Šta je novo?

Praćenje pošiljki (2024 / 2025) - FAQ u prvoj poruci

Verovatno je vec spominjano, ali ko ce sad pretrazivati sve stranice :)

Prvi put mi posiljka sa AE ide preko Holandije, pa me zanima koliko se u proseku tamo zadrzi?
Bio je haos sa tim posiljkama, sad je ok. U principu par dana se zadrzava u Holandiji. Moja jedna je poslata 20.09. a 03.10. je bila na Izmenicnoj posti, tako da su sad skroz ok.
Ume da stigne i brzo, ali u proseku LA...HU stizu brze (ako izuzmemo brzinu domacih sluzbi).
Trenutno je stanje da je brzina HU i NL poste izjednacena, barem u mom slucaju...

Prvo u GENERATORU kreiras npr. 1000 kodova i kopiras

Onda u TrackChecker-u ides na Posiljke > Uvoz/Izvoz > Uvoz iz Clipboarda > selektujes sve i ides na Posiljke > Odabir servisa za pracenje
i umesto nl_post stavis rs_post - Posta Srbije
za svih 1000 ides Provera i videces koje imaju status u Srbiji te stizu u Srbiju

provera.jpg

Zvao sam kontakt centar i rekli mi da pisem reklamaciju, sto sam i uradio, ali ne mogu da verujem da se posiljka seta od ponedeljka do danas, a preusmerio sam je na paketomat posle par minuta od stizanja SMS-a.... Kao zagubila se, ovo ono...

Jesu toliko bezobrazni da kad vide da se vec koji put vraca u ovaj centar, uzmu broj sa posiljke, okrenu me i pitaju gde si da li ti odgovara paketomat ili da ti dostavimo na inicijalnu adresu ili nesto?

Ja reko stici ce od ponedeljka do petka, jer posle nisam tu do sledece srede. Koliko sam ispizdeo nmg da verujem kakav javasluk i nestrucnost.. Sta drugo ocekivati...
A nemam koga ni da zovem, jer u kontakt centru kazu pisi reklamaciju i tjt.. A to sto ce procitati reklamaciju ko zna kad je drugo.. Za jebeni post express koji je placen DEBELO i bezobrazno "danas za sutra" ...

1760005579654.png

@The PunisheR

Rezultat zaposljavanja nesposobnih ljudi na rukovodeca mesta , plus manjak postara i preopterecenost paketomata .
Sa druge strane , seoske poste zvlje prazne

Tek sada su mi se posle 3 mejla i 2 reklamacije javili da se udostoje i kazu sta se desava sa postom. Setala se iz "ne znamo kog razloga", a u kontakt centru me slagali da je "paketomat pun" pa je zato nastavila da se seta.
Druze ako je pun ostavi ga u postu ispred koje je pomenuti paketomat, a ne da je vracas u centar pa u neku levu postu itd...

A svakako cu cim primim postu da uradim reklamaciju, jer moras prvo da je preuzmes pa onda reklamaciju da radis. Da trazim svojih 465 dinara nazad, koje cu odmah zajedno sa svojim budzetom za humanitarne svrhe da uplatim nekome, ali njima necu ostaviti.

1760095409867.png

Da li se po brojevima posiljki sa Aliexpresa zna da li ce biti dodatnih carinskih i postanskih troskova? Primetio sam da posiljke UCxxHU prolaze carinu bez dodatnih carinskih i postanskih troskova a izgleda da posiljke LAxxHU podlezu dodatnim carinskim i postanskim troskovima bez obzira sto im je vrednost manja od 50 evra.
Da li sam u pravu?

Kod mene UCxxHU bez dodatnih troškova dok kod LAxxHU nema pravila, skuplje stvari uglavnom prodju dok nešto oko 10-15$ ocarine ali stvarno jako retko

Niška carina do sada nijedan LAxHU nije pustila bez otvaranja. UCxHU 99% promaknu ispod radara.

Temu:
3.10. porudžbina prosleđena
8.10. stigao na naš aerodrom
9.10. prošao carinu
10.10 Bex dostavio na kućnu adresu.

Najbrže do sada što je stiglo godinama otkako poručujem Online, a ovo bio je poklon drugu za rođendan (sitnice za auto).

Poslednja izmena:
ljudi, jel zna neko mozda u cemu je fora sa trackingom Poshte ? uopste ne prikazuje statuse od danas, iako ih na drugim tracking sajtovima vidim najnormalnije (Postal Ninja,PostNL,Universal Postal Union). Iskreno, ovo je prvi put da se nesto ovako desava.

Prilozi

• 1.JPG
    1.JPG
    73.7 KB · Pregleda: 49
  • 2.JPG
    2.JPG
    23.2 KB · Pregleda: 59
da li je realno i normalno da , DHL zadrzi iHERB paket vec 8 dana kod njih? posto zbg par dolara vise od 50$ porudzbine. lupili su mi carinu i PDV naravno... usluge carinjenja 3000 i neki dinar plus PDV plus Carina. koliko ukupno? NE ZNAM, jer vec 8 dana cekam da mi jave bilo sta. Od momenta kada sam im 7og oktobra poslao sve papire i dokaze o uplati,a oni uspesno primili, u roku od dva dana paket je stigao na nasu carinu i od tada stoji iako je 13og navodno ocarinjen pa zadrzan na carini. naravno za sve to vreme ne dobijam nikakve poruke ni obavestenja iako sam se prijavio za iste... Zaista suludo da za paket od 50 i koji dolar te ovako cimaju...

Dok je FedEX ispao fer, za paket od 200$ vrednosti sa sve prevozom iz Kine, od kad je usao u zemlju do kada je meni urucen svega nekoliko dana i jako brzo...

Ne zna se ko je gori kod nas, Flying Cargo (FedEx) ili DHL Srbija.

Kod ovih prvih bar u jednom pozivu dodješ do koga treba, ali svakako sam se navikao da otkupim dokumentaciju, pa moj špediter odradi carinjenje i onda FedEx isporuči.

Kod DHL, ne znaš ni koja ispostava je nadležna za carinjenje pošiljke. Niti gde se ista nalazi. Početkom godine sam za jednu pošiljku potrošio više od 7 dana da dobijem info kome da dostavim dozvolu za uvoz, jer nisu znali gde je pošiljka tj gde su papiri, jer su isti završili na pogrešnom mestu, pa su lutali Novi Beograd - Šimanovci - Novi Banovci. Letos sam jednu ocarinio za čas i dostavljena expresno. Recimo drugi dan od kad sam im dostavio sve papire. A kad sam uplatio dažbine, stigla je tipa 3 sata kasnije.

Evo sad opet imam jednu koja je iz SAD stigla za 48h, znao sam da mora preko Banovaca, i od kada imaju kompletne papire, pošiljka danima ne menja status. Tj menja poslednja dva, imaju isti datum i isto vreme
Clereance event - zeleni status
Shipment on hold - crveni status
Čas je jedan poslednji, čas drugi i zapravo ne znam da li je carinjenje u toku ili je on hold. Ne žuri mi se, ali sutra ih jurimo, da se ne dovučem do vikenda, bez razloga.

Retko DHL završi proceduru za manje od 5 radnih dana, osim ako ne prođe odmah. Ja sam letos čekao i 3 nedelje. Sad im je prosek oko nedelju i po do dve. Statusi se menjaju tj. ponavljaju i ne znače ništa dok ne dobiješ mail od njih sa iznosom koji treba da se plati ili dok ga ne propuste ako nije carinjen. Tek onda počinju pravi statusi i može da se prati šta se dešava. Pošiljke vrednosti manje od 50€ većinom prolaze odmah ali dešava se da i one odu na carinu i da traže dokumentaciju.

Poslednja izmena:
Nisam gore napomenuo, moje pošiljke su na pravno lice.
DHL bas retko koristimo, ove godine, mislim da je ovo treći put.

Preko FedEx imamo značajno više.

Kod ovih prvih bar u jednom pozivu dodješ do koga treba
Nemaš FedExovu aplikaciju/portal? Meni sve pošiljke stižu preko portala, na kojem uneseš sve potrebne podatke o carinjenju, dostavi, itd., oni sami proslede dokumentaciju izabranom špediteru...

Nazad
Vrh Dno