Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi (2025)

Da da dobar je film. Malo sporiji i primeti se da je prvi film, lik je 3 god snimao svog psa i dobro je ispalo.
Inace mu je bio problem jer niko nije hteo da gleda film ako pas umire pa je zahtevao da se na reviewima i festivalima naglasi da je sve ok.

Гледајући неке препоруке са нета, налетех на ово. Очекивао сам нешто сјајно гледајући оцене, али испоставило се да нисам ништа пропустио. Класична навлакуша Индијаца, напумпало њих 500 хиљада оцене. Првих пола сата филма одлично, после постаје хорор мала невеста. Прилично квалитетно снимљено, али ништа више од тога.
Коректно 6,5/10.

Kapetane, moj kapetane.

Фина породична забава, са доста добрим CGI, ефектима, генерално сцена, костими. Није баш препоручљиво за децу испод 10 година, јер пред крај има и мало страшнијих сцена, што аутоматски значи да је добро и за нас маторе.
7/10 скроз коректно.

Naleteh na amc i reših da nakon više decenija obnovim gradivo o filmu iz mog detinjstva

Uz sve poštovanje ka poštovaocima lika i dela mister Olimpije ali film je toliko naivan i glup da je prosto nemoguće nabrojati sve krindž scene koje nemaju promil veze sa realnošću!

Jasno mi je da mu je trebao ovakav film nakon što je Stalone snimio Ramba ali sa ove vremenske distance First Blood je bukvalno remek delo za ovaj užas!

Uštedeo si mi sat ipo, mislim da sam probao pre 15 god i ako se ne varam scena sa balvanima me odmah navela na alt F4. Možda i lupam ali nisam bio daleko odmakao.

P.S. a kao dete mislim da sam baš u komandosu gledao švarcija prvi put i ljubav se rodila.

Nakon toliko godina ni u najstrašnijoj noćnoj mori nisam mogao da zamislim da može biti toliko loše!

Naleteh na amc i reših da nakon više decenija obnovim gradivo o filmu iz mog detinjstva

Uz sve poštovanje ka poštovaocima lika i dela mister Olimpije ali film je toliko naivan i glup da je prosto nemoguće nabrojati sve krindž scene koje nemaju promil veze sa realnošću!

Jasno mi je da mu je trebao ovakav film nakon što je Stalone snimio Ramba ali sa ove vremenske distance First Blood je bukvalno remek delo za ovaj užas!
First blood je verovatno moj omiljeni film odgledao sam ga vrvr 20-30 puta. Ozbiljan film , akciona drama , ovi nakon njega nastavci su kao parodija.
A komandos je sprdnja ,pogoto kad se odgleda sa odredjene vremenske distance i kad nisi vise dete

First Blood je vrlo solidan i odličan na više nivoa, Commando je samo još jedan akcioni blokbaster, nema se tu šta porediti. Mislim, ko želi neka izvoli, niko ga ne može sprečiti.
p.s. da se razumemo Commando čak i kao takav je bolji od većine modernih ekvivalenata.

Conan je iz tih godine '82. Commando više dođe kao parodija na neki akcioni film.

Sto samo znaci i da je onda bila tona losih filmova, kad nam je Commando ostao u secanju jako (meni jeste par scena iako sam ga gledao kao klinac 1-2 puta max) a sad su te scene krindz tezak, jos kad se setim american ninja tad i sad.. isto

First Blood remek delo, sem Rambovog psihološkog profila koji je promenjen u filmu ostalo dosta verno prati knjigu. Redovno se vraćam ovom filmu na par godina. Comando sam gledao kao klinac verovatno 10 tak puta ali danas se ne bih usudio baš zbog gore navedenih razloga.

mission impossible reckoning
Dobar je, bolji mi je od prethodnog dela, iako je podugačak, nije dosadan. Lepo su zaokružili celu sagu. 7.5/10

Ljudi ja uopšte nisam negirao da je Rambo odličan film sa svakog aspekta niti sam ih ozbiljno poredio već sam samo napisao da je Švarceneger prosto morao da snimi jedan takav akcioni film nakon što je Slaj snimio Ramba par godina ranije ali da su ta dva filma potpuno neuporediva i stoga sam i rekao da je Rambo pravo remek delo u odnosu na užas od Komandosa.
Btw da je Komandos zamišljen kao parodija na akcione filmove (ne mora baš kao Hot Shots) sve bi bilo OK ali najtužnije je to što imam utisak da je film zamišljen kao stvarna akcija a ispao je (loša) akciona komedija, mada je po meni pre tragedija.

Ma samo je važbao za Predatora 🤣

Gledam kralja Tulse S02 sinoć i baš razmišljam da repriziram Rocky 1 sa klincem, taman će i prva krv da padne.

Kao klinac sam gledao komandosa kod drugara koji je jedini imao video rekorder, toliko smo puta vrteli traku da se izlizala na pojedinim scenama, pa je slika igrala.
Sa ove vremenske distance, njesra, ali tada je Švarci bio bogotac.

Meni je najžalije što sam reprizirao Američkog Ninja 4. Dobio sam kasetu od drugarice ona zlatno crna TDK. Ako nisam 20 puta gledao nisam ni jednom. Imala je onaj poseban šmek neki osećaj neverovatan. A sada... neke stvari treba da ostanu u prošlosti.

Kad se već spominju legende Arnold i Stallone baš mi je pre neki dan drugar preporučio od Stallonea film FIST.
Čudi me kako nisam ni čuo za taj film a vidim da je ozbiljan film.

Teška srca moram da priznam da je taj Commando zaista jedan krindž fest od početka do kraja. Scena kad on i ćerka nasmejani uživaju u blagostanju pre nemilog događaja se bukvalno može iskoristiti za neki HotShots. Ali meni je taj flm uvek bio glupav, verovatno jer sam ga gledao malo kasnije.
BTW Copland je odličan ako spominejmo Stalonea, mada ima atipičnu ulogu u, ali svakako za preporuku. Rambo FB isto odličan film tu nema rasprave.

Kad se već spominju legende Arnold i Stallone baš mi je pre neki dan drugar preporučio od Stallonea film FIST.
Čudi me kako nisam ni čuo za taj film a vidim da je ozbiljan film.
FIST је скроз коректан филм, бар био некада када сам га гледао, изненадио сам се откуд тако лоше оцене, и да је генерално прошао испод радара...

Kada smo kod Sly-a iz tog perioda, Cobra je isto bila hit.

Bas sam pre jedno 3-4 meseca obnovio Komandosa, i iako jeste sve to naivno, smesno, bezveze, krindz, preterano, koji god epitet da mu dodate, meni je i dalje bio ekstra zabava i nista mi nije smetalo.

I kad sam ga gledao sa tipa 15 godina, primetio sam sve te neke gluposti, ali brate, ko tu ima da trazi gram realnosti. Ne volim kad se ultra preteruje u nekim akcionim filmovima, uvek mi padne na pamet shoot em up, ali ovo mi prosto ima taj neki smek da sve to prolazi, plus je kratak film.

Skroz dobar.
Skajvoker dobar. Kao i u zivotu, neki klinci dobri, neki iritantni. Vidi se da se trude. Ima patetike.
Grehota sto Tarantino nije ovo rezirao, posto je ceo film u dijalozima.
Film podseca na siroviju i brutalniju verziju Hunger Games-a.
7/10

The Long Walk

Један од најгорих филмова у последњих 5 година, дефинитивно, каква имбецилска идеја, лоша глума, дијалози, коме требају патике бре, прецењене су. Ау које ђубре и које бацање времена. Заобићи. Ето Кинг некад баш уме да омане, али то је и нормално за неког ко пише књигу/причу дневно.

Nazad
Vrh Dno