Šta je novo?

[A1] Kucni net

Koje rutere daju sad novim korisnicima i da li su bolji od huawei B535?

Nisu bolji (nemaju band lock).

ZTE ruter, koji username koristim za logovanje?
Kada pokušavam preko aplikacije LTE Manager.
Nije Admin, a kada se logujem na ruter, samo traži password.

Piše na stickeru na ruteru ako je dafult. Svako može to da promeni,

Sta je bolje, ovaj Zte sto daje a1 ili Huawei B535-333 , imajuci u vidu da mi nije potreban band lock? Radi se o tome da je ZTE nov, sa garancijom a Huawei izraubovani ko zna koliko,polovni.

Huawei naravno čak i kada je "izraubovan" što ne znači mnogo, nema tu šta da se potroši, nije to HDD.

Meni ZTE nije štucnuo evo skoro 6 meseci. U stvari pre nekih mesec dana sam se resetovao i to je bio sav prekid neta koji sam imao.

To vec menja stvar, ja sam moj Huawei uzeo maltene nov, imas i ZTE K nesto u A1 koji ima band lock koliko se secam a kosta nesto vise, razmotri i taj ako hoces da imas i garanciju i band lock za svaki slucaj.

Huawei slabije baca signal i nema WPA3 ali radi odlicno, ZTE kad radi radi dobro ok je i on

Nema tu ništa da štuca ili ne. radi se o provajderu i potencijalnoj brzini koje provajder daje. Ako dobijaš dobar signal i paket od 10/5Mbps onda to može svaki ruter.

Po dogovorenoj brzini 50/10 a dobijam od 30-80 zna i vise. E sada antena mi je na 100-200m od zgrade.

Po dogovorenoj brzini 50/10 a dobijam od 30-80 zna i vise. E sada antena mi je na 100-200m od zgrade.
Tako je slično i kod mene, samo što je moja bazna stanica na drugom kraju mesta, pa nije idealan signal! Ja sam primetio da je najveća brzina ujutru posle 6h, kada uključe punu brzinu tj. ostale frekvencije. Tada brzina prelazi i preko 50 Mbps, kao što može da se vidi na merenju brzine:

Prilozi

• Screenshot-nettest.ratel.rs-.jpg
    Screenshot-nettest.ratel.rs-.jpg
    168.8 KB · Pregleda: 34
Dal jos neko ima problem sa restartovanjem
ZTE MF296R SVAKI DAN? Nije ukljucen scheduler naravno. Sta bi to moglo da bude?
Jesam ja, u septembru dobio email da zamenim stari za novi i to sam uradio isti dan, nov iz kutije ja ga otvorio i pustio ga da radi nedelju dana, restartovao mi se redovno na svakih 30-45 minuta (dakle komplet), ulozio reklamaciju koja je nakon 10ak dana prvo odbijena ali su ipak opet prosledili nazad dobavljacu da izvrsi dodatna testiranja. Elem epilog dobio novi jer je u prethodnom bila fabricka greska sto sam i naveo. Novi radi kao doxa. Dakle reklamiraj.

Koristim kucni net negde od jula. Koristila ga cerka letos na vikendici i ja par puta kad odem na selo. Zte ruter sam dobio. Brzine su ok,cak i brze od deklarisanih 50/10. Preko kabla jos bolje. Ono sto sam primetio je da mi eon box i mistik gube povremeno vezu sa njim preko wifia..kad sam namestio da ima pojedinacno 2.4 i 5ghz situacija se promenila. Na 2.4 nikad ne gubi mrezu a na 5ghz je prestao da gubi mrezu kad sam iskljucio 80Mhz i izabrao 44 kanal na 40Mhz. Ili je moj primerak takav ili mu je wifi na 5Ghz los. Otkljucao sam neki tp link archer 200 ruter koji sam davno doneo iz Slovacke(Orange provajder),ubacio a1 karticu u njega i radi bez problema na 5Ghz sa defaultnim podesavanjima. Mislio sam da on ima band lock ali avaj,tako da je sklonjen u fioku.Elem,ako vam se gubi konekcija na 5ghz poigrajte se malo podesavanjima.

… neko, ko ima dovoljno poena na CM, neka pomeri baznu stanicu A1 14508, sa postojeće, na ovu lokaciju: (43.8970041, 22.2761368) hvala!

Na Zlatiboru variraju brznine od 15-25 Mbps. Paket mi je inače 100/10 Mbps.
Povezan mi je tv preko LAN-a. EON, srednji kvalitet, ali nekada zabada. Dobio sam ZTE ruter, razdvojio i 2.4GHz i 5GHz mreže, ali opet nisam uspeo da izvučem veće brzine.
Da li mogu još nešto da napravim sa podešavanjima samog rutera, što bi moglo da doprinese većim brzinama? Mada ovaj put je i ma telefonu bio lošiji net, pa sam posumnjao da je nešto do njih. Inače repetitor je udaljen oko 400-500m.

… ko zna koliko je ljudi povezano na toj BS… naročito preko vikenda… ako je i preko boljeg telefona ista situacija, slaba vajda od boljeg rutera… ds li je i radnim danima ili ranije ujutru isto manja brzina…? Nekada može band lock da pomogne, ali ako je preopterećena BS ništa ne pomaže… meni je trenutno najbolji B1 sa bazne stanice u blizini, tako da na drugom ruteru držim B1+B20… B3, radnim danima u prepodnevnim satima i do 15h-16h, katastrofa pteopterećen…

Da ista je brzina bila i radnim danima, u bilo koje doba dana. Video sam da se pominje band lock. Da li to može i na ZTE-ovom ruteru? To se radi preko onog programa, što je pominjano na nekoj od prethodnih stranica?

… ne može na tom ZTE ruteru, zaključano je verzijom firmwarea od strane A1… ali, ako je i na telefonu ta brzina, pitanje je da li bilo šta može da se uradi…

Jesam ja, u septembru dobio email da zamenim stari za novi i to sam uradio isti dan, nov iz kutije ja ga otvorio i pustio ga da radi nedelju dana, restartovao mi se redovno na svakih 30-45 minuta (dakle komplet), ulozio reklamaciju koja je nakon 10ak dana prvo odbijena ali su ipak opet prosledili nazad dobavljacu da izvrsi dodatna testiranja. Elem epilog dobio novi jer je u prethodnom bila fabricka greska sto sam i naveo. Novi radi kao doxa. Dakle reklamiraj.
Zamenio sam mu napajanje i za sad je ok.

Postavih pitanje ovde pre par stranica, ali ne dobih odgovor..
Koji ruter uzeti da mogu izvući brzine?
Evo u prilogu dva ss-a.. merenje preko mog ZTE rutera i preko telefona.. i podaci iz rutera...
inače kad merim napolju telefonom, ide i preko 500 download, oko 100 upload..
Kupio sam onu mimo 4g na kp antenu i antena je na terasi, usmerena ka BS, koja je nekih 250m od kuće..

Prilozi

• IMG_2723.png
    IMG_2723.png
    63.6 KB · Pregleda: 97
  • IMG_2724.png
    IMG_2724.png
    128.3 KB · Pregleda: 60
  • IMG_2725.png
    IMG_2725.png
    106.9 KB · Pregleda: 69
Nazad
Vrh Dno