš.
popust važi do 20. npr...
Ako si slao podatke za samoočitavanje, onda možeš da napraviš i Uvid u račun nalog, pošto je JMBG vlasnika brojila u bazi. Računi stižu mejlom do 10. otprilike. u slučaju opredeljenja za elektronsku dostavu.

Ako sam dobro shvatio, doklegod je katrica u aplikaciji “neaktivna” tj. nije jos poslata, ne moze da se aktivira instant kartica. Barem tako pise u onom YT klipu.
Ne piše tako. U snimku jeste dat primer kartice koja je poslata, ali to ne znači da mora da se čeka slanje. Kako rekoh, to bi značilo da zapravo nisu uveli ništa novo (oduvek je mogla da se aktivira nakon što je poslata) i da su plasirali lažnu reklamu. Cela suština ovoga je da se kartica ima odmah po otvaranju računa, kako i sami napominju na stranici.

Jel vam stizao EPS račun na Klik? Meni nije još a popust važi do 20. npr...
To večito kasni, i sam si više puta pitao istu stvar na temi, hahah. Teško da se u to ne možeš pouzdati ako želiš dodatni popust.

Poslednja izmena:
  • Like
Reagovanja: uji
Retko kad pošalju 21. i u većini slučajeva ga dobijem 23. ali svakako pošto mi je brojilo na daljinskom očitavanju i nemam prava na samoočitavanje, a ne bih se ni cimao za samo 1% dodatnog popusta kad mi više odgovara da platim 28. za redovnih 5%. Da je 5+6%, odnosno 11% i tražio bih zamenu brojila za mogućnost samoočitavanja, plus bih slao stanje. Ovako, uopšte nije vredno truda, pritom je i dosta kraći rok za uplatu.
Edit: tačno u cik zore saopštili su da za plaćanja do 20. ide 7%

Malopre se kuckao na chatu sa Milicom i Milica mi rece isto sto i YT video, tek kad bude naznaceno da je kartica poslata, moze da se aktivira “instant” kartica…

Ranije je skoro uvek stizalo 20. EPS račun na klik, a sad redovno kasni par dana. A račun na mejl stigne u proseku 10 dana ranije nego u Yettel na klik. Otkad su uskratili i opciju plaćanja direktno sa partije kreditne kartice, polako račun na klik gubi smisao.

Malopre se kuckao na chatu sa Milicom i Milica mi rece isto sto i YT video, tek kad bude naznaceno da je kartica poslata, moze da se aktivira “instant” kartica…

Ja se izvinjavam na rečniku, ali oni su totalni degenerici, ako je ovo istina. Bukvalno mi je za 2 od 3 kartice trebalo 1 dan od slanja da stigne, a za treću je bilo možda 3-4 dana. Bukvalno instant kartica ničemu onda ne služi. Mada znale su Milice i Anite sa chata da daju pogrešne informacije.

Edit: tačno u cik zore saopštili su da za plaćanja do 20. ide 7%
Odavno je najavljeno, ne znam kako si propustio. Za taj popust ti ni ne treba samoočitavanje, tako da možeš da ga uzmeš, a najveći je. S tim u vezi, upitna mi je trenutna korisnost računa na klik koji kasni kod klijenata koji bi imali novac da plate do dvadesetog. Dodatnih 2% popusta uvek će biti veće od kamate na štednji po viđenju, a već za one koji troše 300+ kWh mesečno će tih 2% biti veće i od 50 dinara, koliko bi platili nalog na Bank Lite. Naravno, i u tom slučaju bi bolje bilo da plate proviziju od oko 28 dinara na portalu nego da puštaju nalog, ali namerno poredim sa najskupljom opcijom, tj. zaključujem da je čak i ona bolja od čekanja računa na klik.

Moguće da nemaš tu opciju jer je "instant kartica" opcija objavljena pre manje od 15 dana, odnosno da nemaju mogućnost da implementiraju na kartice inicirane pre toga.
I za to na stranici naglašavaju da nije slučaj, tj. trebalo bi da važi retroaktivno.

To je onda čista prevara (plus se ne pominje u snimku, ne znam zašto to ponavljaš) i ja bih ih za to prijavio NBS, naravno, nakon zvaničnog prigovora. Tebi će, doduše, kartica verovatno stići dok oni odgovore na prigovor, ali nikad se sa njima ne zna, može lako i da ne stigne. Nije im to, doduše, jedina lažna reklama, i za sve kartice uopšteno su skorije napisali da na bankomatima beskontaktno rade sve usluge sem uplate evra, pa smo utvrdili da to nije tačno i da i dalje ne mogu da se uplaćuju ni dinari, a Dina ni ne može da se očita.

Poslednja izmena:
  • Like
Reagovanja: uji
Odavno je najavljeno, ne znam kako si propustio. Za taj popust ti ni ne treba samoočitavanje, tako da možeš da ga uzmeš, a najveći je. S tim u vezi, upitna mi je trenutna korisnost računa na klik koji kasni kod klijenata koji bi imali novac da plate do dvadesetog.
Tamo gde sam to prvi put pročitao bilo je ili 5% redovnog ili 6% na samoočitavanje. O 7% popusta za plaćanje do 20. ni govora. Slažem se da u trenutim okolnostima nema baš nekog naročitog smisla, s obzirom na to da se objektivna situacija promenila. Jedino gde je još uvek od koristi jeste za lokale gde nema nikakvih popusta pa tu čak i dugujem, jer nemam drugog načina da se pozajmim.

Nazad
Vrh Dno