Šta je novo?

Diskusija o cenama kripto valuta (2025)

556703037_25071395715834133_8676429029442271617_n.jpg

„Kradem od siromašnih da bi dao bogatima!"
Balkanski kripto jutjuberi i dalje pričaju o bull-runu i ATH, dok strani uglavnom beariše, paniče i piz$e.
:rolleyes:

Poslednja izmena:
Ja trenutno samo cekam da se vrati da izadjem na nuli i da prebacim sve na Xstocks. Lakse mi je da ulazem u kompanije jer tu ima neke realne prognoze, kao na primer sad tokom earning season.
Mislim da je od ovog leta zrelo da se otvori jedan poseban podforum ili topic o alternativnom trgovanju akcijama i etf-ovima na blockchainu, kao i slicnim finansijskim instrumentima, bilo za stednju ili ocuvanje/uvecanje kapitala.

Meni nije jasno, zašto altovi i dalje prate kretanje BTC-a. Ok BTC je priča za sebe, jedini utility mu je zalog za budućnost. Ostali altovi su valjda produkti nekih projekata. Pa prema tome treba da se ponašaju tako. Koliko je projekat uspešan i token projekta to prati, a ne ovako BTC padne 2% altovi 50%. Mislim koji će onda svi ti tokeni, ne služi ničemu.

Meni nije jasno, zašto altovi i dalje prate kretanje BTC-a. Ok BTC je priča za sebe, jedini utility mu je zalog za budućnost. Ostali altovi su valjda produkti nekih projekata. Pa prema tome treba da se ponašaju tako. Koliko je projekat uspešan i token projekta to prati, a ne ovako BTC padne 2% altovi 50%. Mislim koji će onda svi ti tokeni, ne služi ničemu.
Pa zbog nas/vas koji volimo tehnologiju zar ne?
DA se ne lozimo, sve su to projekti za otimanje para. Na kraju svega i ETH i SOL i BNB realno ne treba da vrede vise od 50$ svaki i sve ce na njima da radi zar ne?
Ako su projekti koji imaju pricu, onda in treba tehnologija. Ako imaju tehnologiju, trebaju im vernici. A vernici kupuju i holduju. A to je onda store of value, a za to nisu potrebni. Razumes? Vrzino kolo. ETH da padne na 20$ mreza bi mu jednako lepo radila kao i na 10.000$ za eth.

Da, kada je probijeno 107k jasno je bilo da smo u kanalu. Sledeća konsolidacija na 90k. Možda bude neki dead cat, ali se ne bih mnogo nadao. Ako je to to što se tiče ovog ciklusa, možemo da podvučemo crtu. Nisam nezadovoljan, ali sam očekivao malo veći profit. Greška je bila ulagati u altove druge klase. BNB mi je doneo lep profit, xrp takođe. ETH malo manji, ali siguran. Na BTC sam najbolje prošao, ali sam imao više sreće nego pameti. Uzeo sam ga najviše na nekih 17k kada je bila frka oko Binancea i njihovog pucanja.

Da je samo ETH, bilo bi dobro. Možda se u sledećem ciklusu altovi povampire, a možda ostane ovakva situacija. Sve u svemu, ja ostajem za sada pri planu za sledeći ciklus. BTC, ETH, BNB. Možda ponovo XRP. Ostalo verovatno ne.

Moje mišljenje je da ciklus još uvek nije gotov, i to pod uslovom da još uvek imamo cikluse na koje smo navikli.
Al videcemo već za koji mesec.

Možda i nije, videćemo. Sve u svemu, nema plakanja na berzi. Možda ću propustiti veću zaradu, ali OK je i ovako. Dosta bolje nego prošli ciklus, kada sam bio tek nešto malo u profitu.

bilo bi lepo da altovi prate samo kretanje btc_a i da su pri tome imuni na kretanje fiata ,ali ajde stara tema i o tome smo razbijali glavu te smo otupeli i navikli da kada pada btc , altovi padaju trostruko , a kada btc raste altovi ne reaguju. Ta spona je trebalo po meni malo drugacije funkcionisati , ali eto u to se ne razumem i to sam stavio pod "berzanskim spekulacijama"

vlayda , dado

Sta da se radi eth je podbacio dobrano , a sto je najgore mi smo to vec videli sa ltc , secate se kako je ltc na istu foru podbacio te jedva dostigao predhodni ath. Ove godine eth se, cini mi se ponasao isto dva ili tri puta dosao do ili malo presao ath i odmah dole.

Nemojte se ljutiti ako ponavljam jedno te isto. Samo Asicima je dat vetar u ledja zadnje dve godine JA i dalje tvrdim ove godine ne vidoh alt sezonu , par skoka nekih tamo xyz tokena i dva tri starca su se malo trgnuli kao mrtav konj i pitanje da li ce se odrzati na ovom nivou ili ce po starom obicaju kao jedrilica leteti (dobro nije tako strasno bolje jedriti nego leteti kao kamen).

Alanfordovski: tko lijeti vrijedi , tko ne lijeti, ne vrijedi. e8i g0. c est la vie.

Poslednja izmena:
Ja sam jedinu bolju cifru imao oko marta 2024, od tada samo klizi dole (najvise u altovima)

Ja inace verujem samo u BTC od celog kripta. I onda sam tako protivno svojim nacelima poslusao neke price i 1/3 BTC prebacio u SUI.
Sad se samo nadam da moze da dodje na ulaznu cenu ($3.5) i da se vratim u BTC i zaboravim da ga imam :D
Jedino jos nemam plan ako se ne vrati, sto je vise verovatno.

Meni je ovo sve potvrdilo moje verovanje u BTC, nece me altovi vise videti.
Znači alt sezona je iza ćoška. Što nisi bre javio za tu 1/3 što si BTC prebacio u Sui. 😁

Ako je neko jos uvek optimista interesuje me da li ima i neki razlog osim nadanja😃

Ako je neko jos uvek optimista interesuje me da li ima i neki razlog osim nadanja😃
Moje mišljenje je da će BTC imati desetogodišnji bull run. Da će isti biti ispresecan mini bear marketima i agresivnim kraćim korekcijama.
Da četvorogodišnji ciklus neće postojati u svom klasičnom obliku ali će mnogi pokušati da prate te cikluse i da će do biti glavna prilika da se takvi trejderi izbace iz igre.

Altove ne mogu predvideti jer zavise od trenutnog narativa. Mora se visiti na netu 24/7 i pratiti situacija ako nisi u uskom krugu market mejkera ili blizak timu koji lansira novi scam alt. Svi koji fanatično kupuju altove a da ne prate situaciju 24/7 sa samog izvora informacija su garantivano rekt. Holdovanje altova je besmisleno.

Btc prognoza zavisi naravno i od kretanja cene akcije u US i od svetskih neprilika. Gore navedena prognoza ima smisla samo ako ne bude baš velikih problema i ako se svetska ekonomija nastavi kretati kao i do sada. Ukoliko npr S&P 500 doživi dugogodišnji bear market i značajnu korekciju, BTC će pratiti mada se sve nadam da je potrebno još vremena da se nekretnine/zlato/akcije pa i BTC distribuiraju budućim dugogodišnjim holderima.

Ja takodje mislim da ce dolar jos vise da oslabi sledece godine i zbog toga sva ostala ulaganja bih ocekivao da porastu, snp, crypto, stock itd.
Takodje sta sam video, neko je napravio skup indikatora na osnovu proslih ciklu sa i trenutno nijedan ne pokazuje da smo na vrhu. Naravno to nista nije garancija, ali tako ja gledam na stvari.

Ja polako izlazim iz altova, deo prebacujem u ETH i BTC, deo ostaje u usdt. Jedino me nije prodao SOL i Link, a iz nekih altova poput SUI delimično izlazim sa gubitkom od 10%.
Više nikada neću ulaziti u mid-capove, jer sledeće kupovine će biti uglavnom BTC+ETH, a big-cap altove tipa XRP, BNB, SOL ću tretirati kao mim koine, dakle oko 10-20% portfolija.

Ja polako izlazim iz altova, deo prebacujem u ETH i BTC, deo ostaje u usdt. Jedino me nije prodao SOL i Link, a iz nekih altova poput SUI delimično izlazim sa gubitkom od 10%.
Više nikada neću ulaziti u mid-capove, jer sledeće kupovine će biti uglavnom BTC+ETH, a big-cap altove tipa XRP, BNB, SOL ću tretirati kao mim koine, dakle oko 10-20% portfolija.
Link je meni razocarenje u odnosu na recimo Sol

Link je meni razocarenje u odnosu na recimo Sol
Na grafikonu oni imaju ista kretanja, ali opet sve se vrti oko toga koji dip si pogodio, kao i vrh. Ja sam bolje prošao sa Linkom.
Inače ako gledamo period od letnje korekcije, to je za ove altove bio početak avgusta pa narednih mesec dva kada su napravili vrhove, njihovi prinosi su identični, SOL skoro + 60%, a Link oko +74%.
Ako gledamo period od aprila do topa u avg/sept, kada je bila još veća korekcija za ove altove (mada neki altovi kao što su FET i GRT su imali veću korekciju sada nego u aprilu kada je i SNP 500 pao za 20%) ... dakle SOL je skočio za 140%, a Link za 147%, čak je i taj period rasta identičan, odnosno ipak je Link malo bolji.

Ne pominji mi sui ,molim te,40% u crveno u odnosu na ulaz,sam sam kriv, 11.novembra prosle godine sam prodao btc i sad gledam sliku portfolija i njegovu vrednost na taj datumt,i od tog datuma do danas ni jednog trenutka ni blizu toj vrednosti sad je sve u eth,ako skoci do 4400 tu 1/3 prodajem(a mozda i 1/2)

Pojedini domaći likovi tvrde da će se desiti još jedna ozbiljnija korekcija, kako bi se strah uterao u kosti i onim najoptimističnijim malim ulagačima i da onda kreće raketa, ne samo za BTC, već i za altove.
Potvrda tome je zlato koje je nenormalno skočilo i da će ono uskoro doživeti veliku korekciju, a opet potvrda tome je navodna vest da je u Kini nadjeno neko nenormalno veliko nalazište zlata, a onda sredstva iz zlata koja budu povučena, biće uložena u rizična tržišta kao što je kripto.

Nazad
Vrh Dno