Šta je novo?

Kućna multimedija Koji TV izabrati

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?

obren24

Poznat
Učlanjen(a)
07.09.2019
Poena
42
Pozdrav ljudi, gledam da zamenim svoj TCL C715 i nasao sam par modela koji mi se svidjaju, pa me zanima vase misljenje i sta bi vi uzeli

1. TCL 65C735 - 90.000
2. Hisense 55U8HQ - 90.000
3. Hisense 65U7HQ - 75.000

Ovo sam ja nasao da mi je privuklo paznju, uglavnom bih koristio za gaming, filmove itd. Gledam na neko daljini od 1.5m do 3.5m zavisno gde sednem.
Ako neko ima iskustva sa nekim od modela bio bih zahvalan. Naravno ako znate za neku bolju ponudu do 100k dobrodosla. Trenutni tv mi je 50 inca, nisam imao veci pa nzm sta bih pre jurio.
Bitno mi je da je 120hz.

Koji TV preporucujete u dimenziji 55? Budzet da kazem oko 600 eura, ako moze manje bolje, ali okvirno 600. Bitno mi je da se boje ne brkaju kada se gleda malo iz ugla, posto pozicija nije idealno centrirana. Koliko vidim sve je vise VA panela u odnosu na IPS ali pretpostavljam da ni svaki VA nije isti sto se tice uglova gledanja. Namjena je klasicna, kablovska, Netflix, Stremio, HBO, Youtube i sl. Nista igrice. Bitan samo kvalitet slike

Od ta tri C6K je jedini miniled. C765 i C7K su malo bolji modeli od njega, na istoj platformi i vrv bolja kupovina (računam da nije velika razlika u ceni). C6KS je klasa ispod, u rangu C655.

Ćao svima!

Šta preporučujete do ~20k?
U suštini, treba mi za garsonjeru - IRIS, YT, Netflix...

Primetio sam ovaj Teslin model 40E635BFS koji je trenutno na akciji oko 19k.

Usput i ovaj Foxov model deluje zanimljiv 43WOS625D, a trenutno je na akciji za te novce. S tim da nisam 100% siguran da je IRIS plasiran na WebOS.

Od ta tri C6K je jedini miniled. C765 i C7K su malo bolji modeli od njega, na istoj platformi i vrv bolja kupovina (računam da nije velika razlika u ceni). C6KS je klasa ispod, u rangu C655.
zar c6k nema malo bolji panel tj hva u odnosu na va kod c765 ? Oba su mini led, ali mislim da su k serije klasa iznad

ja inace isto muku mucim izmedju c6k 65 i da li da dobacim 250-300e na c7k koji ima neuporedivo vise dimming zona, manje vise sve. Uzivo sam video c6k i mogu da kazem da je u radnji imao osetno bolju sliku u odnosu na sve izlozene modele, ne racunam par oleda sto su bili. Mogu samo da zamislim c7k kako tek izgleda.

Ćao svima!

Šta preporučujete do ~20k?
U suštini, treba mi za garsonjeru - IRIS, YT, Netflix...

Primetio sam ovaj Teslin model 40E635BFS koji je trenutno na akciji oko 19k.

Usput i ovaj Foxov model deluje zanimljiv 43WOS625D, a trenutno je na akciji za te novce. S tim da nisam 100% siguran da je IRIS plasiran na WebOS.
Kupi najveći koji ima za te pare,i android sistem.

zar c6k nema malo bolji panel tj hva u odnosu na va kod c765 ? Oba su mini led, ali mislim da su k serije klasa iznad

ja inace isto muku mucim izmedju c6k 65 i da li da dobacim 250-300e na c7k koji ima neuporedivo vise dimming zona, manje vise sve. Uzivo sam video c6k i mogu da kazem da je u radnji imao osetno bolju sliku u odnosu na sve izlozene modele, ne racunam par oleda sto su bili. Mogu samo da zamislim c7k kako tek izgleda.
Pa nisu svi modeli iz 2025. bolji od C765 :). C6K ima mnogo manje dimming zona. HVA panel je možda brži, ali sigurno ne kupuješ TV da igraš Counter Strike. Ne kažem da je C6K loš, samo C765 ili C7K donose bolji ugođaj.

Kada bi birali izmedju Hisense A7NQ ili TCL C655 43-50" koji bi TV uzeli kao sekundarni TV za gledanje filmova i YT u poluzamracenoj / skroz zamracenoj prostoriji na rastojanju od 4 metra? Dakle, OS nije toliko bitan koliko mi je bitna slika.
Naravno predlozite ako postoji nesto bolje za oko 40.000 dinara.

Mooozda dobacim do Hisense 50U7Q, ali opet ne znam da li vredi da dam 53.000 dinara na TV koji ce se gledati oko 30 puta u toku godine.

Pozdrav svima!

Treba mi televizor sa ovakvim osobinama:

1. FHD rezolucija (ne HD ili 4K)
2. izlaz za slušalice
3. osvetljenje bar 300 nit (cd/m2)
4. dijagonala od 32 do 43"
5. DVB-T2 tuner
6. Android TV ili Google TV
7. bar 1,5GB RAM-a
8. podrška za AV1 video format

Da li postoji uopšte postoji takav TV, ali da zadovoljava svih 8 zahteva?

Treba mi TV 40-43", jedino što je zaista važno je pristojan kvalitet slike i zvuka, ništa drugo nije ni potrebno, gledaće se kablovska, uglavnom crtani filmovi i serije, eventualno neki yt preko eon-a, brzina uključivanja treba da je normalna. Izbegao bih LG zbog toga što sam pre xy godina imao muke sa probijanjem pozadinskog osvetljenja. Budžet do 400 evra, poželjno 5 godina garancije, Hisense, TCL...?

Nazad
Vrh Dno