Šta je novo?

Vivo X300 Series

Па већ сам качио у теми за X200U, да ме изненадило колико је ноћни видео бољи на Виву него Ајфону, ово је нова серија па ме сад и није изненадило што се тренд наставио. Једноставно конкуренција је стигла и озбиљно престигла Епл, Самсунг, Гугл, бар што се тиче камера. Чекамо да видимо хоће ли се они макнути ишта напред.

Па већ сам качио у теми за X200U, да ме изненадило колико је ноћни видео бољи на Виву него Ајфону, ово је нова серија па ме сад и није изненадило што се тренд наставио. Једноставно конкуренција је стигла и озбиљно престигла Епл, Самсунг, Гугл, бар што се тиче камера. Чекамо да видимо хоће ли се они макнути ишта напред.

Slažem se da su ih pretekli, i to vidno.

Meni se čini da je Google-u i Apple-u primarno američko tržište, i da su tamo prilično zaštićeni. Videli smo kako je prošao Huawei, mada tu već možemo da diskutujemo koliko zbog toga što bi ugrozili Apple, a koliko zbog neke stvarne pretnje.

Čini mi se da jedni imaju svoje (SAD i Evropa) a drugi isto svoje (Kina i poneke evropske zemlje) tržište.

Ljudi koji uglavnom kupuju iPhone, Pixel i Samsung nemaju pojma o Vivo, Oppo, OnePlus flagshipovima. Verujem da je to još izraženije u Americi.

S tim u vezi mi se čini da ove tri kompanije imaju svoj bubble u kome i nije baš bitno šta se u Kini razvija, i s obzirom da drže mediokritetan hardver i u 2025., ne vidim da će uskoro nešto da se promeni, nažalost.

Barem moje mišljenje.

Kako ne znas, pa vidis koliko ih dere Vivo. Bas je primetna razlika. Zato me i cudi. Do skoro je iPhone vazio za kralja video snimanja. Ali ocigledno da vise nije tako.

Pisao sam ja već u x200 temi koliko me iznenadio noćni snimak. Baš baš dobro izgleda.

Ne znam za low light ali snimak na vetru je tugo pregolema zvuk
Једино поље где је Самсунг за две класе испред свих, микрофон. Али чини ми се да је Виво бољи ту ове године него прошле, да има напретка, Ајфон криминалан са микрофоном.

Čestitke :) biće zanimljivo videti ga protiv x100u. :)
Nadam se da će uskoro neki popust na tom sajtu pa da ga i ja narucim.

X300pro < x200u
x200u < x100u
x300pro < x100u 😁

Vrh Dno