Šta je novo?

[MTS] Postpaid paketi i promocije

Meni je kingmax dao kontakt akvizitera A1 svaka pohvala za obojicu bas mi je pomogao.

Naravno da cu da pomognem svakome i da pohvalim svakog ko to zasluzuje svojim radom, prefesionalizmu i tako to. Ja imam usluge kod svih operatera, sa 14-15 brojeva ukupno i po meni znam ko je kakav. Juce recimo zovem Supernovu da povecam paket sa manjeg na veci, super plan 4 plavi, na super plan 4 beli i imam sta cuti. Pre mesec dana sam potpisao ugovor za 14 meseci u pola cene, kazu mi da ne moze, jer onda benefit u pola cene od 12-13 meseci nestaje. Pre mesec dana je bila rec kada sam potpisivao ugovor da ne smem uzimati manju tarifu, a vecu normalno smem i to ide shodno vremenu koje je proslo i koliko do kraja imam popusta, nema promena. Koliko znam da nista ne znaju ja pozovem jos par puta, druga osoba mi kaze da ne zna, a treca osoba kaze da to moze i da ce me nazvati neko da se promeni tarifa bez penala. Na stranu stranu sto sam na 3 poziva ostao jedno 2-2 i po sata cekajuci, al sam ga resio.

samo signal da je dobar.

U moje selo A1 signal ne postoji. Ali bukvalno, hvata se mreža na tipa 50-100m od kuće, na jednom mestu, bukvalno kao linijom da je povučeno od brda do brda, tu je i nema levo nema desno. O internetu da ne govorimo, 4G je misaona imenica čak i kad nekako uhvatiš mobilnu mrežu. Yettel je za nijansu "bolji", barem imaš mobilnu mrežu u kući, internet je praktično neupotrebljiv iako telefon nekako i prikaže 4G. Jedino mts nekako funkcioniše, nisu ni oni nešto mnogo stabilni ali je koliko-toliko upotrebljivo. I to su se i oni pokvarili u poslednje tipa dve godine, kao da im je u međuvremenu isključen neki repetitor, ranije je signal bio savršen.

Misliš da se bilo kome od nas ostaje kod ovih lopina a da baš ne moramo?

Sreća pa smo ih (većina) do sada naučili ko zlu paru pa plivamo nekako.

Pozdrav ako u aplikaciji pise da ugovorna obaveza istice 11.10 da li moze taj dan da se podnese zahtev za prenos broja u drugu mrezu ili je bolje cekati sledeci dan?

U moje selo A1 signal ne postoji. Ali bukvalno, hvata se mreža na tipa 50-100m od kuće, na jednom mestu, bukvalno kao linijom da je povučeno od brda do brda, tu je i nema levo nema desno. O internetu da ne govorimo, 4G je misaona imenica čak i kad nekako uhvatiš mobilnu mrežu. Yettel je za nijansu "bolji", barem imaš mobilnu mrežu u kući, internet je praktično neupotrebljiv iako telefon nekako i prikaže 4G. Jedino mts nekako funkcioniše, nisu ni oni nešto mnogo stabilni ali je koliko-toliko upotrebljivo. I to su se i oni pokvarili u poslednje tipa dve godine, kao da im je u međuvremenu isključen neki repetitor, ranije je signal bio savršen.

Misliš da se bilo kome od nas ostaje kod ovih lopina a da baš ne moramo?

Sreća pa smo ih (većina) do sada naučili ko zlu paru pa plivamo nekako.
Bio odlican signal do onog momenta prodaje englezima, od tad u velikom gradu ladno nema signala na par mesta, potpuno bez signala, a ostatak retko kad pun signal

@nenad99 Tako je, promena na loše se vidi već u Q1 2025.
Dovoljno je samo uporediti crvenu dBm zonu iz Q4 2024 ( jače ) i Q1 2025 ( slabije )

1759998930791.png

a evo primer jedne konkretne lokacije:
Q4 2024

1759998948702.png

i onda Q1 2025

1759998977918.png

Zvaće te iz A1 sa nekom ponudom. Ali teško da pariraju tome

Jel neko prebacivao KT u A1 mozda, poslat zahtev od A1 jos 6.10.2025?
Istekla UO 5.10.2025 i sve placeno.
Ne kapiram sto traje toliko, ili moram u poslovnicu zato sto je to cudan paket kako rece lik iz A1. Postpaid a u biti prepaid model.

Naravno da cu da pomognem svakome i da pohvalim svakog ko to zasluzuje svojim radom, prefesionalizmu i tako to. Ja imam usluge kod svih operatera, sa 14-15 brojeva ukupno i po meni znam ko je kakav. Juce recimo zovem Supernovu da povecam paket sa manjeg na veci, super plan 4 plavi, na super plan 4 beli i imam sta cuti. Pre mesec dana sam potpisao ugovor za 14 meseci u pola cene, kazu mi da ne moze, jer onda benefit u pola cene od 12-13 meseci nestaje. Pre mesec dana je bila rec kada sam potpisivao ugovor da ne smem uzimati manju tarifu, a vecu normalno smem i to ide shodno vremenu koje je proslo i koliko do kraja imam popusta, nema promena. Koliko znam da nista ne znaju ja pozovem jos par puta, druga osoba mi kaze da ne zna, a treca osoba kaze da to moze i da ce me nazvati neko da se promeni tarifa bez penala. Na stranu stranu sto sam na 3 poziva ostao jedno 2-2 i po sata cekajuci, al sam ga resio.

MTS radi fantastično, ali samo pod uslovom da se ne dese problemi, i da ne moraš da komuniciraš sa njima van plaćanja računa. Svaka dalja komunikacija preti da pretvori ugovor u noćnu moru...

S druge strane, verujem da A1 ima nešto bolju komunikaciju, ali po mom iskustvu imaju i češće tehničke probleme, a bogami i veće rupe u signalu (Beograd).

Ja sam u Avgustu išao u Tumane, gore niko nema signala osim mts-a što je sramota za oba operatera, a ovamo se hvale kako su najbolje i najbrže mreže već 5 godina. Ne kažem ni da je mts baš dobar, ni on nema bog zna šta kakav signal, u centru grada meni je 4g+ brzina malo više od 30mbit,dok sam u Yettel-u imao preko 100mbit.

Ja sam u Avgustu išao u Tumane, gore niko nema signala osim mts-a što je sramota za oba operatera, a ovamo se hvale kako su najbolje i najbrže mreže već 5 godina. Ne kažem ni da je mts baš dobar, ni on nema bog zna šta kakav signal, u centru grada meni je 4g+ brzina malo više od 30mbit,dok sam u Yettel-u imao preko 100mbit.
Ako nemaju komercijalne objekte zar stvarno mislis da ce im drzava dati njima neko zemljište osim ako ne mora da stave antenu... Sta misliš zašto na Fruskoj gori jedino mts ima signal? Dok se yettel i A1 kace na BS i do 10 kilometara daleko

Ne mora država da im da zemlju da bi postaviti baznu stanicu, mogu oni da plate vlasniku da postave kod njega na zemlji ili mesečno da plaćaju zakup, ali da li oni žele da to urade ili ne to je već pitanje za njih. Naravno da državni Telekom ima prednost, to stoji ali njima niko ne brani da postave svoje stanice ako žele ili možda nemaju interesa da to urade na takvim mestima.

Kako izboksovati najbolju ponudu iz mts-a , ako mi sad istice ugovor?
Jel moram da pokrecem proceduru prenosenja broja u A1 i jel to mora u A1 poslovnici?
Данашње искуство - А1 телефонски и у пословници нуде додатних 20% за прелазак, добијају и ваучере са већим попустима али им се то брзо разграби и немају их тренутно у мојој пословници. Поднет захтев за пренос, издали ону привремену картицу и већ након 2 сата зову из МТС и питају, нуде... Епилог 50% на Оморика С (на обе цене са сајта).

Sta ti znaci 50% na obe cene sa sajta?
Znaci 6m 999din i 18m 1300din tako?
Ili 24m 50% na sta?

To je to u suštini, uz sitne razlike vezane za zaokruživanje i eRačun. Ponuda za Omoriku S na sajtu upravo je data kroz dve cene, na to se misli: Prvih 6 meseci uz ugovornu obavezu sa eRačunom mesečna naknada iznosi 1.999 RSD, a preostalih 18 meseci plaćate 2.599 RSD. U cenu je uračunat popust za eRačun koji iznosi 100 RSD. Primeni se 50% na to i dobiju se druge dve cene, ekvivalentno je.

u suštini za soko lajt i soko maks je bolje 50% na 24 meseca kad odradiš matematiku.
A da ne pričam da tek o popustu kad pokleknu kao A1 - 100% prvih 12 meseci, 50% drugih 12 meseci.

Pitanje u vezi Omorike S, sta znace besplatne aplikacije.
Zanima me Iris konkretno, sta moze da se gleda ako nemam box paket?
Jel moguce da je to osnovni TV paket?

Spisak kanala za IrisGo je ovde. U principu ima sve sem united media kanala. Međutim aplikacije preko Omorike S traju 6 meseci za besplatno korišćenje, to imaj u vidu, posle se plaćaju (osim Apolona, on je besplatan celu ugovornu obavezu).

Aplikacije Iris GO Start, Balkan myusic i Deezer možeteš koristiti tokom trajanja promocije* šest meseci besplatno od prve aktivacije u toku ugovorne obaveze.

Aplikaciju Apolon možeš koristiti besplatno od prve aktivacije u toku ugovorne obaveze.

edit:

Sad sam proverio kod sebe, pošto supruga ima Soko lite sa kojim dolazi IrisGo Start, spisak kanala koji je naveden gore na sajtu za paket Start nije tačan, jer vidim da imamo sve što je u okviru paketa IrisGo Max koji bi trebao samo da dođe uz Soko Max paket. Mi to realno ni ne gledamo, ali eto, ima sve i u Iris GO Start iako piše da nema npr. Prva, B92, Happy, Insajder, Informer itd. a ima.

Poslednja izmena:
Start paket za Iris GO za Omorika S, 6 meseci, napisao kolega iznad.

U principu za razliku od A1 ako tamo prelaziš @PapaBear66 onda tih 6 meseci možeš da gledaš recimo Insajder i/ili još neki kanal koji nema na A1. Verovatno i H i H2 kojih takođe nema na spisku a ima na Iris GO start. Ako se o tome radi. I kod mene isti slučaj.

*Promocija traje do 30.09.2025. ovo stoji u opisu ali cenim da moze jos uvek.
Start paket za Iris GO za Omorika S, 6 meseci, napisao kolega iznad.

U principu za razliku od A1 ako tamo prelaziš @PapaBear66 onda tih 6 meseci možeš da gledaš recimo Insajder i/ili još neki kanal koji nema na A1. Verovatno i H i H2 kojih takođe nema na spisku a ima na Iris GO start. Ako se o tome radi. I kod mene isti slučaj.
Bas tako, lomim se izmedju NEO Super ili Surf i Omorike S.
Gde je Omorika S povoljnija i ukljucuje i drustvene mreze plus 50Gb.

samo da podelim iskustvo s MTS-m, vezano za postpaid ugovor za telefon.
Odem u Tursku, sletim, iskljucim airplane mode, telefon ne moze da nadje mrezu. Telefon mrtav, ne mogu da zovem, ne mogu da primam poziv, poruku da posaljem i internet ne radi.
Pokusam par puta da manuelno promenim mrezu, nista.
Pogledam na aplikaciji nakucali mi 1800 dinara, kazu koristio si internet!
Ja prigovor, oni nista, kazu koristio si internet za 1800 dinara i tu si stavio limit (sreca pa sam stavio limit u aplikaciji inace bi bilo ko zna koliko).
Dakle, svih 7 dana telefon mrtav ( ne racunajuci hotelski wifi), oni mi nakucali 1800 din + PDV!
Posle 3,4 poruke, 3,4 prigovora kazu prigovor neosnovan bla bla bla...
Evo samo sam to iskustvo s MTS-om hteo da podelim, pa vi sami zakljucite...

Ja sam vec spomenuo da nema vecih prevaranata. Moj drugar je otisao u Spaniju, kupovao internet pakete u Spaniji za celu evropu, nije se javljao na telefone dolazne, znaci sve sto je zvao zvao je preko Vibera/Whatsapp i to njihovim internetom. Kada se vratio u Srbiju, racun mu bio 18.000 dinara. Sada odlazi od njih, ne gleda cene kod drugih, samo da ode. Nemojte verovati MTS-u, navucice vas na jeftine tarife, a kada udjete u njihove kandze, tada ce vas kostati mnogo vise nego kod drugih. Inace placam za A1 tarife sa 50% popusta na 7 brojeva 20.300 dinara sa PDV-om. Yettel je bio malo skuplji , al je prevagnulo to sto mi je dao A1 Iphone 17 pro max i Samsung Ultra 25, a kod Yettela su jace cene telefona. MTS da mi daje sve to i 24 meseca po dinar, ne bi ih uzeo. Toliko mozete da zamislite koliko sam zgrozen sa njima. Ne moze niko da plati moj mir, obmane, manipulisanje sa korisnicima i cekanje na liniji call centra i na resavanje problema kao sto to MTS radi.

Poslednja izmena:
Moje iskustvo od malopre sa MTSom.
Odem sa namerom da otkupim preostala 3m KT i posle prenesem broj kod drugog providera.
Inace provider poslao zahtev za prenos pre toga i odbijen zato sto sam jos pod ugovorom.
Dosao ja na salter i kazem sta hocu dobijem odgovor moze ali ce da kosta 4m puta cena paketa (preko 4500).
Ja pokazujem njihov sms (sa 3000) ona mi kaze to joj ne znaci nista, iznerviran kazem dobro onda kako god platicu.
Da bi ona onda rekla nemoze da to uradi jer taj paket (KT) vise ne postoji kod njih, znaci komedija.
Moze da me prebaci na neki drugi ali onda 3m ne mogu da odem LOL
Onda smo zvali managera itd da bi se dogovorili da me prebace i da ce on rucno da mi odobri prenos odmah kad dobiju zahtev od drugog providera.
Koliki c e mi biti racun sledeci bog sam zna.

To je ono sto ja pricam za MTS, Toliko su ljigavi, bahati, neuki, bezobrazni dok ste pod ugovornom obavezom. Ako slucajno zatrazis prelazak onda gaze preko mrtvih ne bi li vas ostavili u mrezi kod njih, nude se kule i gradovi ne bi li opet ostao u njihovoj sekti. Kako ne shvataju da ni pare, ni popusti, ni lazna obecanja ne pali kod ljudi vise zbog njihovog prevarantskog odnosa prema korisnicima. Cak su nekim korisnicima pretili, ako odes u drugu mrezu, mi cemo ti ovo i ono uraditi...

Da li bih onih 50% popusta na tarifu (ili koje god pogodnosti daju)mogao da izboksujem prenoseci broj u Globaltel ili je A1 sigurica ipak?Nezgodno mi je zato sto tu gde se se nalazim A1 i Yettel se bas i nisu proslavili sa signalom (skoro da ga nema)

Nazad
Vrh Dno