Šta je novo?

Ne krivite proizvođače: cene Android telefona rastu zbog drastičnih poskupljenja ključnih komponenti

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
1,385
Poskupljenje-Android-telefona.webp

Ne krivite proizvođače: cene Android telefona rastu zbog drastičnih poskupljenja ključnih komponenti​

Qualcomm već četiri godine neprekidno podiže cene svojih čipova, što direktno utiče na rast cena Android flegšip telefona širom sveta

Kompletan članak: https://benchmark.rs/vesti/biznis/n...-drasticnih-poskupljenja-kljucnih-komponenti/

Ma jeste
Poskupeo proc za 30 a telefon za 230€

Добро је. Још увек смо у могућности да им обезбеђујемо стабилан профит, и поред неколико финансијских "потреса" који су Нас снашли у овом веку.

Занимљиво... А Галакси S4 када се појавио коштао је 580 долара. Дакле, најскупљи телефон те 2013-е коштао је 580$. K
Када би погледали цену његовог наследника S25 она се у ЕУ креће (уа најосновнији модел) баш ту негде око 600 евра. Али... то је најслабији модел. Најбољи S25 ултра је од 930 до 1200 евра у зависности од модела. Дакле 2,5х скупље.
Ја само мислим да су произвођачи постали превише алави. Тачно је да је технологија поскупела, али се увек може доћи до података о томе колико кошта производња једног телефона. Али треба платити маркетинг "стручњаке" и остале који узимају добар кајмак са цене данашњег телефона.

Sve će da izmisle, samo da zadrže pad cena. Te korona, te kobajagi nestašica čipova i sad šatro poskupljenje komponenti... Mhm, sure Jan!

To se najbolje vidi,barem meni,razlika u ceni kapaciteta za skladištenje kod flegšipa godinama unazad.Drali su po 100-200e za 256gb vise.

Занимљиво... А Галакси S4 када се појавио коштао је 580 долара. Дакле, најскупљи телефон те 2013-е коштао је 580$. K
Када би погледали цену његовог наследника S25 она се у ЕУ креће (уа најосновнији модел) баш ту негде око 600 евра. Али... то је најслабији модел. Најбољи S25 ултра је од 930 до 1200 евра у зависности од модела. Дакле 2,5х скупље.
Ја само мислим да су произвођачи постали превише алави. Тачно је да је технологија поскупела, али се увек може доћи до података о томе колико кошта производња једног телефона. Али треба платити маркетинг "стручњаке" и остале који узимају добар кајмак са цене данашњег телефона.
Koliko je tih 580dolara vredelo u 2013 a koliko vredi sada?
edit: Pronasao sam, sadasnja vrednost bi bila 806$

Šalu na stranu, dok ima ovaca biće i vune. Svi ljudi su alavi. Postaviš cenu. Ako ljudi kupuju, nema razloga da je smanjuješ.

Занимљиво... А Галакси S4 када се појавио коштао је 580 долара. Дакле, најскупљи телефон те 2013-е коштао је 580$.
A operateri su ga dobijali za duplo manje novca, slično je bilo i za S5. Pouzdana informacija, iz redova našeg tržišnog monopoliste

Da ne krivim proizvvođače ? Jok. će da krivim Peru iz Prdojevca!!!! :poop:

Nazad
Vrh Dno