Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi (2025)

Redak slučaj da neki film bude dobro prihvaćen ovde.

Nije prvi put da se neki film hvali i onda odjednom krene pljuvanje po istom.

Him, ok krenuo, ali kraj mi se nije svideo i samim tim srozao ocenu. Takodje Marlon poprilicno neubedljiv u svojoj ulozi.

American History X
Prvi put gledao ovaj film
Kakva glumačka ekipa, kakva pouka filma, koliko su nekad bili dobri filmovi ovo nije realno sta danas snimaju
Od novih filmova ne zna se sta je veći treš pa aj da pogledam neke top 100-200 filmove svih vremena koje nisam gledao ili nisam razumeo kao mlađi

Da filmcina, skoro svi filmovi sa Edward Norton-on su odlicni. Trazio sam redom sta ima, a da nisam gledao, izdvojio bih jos, 25th hour i Leaves of Grass . Veoma dobri.

Obično se spominju glumačke ikone D.D. Lewis, Jack Nicholson, Hopkins, Di Kaprio i Pit kad se govori o glumcima koji nemaju loš film.
Ali tu spada svakako Edward Norton.
Dodao bih tu Sam Rockwella, Colin Farrella i Morgana Freemana.

Neverovatno ali ja taj film nisam gledao, hvala na preporuci.

One Battle After Another, meni je bio solidna zabava. 8/10

Repriza filma Sphere (1998) nakon 30 godina maltene...

Daleko bolji utisak je ostavio nego te davne 1998.
Film sam ovaj put odgledao kao prvi put da ga gledam (secam se samo jedne scene
sa meduzama, sve ostalo kao da prvi put gledam. hvala demenciji za to, nikada joj necu zaboraviti... hehh)
I moram da priznam da ovaj film je ne samo tehnicki, glumacki odradjen sjajno, vec i sa filozofske strane price, gledajuci ga koz prizmu kako je svet funkcionisao 1998, i kako sad funkcionise.
Slusajte Sema jacksona i Dastina hofmana u filmu, odlicno pisanje!
Film je vizuelno savrsen i dan danas.
Laganih 8/10 sada, za razliku od prvi put kada sam ga gledao.

Drugi film koji sam iskopao sa Stremia je The Best Offer...
Isto 8/10

Po preporuci gospode odavle. Dobar film, crnjak pravi. Znam 2 osobe koje su radile u hitnoj teren i to su te price, obe su otisle odatle samo tako i opet su normalne.
Ovakvi filmovi se ili dramatizuju ili banalizuju a ovaj pametno balansira a i glumci fino nose.

Ako cemo iskreno za Oskara, to vise niko ne prati od shamara Smitha ka Rocku.

Od tada se otvara novi krug pakla zapravo, koji ni Dante nije mogao da zamisli u svojoj glavi.

Dobar film i ništa više od toga - najviše zbog glumaca. Bilo je dosta političkih elemenata zbog kojih se mnogima neće svideti film, a biće i onih koji ih neće ni primetiti :)
Sve u svemu drži pažnju 7/10, ocena na IMDB je prenaduvana baš zbog ovog gore spominjanog...

Nego nisam znao da se ovoliko razlikuju Cineplexx cene karata po gradovima:

BG: 820 - 900 din
NS: 750 din
KG: 670 din
NI: 560 din

Ovo gore su obična mesta, VIP sedišta su 100 din skuplja, mada ih nema svuda...
Koji je razlog da se cene karata ovoliko razlikuju!?

Poslednja izmena:
Gledao ga neko? Nekako sam skeptičan ali daću mu šansu, ako Nolan izjavljuje ovo onda mora biti tu nečega.
Christopher Nolan says Dwayne Johnson was 'brilliant' in 'The Smashing Machine'
“It’s heartbreaking. I think it’s an incredible performance. I don’t think you’ll see a better performance this year"
9841.jpg

Bogami ja pročitao neke recenzije, nije se baš proslavio, al gledaću ga svakako.

Ok je za zaljubljenike i poznavaoce, fali tu dubine, prilično je ravan.

Veoma jedinstven zombi film.Ali ako niste ljubitelj zanra mozete preskociti.
Iskocilo mi na YT nesto tipa "Why you wouldnt survive ZQN" pa saznah za ovaj zanimljiv zombi koncept.
Totalno lud jer japanci + ovo je radjeno po mangi. Mana mu je tipican japanski krindz koji samo oni imaju.
Da ovo zapadnjaci rimejkuju u saradnji s japancima pokidobi

Au...engleski titl u trejleru je na nivou nasih distributerskih kuca kada konsultuju gatare i bele magove oko prilagodjavanja naziva stranih filmova za domace trziste.

Radnja je glupa, al su dobri efekti i mjuza. S obzirom da su mi očekivanja bila prilično nisko kotirana, ispade još i pristojno zabavan u 3D. Omaž originalnom filmu iz 1982. je sasvim solidno uklopljen i da budem iskren izgledao mi je bolje nego sve ostalo. Film je onako baš za bijonju pravljen i u toj varijanti je rekao bih jedino i gledljiv. Da sam ga gledao kući na TV-u, verovatno bih odustao posle 15 minuta. :cool:

Ne secam se kada sam imao ovoliko ocekivanje od filma nego poslednji od PTA.
Ali tako je bilo i posle Magnolie i Boogie Nights, treci film koji mi se svideo (ali tek) nakon 3 gledanja,i to u razdoblju od ko zna koliko godina
je bio There Will Be Blood.
Isto se nadam i ovom poslednjem, jer bez njega (a Tarantino vise nema ideja) umire cela jedna generacija filmofila i filmo mejkera..

Obično se spominju glumačke ikone D.D. Lewis, Jack Nicholson, Hopkins, Di Kaprio i Pit kad se govori o glumcima koji nemaju loš film.
Ali tu spada svakako Edward Norton.
Dodao bih tu Sam Rockwella, Colin Farrella i Morgana Freemana.

Lele, poprilično hrabra izjava sa obzirom da ima filmova više od 100

Nazad
Vrh Dno